Je v norme dostať menzes 8 dní po ovulácii?

cicikmicik
20. júl 2015

Ahojte mám možno pre niekoho hlúpu otázku, ale nedá mi neopýtať sa. Mám PCO, tým pádom veľke problémy s otehotnením.. Nemám pravidelný menzes a ani ovuläciu (ak som ju niekedy vôbec mala).Tento mesiac sme skúšali jeden cyklus s clostilbegytom , žiadný zázrak nebol, bol tam len jeden folikul, ovulácia však bola, som bola na folikumetrii. Od začiatku, po ovulácii , mam divné pocity, neviem to s ničím porovnať,mám citlivé bradavky, nie prsia ,len bradavky.. tehotenstvo si však nenahováram,vraj je min. šanca .Pôjdeme na umelé oplodnenie. Môj problém však je, že dnes na 7 den, po ovulke som cítila pichanie v pravom vaječníku, asi 15 minut, silne, celý deň mi bolo divne.. Také stavy mávam keď to mam dostať, počitam že zajtra ráno. No všade som čitala že normálne je dostať to tak 12-14 dní po ovulácii, nie na 8.. Je to v pohode, alebo tam môže byť problém? Má s tým niekto skúsenosti?

sibalka21
20. júl 2015

@cicikmicik pokial nemas pravidelny cyklus tak mozes kludne dostat ms aj zajtra. Myslim ze je to uplne normalne

cicikmicik
autor
20. júl 2015

@sibalka21 ďakujem za odpoved, nie nemávam pravidelný, len som si myslela že po ovulke musí byť tých min. 12 dní.

oddrobceka
20. júl 2015

@cicikmicik po ovulacii sa zvysuje bazalna teplota v dosledku zvysenia hladiny progesteronu. Kratka lutealna faza moze byt znakom hormonalnej poruchy. U teba moze byt suvis s pco alebo aj s hormonalnou liecbou, netreba to vsak zanedbat, pretoze taka hormonalna porucha by v buducnosti mohla viest okrem neplodnosti aj k potratu, ak by sa ti nahodou podarilo otehotniet. Uz ti robili hormonalny profil?

cicikmicik
autor
20. júl 2015

@oddrobceka robili, hovorili že všetko je v poriadku. A myslím , že v centre mi budú robiť všetko odznova ,aby mali aktuálne výsledky.

oddrobceka
20. júl 2015

@cicikmicik a mozno nedostanes menzes. Pichanie vo vajecnikoch moze byt aj po clostile, aj ja som to tak mala.

cicikmicik
autor
20. júl 2015

@oddrobceka .. žeby som mala takú reakciu až po 7 dnoch? zvyklo ma pichnuť aj pred tým ale to nebolo nič..dnes to bolo akoby mi tam niekto bodal..

oddrobceka
20. júl 2015

@cicikmicik to preto lebo vajecniky sa podielaju na produkcii hormonov, mna zvyklo tak nepravidelne pocas celeho cyklu, ale len ked som clostil brala. No a potom az po prvom porode vcase ovulacie a po ovulacii, az kym mi menzes neprisiel. Vlastne v case ovulacie to po tom porode bola taka velmi specificka bolest, ze som presne vedela, kedy prebieha. A potom uz len to bodanie.

cicikmicik
autor
20. júl 2015

@oddrobceka a tebe clostil zabral? po akom čase? my sme sa s gynekológom dohodli že najlepšie v mojom pripade bude ak pojdem do centra... tak sa už na to psychicky pripravujem

oddrobceka
20. júl 2015

@cicikmicik nie, clostil mi nezabral, zabralo mi az ked som vysadila hormonalnu liecbu a dala si do poriadku psychiku 😊. My sme sa o prveho drobca snazili 15 m a problem som mala pravdepodobne v hlave. Skusala som hormonalnu liecbu s duphastonom a clostilom, mm bol na spermiograme, ktory vysiel perfektne a este som bola na prefukoch, nakoniec stacilo aby som sa upokojila a zrovnala si myslienky 😉. No a druhy drobec bol na prvy vrz, tak sme boli stastni 😊. Drzim ti palce, urcite sa coskoro dockas a vtedy pochopis, ze to cakanie stalo za to 😊.

cicikmicik
autor
20. júl 2015

@oddrobceka Ďakujem velmi pekne 🙂 .. No mm ma spermiogram tiež skvelý 🙂 .. u nás som na chybe ja , tym PCO.. my sme sa v pohode snažili 2 roky, bez stresov, zlých myšlienok.. ale veď vieš ako sme sa mohli snažiť ked nebola ovu? tak preto že nebudeme sa dalej trapiť a pôjdeme do centra..

maria.vinea
20. júl 2015

ja zas mam pocit po porode ( mala som menzes uz 3 krat ze mam ovulaciu tyzden v kuse. alebo rozhadzanu

mlenna15
2. jún 2017

@cicikmicik ahoj vidím že sa ti nakoniec podarilo 🙂pomohol ti teda ten Clomid ?lebo ja mam ten istý problem :/

cicikmicik
autor
2. jún 2017

@mlenna15 ahoj nie nie nepomohol umelé oplodnenie pomohlo,prvý pokus hneď vyšiel 🙂