Je toto hormonálna nerovnováha?

22. jún 2024

Čaute baby,

v auguste minulého roka som vysadila HAK, lebo som nemala vzťah ani sex, takže sme sa s doktorkou zhodli, že vysadím.

Prvé mesiace fajn, ms vždy prišla pekne načas, pleť najprv super, ale po 3 mesiacoch začalo prichádzať zhoršenie a pretrváva doteraz, neviem už čo s tým, pleť na moje pomery hrozná, občas sa mi vyhodí aj dekolt či chrbát.
Niečo som aj nabrala, čo som čakala presný opak po vysadení, paradoxne mám pocit, že mi chutí viac jesť než predtým. Častokrát sa cítim strašne nafúknutá, po bežnom obede v robote mám pocit, ako keby som zjedla neviem čo, no proste des.
Do toho si všímam, že aj keď chodím na laser, chĺpkov neubúda, koľko by malo, som nešťastná z toho, lebo som sa strašne tešila, že budú preč a zrazu efekt malý.

A teraz, tento mesiac, už mešká aj menzes, aktuálne 4 dni, test som si spravila, absolútne snehovo biely, o pár spravím aj kontrolný, ale s partnerom sa chránime, takže toto je skôr mimo, hoci to meškanie vždy vyvoláva obavu, poznáme to...Skôr sa aktuálne cítim, ako keby mám ovuláciu, nie menzes, ako som mala mať, akože bola som tesne pred chorá, aj to môže byť, ale cítim nejaký disbalans.

Aké ste mali príznaky, čo radíte?