ahojte chcem sa len poradit ked napisem priznky ci je toto podla vas pcos alebo nie, takze: vynechanie ms niekedy aj par mesiacov, tvrde chlpy na brade, plet na tvari: cista katastrofa, cervene suche flaky, pribratie na bruchu a na bokoch- takmer nemozne zhodit ani cm, aj ked cvicim ako blazon, poruchy spanku, padanie vlasov, vykyvy nalad, casto som az agresivna, bolest krizov, problemy s krcnou chrbticou a vlci hlad, ze by som obcas len jedla a jedla.ozaj za posledne dva roky prirastok vahy + 10 kg..podla mojho gynekologa to pcos nieje,, nic neriesi somnou, navyse mame v rodine cukrovku dedi sa u nas z generacie na generaciu,
Mám pcos, ale nemám takéto priznaky. Cyklus mám dlhší cca 50-55 dní,ale pravidelný ( skôr som aj pár mes. nemala menzes), váha normálna 170cm/Max 65kg, pleť dobrá (občas sa niečo vyhodí ,ale to asi každému), tuk okolo brucha sa mi vždy ukladal viac,ale až po pôrode sa ho neviem nejako zbaviť ( predtým to nejako viditeľné nebolo), občas sa mi na tvári zjaví nejaký chlp aj tmavší ,ale nie tvrdý. A náladová som ,ale asi ako každá žena ,čo má toho doma občas vyše hlavy.... Tvoj dr by mal vidieť pcos ako na ultrazvuku vaječníkov ,tak aj podľa hormonálneho profilu
No ťažko povedat. Na pcos musia byt 2 z 3 bodov. Zvýšené androgeny, absencia menzesu, perlový nález na ultrazvuku. Skus zmeniť gynekológa a objednaj sa aj na endokrinológiu. Toto čo popisuješ môže byt aj znížená činnosť sz.
@nina004 aj mne sa toto vsetko zacalo az po porode
mne sa na brade robia uplne tvrde muzske chlpy
Skus endokrinológia, ono to nemusí byť pcos ale hormonálna nerovnovaha
A robil ti doktor nejaké vyšetrenie?
Pcos a nadúvanie máte s tým problém ?
prve dieta sme pocali cca po roku snazenia, druhe sa nedari uz dlho