Je to mykóza?

nikto_v
26. nov 2024

Ahojte už asi 2-3 roky mam výtok najskôr som si myslela že to bude kôli tomu ze budem mat menštruáciu ale neprestalo to. Čítala som rôzne články a väčšinou je tam zrovna mykóza. S doktorkou sa o tom moc baviť nechcem pretože je staršia a bolo by mi to nepríjemné a tak isto ani s mamou. Kebyže ma to niako neobmedzuje tak mi to nevadí ale už mám toho dosť.
Výtok trochu zapácha a je taký obyčajný biely. Niake tipy na možno „domácu“ liečbu? Ďakujem

nika_val
26. nov 2024

@nikto_v pri mykóze to nie je iba výtok ale hlavne svrbenie, štípanie, pálenie tam dole a až potom výtok ktorý je hrudkovitý ako tvaroh

Mat výtok počas celého mesiaca je úplne normálne, pokiaľ nemáš iné problémy.

nikto_v
autor
26. nov 2024

@nika_val občas ma svrbí tak neviem niekedy sa aj ten výtok zmení ale väčšinou iba taký obyčajný

nika_val
26. nov 2024

@nikto_v keby máš mykozu tak to naozaj vieš hneď
To svrbenie býva až neznesiteľné a stále žiadne ze občas
Takže naozaj si nemyslím že máš mykozu.
A k výtoku: vieš si predstaviť ako vyzerá hrudkovitý tvaroh ? Tak presne tak isto by vyzeral ten výtok keby máš mykozu a tiež by si ho taky mala stále.

Výtok a jeho konzistencia sa počas cyklu (mesiaca) stále mení. Niekedy je viac taky vodový, inokedy zase taky krémový, alebo taký tahavý ako sopeľ.. to všetko je v poriadku
Pokiaľ naozaj nemáš tažkosti ako som písala predtym tak sa nemusíš báť nemáš mykozu 🙂