Je to mykóza?

20. sep 2020

Ahojte baby.. Som v 7tt a pred tým som mávala často mykozu... Preliečila som sa a hneď nato sa nám podarilo aj bábo... Ale teraz niekedy, nie každý deň si nájdem na nohavičkách biely taky hustejši výtok... Necítim že by ma niečo svrbelo alebo pálilo, tak neviem ci ide o mykozu alebo len tehu výtok... K Dr mam ísť 2.10.... Myslíte žeby som mala ísť skôr ak ide o mykozu ale mam počkať do kontroly? Ďakujem.

millky
20. sep 2020

Môže to byť aj reakcia na tehotenstvo. Pokiaľ ten výtok nezapácha a nesvrbí, tak by to nemal byť problém si myslím. Tehotné mávajú problém s výtokom, niektoré majú aj zvýšenú produkciu, ktorá má rozne hustoty. Preventívne si kúp umývací gél v lekárni od canestenu. Jednak je to prevencia, ale je to aj lepšie ako akákoľvek forma intímneho gélu na umývanie. Môžu ho aj tehotné používať. Ďalej, ak používaš na hygienu mydlo, sprcháč alebo nejaký gél určený na to, všetky tieto formy upravujú pH na uptimálne, čo môže urobiť šarapatu.
Napr ja, keby sa umyjem niečím ako Lactacyd a na druhý deň mám hneď "problém". Mám to odporučené od gyndy, ktorá mi vravela, že tieto gély sú nevhodné pre veľa žien, ktorých optimálne pH nie je také, aké určujú tabuľky.

nikpa
20. sep 2020

Aj keby to bola mykoza, cca do 12-13tt ti nic nedá, max vodu borax glycerin na vytieranie. Ja som bojovala s mykozou cely prvý trimester počas prvého tehu a teraz v druhom tehu rovnaky scenár. Pri tom som tiež niekedy ani nevedela, ze ju mám keby mi Dr. nepovedal, nemala som inak žiadne problémy