Je to vaginálna mykóza, kvasinky alebo plesne?

gesture
20. aug 2022

S partnerom sme boli obaja uspesne prielieceni na ureoplasmu. Uz presiel rok - odvtedy vsak mame problemy v sexualnom zivote. Partner sa po nechranenom styky stazuje na svrbenie a scervenanie na...Bol u urologu a ten mu prepisal mast Fungicidin. Teraz k mne, ja nepocitujem svrbenie. Na zaciatku po prelieceni som mavala silne hrdukovite vytoky, na ktore mi gynekologicka predpisala Vytagyn C. Avsak ostal mi tvoriaci sa biely povlak, ktory si najdem vzdy rano a aj pocas dna. (hygienu dodrziavam), sem tam mierny vytok, najme ak pijem kavu, zjem nieco sladke..U gynekologicky som a bola a urobila mi vytery a tvrdi,ze vsetko je v poriadku..
Ako mam postupovat prosim Vas? Mam zmenit gynekologicku? Ake vysetrenie existuje na zistenie pritomnosti kvasiniek, plesni atd?Vopred dakujem za pomoc a rady!!

tvoriaci s

viestta
20. aug 2022

Výter a kultivacia. U oboch. Ale keď tebe z vyteru nevyšlo nič oatogenne, pravdepodobne nevyjde aj u partnera. A k tej hygiene: nič netreba preháňať, možno je tej hygieny až priveľa. Sliznice sú citlivé.

zuzkaa1991
20. aug 2022

@gesture umyvat sa len s čistou vodou spodok ja som mala po kyrete uplne narusenu PH v posve vzdy nejake ťažkosti az kamoska mi odporučila umyvat sa s cistou vodou co mi bolo proti srsti ale odvtedy nemam žiadne tazkosti

slovenka753
20. aug 2022

Biely povlak? Kde?

gesture
autor
20. aug 2022

@slovenka753 na ohanbi

gesture
autor
20. aug 2022

@zuzkaa1991 v poriadku dakujem za odpoved.

gesture
autor
20. aug 2022

@viestta u oboch prebehli. Vraj sme obaja v poriadku...

gesture
autor
20. aug 2022

@zuzkaa1991 co myslis narusenou PH v posve? vytoky atd?

zuzkaa1991
20. aug 2022

@gesture skratka bolel ma sex, bolesti som mala...vytoky si nepamätám to uz 6.rokov dozadu skratka som mala znicene aj prospesne baktérie ktore mame v posve

petkavka
20. aug 2022

@gesture- ja trpim na chronicky zapal mocovych ciest a teda na zachovanie vhodnej mikroflory dodrziavam: 1. Iba sprchovanie 2. Ziadne macanie v horucej vode vo vani, v bazene - proste zabudni 3. ziadne mydla na intimnu oblast - narusaju prirodzenu mikrofloru, iba cista voda 4. Pitie brusinkoveho dzusu a urologicke caje ako prevencia ...ale je to boj na dlhu trat a dlhodobo treba toto dodrziavat :(

beckynka89
21. aug 2022

@gesture ja mám problémy 4 roky a nikdy mi nevychádzala v kultivácií candida - asi mám už nejakú chronickú formu. A sem-tam mal problémy aj partner, ale náš intímny život je už pomaly na nulovej úrovni. Teraz na poslednom vyšetrení mi vyšla candida albicans masívne. Tie kultivácie podla mna tiež nie sú 100 percentné. Hlavne ak už sú problémy chronického charakteru.

gesture
autor
22. aug 2022

@petkavka dakujem za vase osobne skusenosti. Ja som prekvapena z toho, ze partnerovi sa asi tak 1-2 dni po sexe objavi scervenanie a svrbenie a ja mam nemam ziadne tazkosti, okrem toho povlaku..ktory mi nesposobuje palenie, srbenie. Ide o moj prvy vztah a doteraz som taketo problemy nemala. Cize ani sama neviem ako to riesit.

gesture
autor
22. aug 2022

@beckynka89 to znamena, ze mas pravidelne srbenie, palenie a vytoky?

beckynka89
22. aug 2022

@gesture v podstate áno, skoro stále... okrem MS. Ale vtedy ma zas tak bolí brucho, že ledva žijem. A nie sú to klasické menštruačné kŕče, ale niečo ma tam doslova reže. Teraz mám zase pozitívnu ureaplasmu, takže ma čaká 20 dňová liečba doxyhexalom... ale ja som už aj po rozsiahlych gynekologických operáciách, takže mne každý dr. tvrdí že ma bolia zrasty... ale prečo mám stále problémy s výtokmi, svrbením a pálením, to zatial nik nevie.

gesture
autor
22. aug 2022

@beckynka89 drzim ti palce!!!!!!!!!!...verim, ze je to na nervy..

beckynka89
23. aug 2022

@gesture ďakujem. Aj ja vám. Skúste na tie kvasinky nejakú vakcínu - napr. CANDIVAC - je vhodný aj pre mužov, mne to veľmi pomohlo ale vysadila som po 3 mesiacoch a všetky problémy boli naspäť a teraz už nič nepomáha. Snáď už doxyhexal zaberie tento krát.