Mám dve otázky.
Je vidieť zrasty na sone?
Môže mat žena ktorá nemala nikdy žiadnu operáciu ( ani sekciu) mat zrasty? Z čoho by sa teda spravili tie zrasty ?
Ahoj nie, nie je ich vidiet na sone, mne ich odhalila az laparoskopicka operacia, ked sa mi nedarilo otehotnieť.
A ano moze ich mat aj žena, ktorá si myslí ze je zdravá, pretože som bola na tom podobne - nikdy ziadne problemy, pravidelne prehliadky a napriek tomu som pravdepodobne prekonala zapal, o ktorom som ani netusila 🤷
@ebbelin a na laparo ti ich odstránili?
Mne zrasty doktorka na sone videla, asi zavisi od skusenosti lekara a pristrojoveho vybavenia na ambulancie
Aj mne zrasty videl dochtor bola som aj na operácii a to iba vicistili a zrasti sa robí áno aj po zápale aj po niektoré operácii.ale mne to nepomohlo už skoro 3 roky po operácii a ani som neotehotnela . A keď sa môžem opýtať keď ti robila dochtorka sono bolelo táť pod brucho
@ninka99865
Nie lebo som to mala v katastrofalnom stave, zrasty vo vajcovodoch. Ale každopádne polroka nato som prirodzene otehotnela - hoci to vraj inak ako formou IVF nemalo byť možné 😉
@taktotedanie sú zrasty ktoré sú viditeľné a potom sú aj zrasty vajcovodov ktoré ale sono neodhali, iba laparoskopicka operacia a to som bola na viacerých klinikach v čase keď sme sa snažili o dieťa
Ci na sone vidieť neviem, ale môžu sa urobiť aj po nejakom zápale vraj