Jednorázové vynechanie menštruácie.Stalo sa vám to už niekedy?

amylee1910
4. nov 2019

Zdravim zienky chcem sa len spytat ci sa vam niekedy stalo ze vam vynechala menstruacia jeden mesiac a nebola tam ziadna zavazna pricina( zapal, cysta a pod.)..ze napr. zo stresu alebo hormonalny vykyv..dakujem vopre za kazdu reakciu

airaw
4. nov 2019

Stalo

amylee1910
autor
4. nov 2019

@airaw a aku to malo priciny alebo koli comu?..potom to samo nabehlo alebo vyvolavacka?

airaw
4. nov 2019

@amylee1910 nezistovala som príčinu, nabehlo to hneď na ďalší mesiac akoby sa nič nestalo 🙂 bolo to ešte na začiatku roka a odvtedy sa to neopakovalo

amylee1910
autor
4. nov 2019

@airaw takze si neletela hned k lekarovi na vyvolavacku..lebo mne to teraz takto meska a vtedy pred mesiacom ked som mala dostat som bola prechladnuta prechladnute krize a navyse som ešte aj cestovala par dni pred tym bola dcera chora takze prebdene noci..neviem ci to ma suvis

nika82
4. nov 2019

hormony ... meskala 3 mesiace

zuzanka.zuzu
4. nov 2019

@amylee1910 pcos? ale nech je to čokoľvek, ak si v poriadku, určite by som si nedala hormóny pichnúť. proste vymeškala.

amylee1910
autor
4. nov 2019

@zuzanka.zuzu neviem naposledy som bola u gynekologa pred 10 mesiacmi mesiac na to som sla na laparoskopu cysty..nic take ako pcos mi nik nespominal..jedine co mi povedal primar po laparke je ze mi nevedeli najst pravy vajecnik..ale neviem ci hormony nahodou nie lebo mi dost vlasy padaju ..stale som naladova v noci sa stale budim aj plet na tvari mam hroznu..dost sa mi tvoria vyrazky a casto mavam aj navaly tepla

amylee1910
autor
4. nov 2019

@zuzanka.zuzu ved ja toto prave nechcem si davat hormony zas do zadku pichat..naposledy mi to take problemy sposobilo

nika82
4. nov 2019

ked tak si dajte vysetrit aj stitnu zlazu

hanata
4. nov 2019

Ja mam uz 21 rokov menstruaciu uplne nestandardnu. Dlhu, kratku, vynechane niekolko mesiacov. Nikdy som to neriesila, len som chodila na pravidelne gyn prehliadky. Ziadne vyvolavacky. Nemam ziadne zdravotne problemy a mam 4 deti na prvy sup.

hvolkovamirka
4. nov 2019

mne sa to tiez uz stalo ale tiez som to neriesila. pockala som dalsi mesiac a na ten sa ms uz dostavila. bola som len rada, ze som nemala bolesti :D :D

nibiru
4. nov 2019

@amylee1910 kolko máš rokov? Mne sa naprikald začal skracovat cyklus z 28-30dni na 26 je to prvý znak ovarialneho zlyhania čo sa potvrdilo ked sme sli do car lebo sa mi nedarí otehotnieť vaječníky mi doslova hľadali napriek pravidelnej MS ovulačnému hlienu vajícka nedozrievajú alebo sa netvoria vobec MS sa mi skratika na 3max 4dni aj to slabucké krvacanie a odber krvy na AMH to len potrvdil mam 36 a 0,66predčasne mi zlyhavaju vaječniky prechod mam očakávat pred 40tkou.Teraz som podstupila ivf neuspesne ale MS mi prišla taká aku som nemala uz roky.Pokial nechceš už deti tak je to ok no ak chceš šla by som lekárovi nech ti spravia hormonálny profil.

zuzanka.zuzu
4. nov 2019

@amylee1910 ja som mala vyvolávačku tuším 2 alebo 3x a vždy mi to spôsobilo viac problémov než úžitku. takže odvtedy som si radšej počkala, než sa sama dá dokopy (čo bolo obvykle rýchlejšie než po injekcii).
daj sa hlavne vyšetriť a ak bude všetko OK, tak by som injekciu asi odmietla.

amylee1910
autor
4. nov 2019

@nibiru mam 30 rokov deti uz neplanujem..a nepravidelnu menstruaciu som mala vzdy ale vzdy mi chodila skor..napr po 24 dnoch a takto..meskala mi len dva krat zdy ked som bola tehotna..teraz ale tehotna nie som

nibiru
4. nov 2019

@amylee1910 daj si spravit hormonalny profil lebo podla toho čo opisuješ tak návaly tepla padanie vlasov vynechana ms a male vajecniky to može kludne značiť predčasné ovarialne zlyhávanie bohuzial túto diagnozu majú aj mladšie ročníky nieje to nič nezvyčajné,budeš vedieť aspoň čo máš s hormónmi je to len 1 odber krvy.

modrykoniicek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
modrykoniicek
5. nov 2019

@amylee1910 Mne mešká už 34 deň a to som už po vyvolávačke.
14 dní od injekcie ubehlo už 24.10 Cystu mi nenašli, moč v poriadku.Teraz som mala bolesti ako v deň MS.Trvalo to 3 dni a ukľudnilo sa to.Stále čakám či nedôjdu.A popritom sa idem objednať k lekárovy.Tiež sa mi to stalo prvý krát.Pichá ma v ľavom vaječníku niekedy až veľmi ,a dnes mi bolo aj kus divne... cítim ako keby ma niekto tlačil rovno do brucha a som mierne nafúknutá.Aj prsia mám pevné ale nebolia.Tiež netuším čím to je.

modrykoniicek
5. nov 2019

A to nemám žiadne cysty a MS pravidelnú.Nebola som ani chorá ani v strese ani nachladená.A aj keď som bola niekedy tak vždy mi prišli aj skôr.Nikdy nemeškali.

amylee1910
autor
6. nov 2019

@modrykoniicek ja toto iste tiež mi chodia skôr neviem o sa robí ale ja som v čase keď som mala dostať cestovala navyše dva dni predtým bola dcéra chorá takže prebdene noci.. No neviem

modrykoniicek
6. nov 2019

@amylee1910 Môže byť... ale tak mne sa omeškalo v takom prípade najviac 2 dni... nikdy nie mesiac.A posledné som mala koncom augusta.Koncom septembra mali dôjsť no nedošli.V oktòbri 10 mi pichli vyvolávačku a doteraz nič.Brala som HAK a cez pauzu mi taktiež vždy došli.Kázali mi vysadiť.A ani po vyvolávačke nič.Prišli bolesti ako v deň MS... jak prišli tak aj odišli no bez MS.

dskkandneieej24
13. máj 2024

dobrý deň , chcela by som rýchlu odpoved. Mám 16 rokov a menzes mi mešká 28 deň…robila som si asi 5 testov a všetky výsli negativne ale stále sa bojim..nikdy sa mi toto nestalo. Meškávajú mi ale nie visc ako tyžden max 2. Stalo sa vám to? Čo to môze znamenať?

addiikk
26. júl 2024

@dskkandneieej24 ahoj, akurat teraz zazivam to iste... bojim sa tak by ma zaujimalo ako si dopadla?