Jeden vajíčkovod a ovulka

luciagdt86
17. mar 2014

Ktorá z vás má už len jeden vajíčkovod po MMT? Čo vám povedal lekár: prebieha ovulácia na striedačku každý mesiac z iného vaječníka, či to nemusí byť pravidlo? Kdesi som čítala, že to nemusí byť pravidlo a lekárka povedala, že sa to strieda... Akú máte skúsenosť vy?

purplelife
17. mar 2014

ja nemam tento problem, ale tiez som pocula tak, ze sa to strieda

lulu369
17. mar 2014

@luciagdt86 Luci, ak som správne pochopila z tvojho príspevku, snažíte sa o bábo???ak som to zle pochopila, tak sa nehnevaj...Aj ja som to tak počula. Moja kmotra má len jeden vajcovod, o druhý prišla preto isté čo ty. No 4 mesiace po operácii otehotnela.

luciagdt86
autor
18. mar 2014

@lulu369 Áno, aj ja som po MMT a snažíme sa... zatiaľ nič, ale verím, že sa to podarí. Len ma to zaujímalo, ako je to s tou ovuláciou, keď jeden vajíčkovod chýba... Ďakujem za info. 🙂

lulu369
18. mar 2014

@luciagdt86 možno, že u teba to dube trvať trocha dlhšie, ale určite sa to podarí, budem ti držať palce 😉 Teraz ma napadlo, neviem síce či je to pravda, ale niekto hovoril, že vraj keď má žena len jeden vajcovod a 2 vaječníky, tak ten jeden vajcovod vie zachytiť vajíčka (folikuly) z oboch vaječníkov....

luciagdt86
autor
19. mar 2014

@lulu369 ˇÁno, tiež som to počula, ale nejako sa na to nezameriavam, lebo potom budem zase sklamaná... Veď uvidíme... čas snáď prinesie pozitívny test... 🙂

zuzika62
14. apr 2014

@luciagdt86 Pisem neskor, ale prezila som to iste.. Takisto mi chyba jeden vajcovod. Pytala som sa na to iste svojho gynekologa. On sa len usmial a vysvetlil mi, ze ovulacia je stale ked mame vajicka, ze to nezavisi od toho ci mas vajcovod alebo nie. A to iste ako bolo spominane, ze ten jeden vajcovod moze nahradit aj ten druhy, ktory chyba. Ten vie zachytit aj z druheho vajicka.

silaviat
14. apr 2014

tiez mam len jednu stranu cize jeden vajecnik s vajcovodom a bolo mi povedane, ze ovulacia kazde dva mesiace.. ale ci to tak je ti neviem povedat ..s byvalym som sa snazila o babo 3 roky a nic.. a teraz som otehotnela po prvej noci 😀

luciagdt86
autor
15. apr 2014

@zuzika62 No, kiežby zachytil... lebo už začínam byť poriadne sklamaná a netrpezlivá. Každý len hovorí, že to príde, že netreba na to myslieť a pod... no nikto nepovie, ako na to... pretože nemyslieť na niečo, po čom človek veľmi túži, je podľa mňa totálne nemožné...

luciagdt86
autor
15. apr 2014

@silaviat Tak to Ti gratulujem a veľmi držím palce, aby všetko dobre dopadlo. A čo si robila, než si otehotnela? Pila si nejaké čaje alebo brala nejaké lieky? Čo tomu predchádzalo?

ivushka19
15. apr 2014

luciagdt86 tiez som pocula, ze sa to strieda, ale tiez viem, ze sa to da upravit liekmi, aby sa to nestriedalo a jeden vajecnik mal vajicko kazdy mesiac a tym sa zvysi sanca otehotniet.

ivushka19
15. apr 2014

@luciagdt86 zle som ta oznacila prispevok vyssie 🙂

silaviat
15. apr 2014

@luciagdt86 :D :D no moj pribeh je tak trocha komicky - priatel sa smnou rozisiel prave kvoli tomu,ze sa nam nedarilo mat mimino.. a kamarad ( sused) sa zas rozisiel s priaelkou lebo on nechcel rodinu a ona ano... a tak sme sme spolu zapijali zial z rozchodov - ja pit neviema preto domace a sladke biele vino z oravy mi riadne stuplo do hlavy 😀 😀 no a stalo sa... o mesiac po incidente som zistila ze som mesiac tehotna 😀 takze u mna na neplodnost zabralo domace vino 😀 😀

luciagdt86
autor
15. apr 2014

@ivushka19 Viem, dávajú na to Clostylbegyt, ten podporuje tvorbu vajíčok a vedľajší účinok: viacpočetné tehotenstvo. 🙂

luciagdt86
autor
15. apr 2014

@silaviat Taujímavé... 😀 Tak neviem, či sa neopijeme... 🙂 A bábo bude... 😀

zuzika62
15. apr 2014

@luciagdt86 my sa chystame znova pokusat o tehotenstvo. dufam, ze uz to konecne vyjde a verim, ze to nebude dlho trvat. velmi by sme chceli mat babo. tak uvidime. samozrejme, drzim palce aj tebe.

luciagdt86
autor
16. apr 2014

@zuzika62 Ďakujem. Tak nech sa nám to obom podarí! 🙂 Držím palce! 🙂