Ahojte. Už zopár mesiacov mám veľmi slabú menštruáciu, trvá tak 2-3 dní. Prvý deň len hnedé špinenie, druhý deň už býva trošku silnejšia a tretí deň už len pri utreti. Avšak pomedzi toto slabé krvácanie idú zo mňa zrazeniny, niektoré sú dosť veľké. Čítala som, že zrazeniny sa vyskytujú často pri silnom krvácaní. O mojom probléme som nenašla žiadne info. Máte to tak tiež niektorá? Vyšetrenie u gynekológa je takmer nemožné, pokiaľ by sa však mohlo jednať o vážny problém, budem to určite riešiť. Prosím ak máte skúsenosti ozvite sa. Ďakujem 😊
@kiki68 lebo žijem v zahraničí a tu gynekológ rieši až keď je problém veľmi vážny. Menštruáciu som mávala tiež vždy slabšiu, ale nie až takto slabú. Veď ja takmer nekrvacam, mne by na tie tri dni aj jedna vložka bola veľa. Pred posledným tehotenstvom som mala tiež takúto menštruáciu a pomohol mi progesterón, ktorý mi poslali z SK. Po pôrode som tiež takmer nekrvacala a od vtedy je to každým cyklom slabšie a slabšie, dokonca mám z klasického 28 dňového cyklu už len 24 a teraz prišli už na 18 DC.
Nieco je zle a gynekolog je na mieste.
Ja som toto mala jedného času MS mi trvala 2 Max 3 dní....moja gynekologická povedala že po dvoch pôrodoch a po 30 tke nič neobvyklé ale mne sa to teda vôbec nezdalo...mala som vtedy také zvláštne stavy aj iné, napríklad som strašné často v noci chodila cikať, nevedela som spať...a tak pod...
U mňa to bola histaminova intolerancia, sibo a rôzne iné intolerancie potravinové.... zvláštne ale všetko to bolo o trávení a strave.
Keď som si musím povedať že hlavne sama všetko naštudovala a upravila...upravili sa aj tieto veci.
Lekári mi moc nepomohli....
@ejbyk mam rovnaku skusenost, u mna bola pricinou kandidoza v creve aj v krvnom obehu, prisnou dietou sa to vyriesilo, vratane krvacania.
@ejbyk
@falbala132 ako ste si upravili stravu? Čo skúsiť vyradiť a čo pridať?
@kikusha2212 ak ku gynekologovi mozes ist len pri ozajstnom probleme,tak je to prave teraz.
ty mozno ani nemas cyklus,len to tak vyzera.kedze krvacas uz znova na 18dc a v minulosti ti pomohol progesteron,treba ti urobit sono sliznice. moze sa stat,ze nemas progesteron,sliznica sa tym padom neodlucuje spravne a hrubne. dalsie krvacanie je snahou tela zbavit sa sliznice.nie je to sranda. prajem ti,aby to ani v najmensom nebol tvoj pripad.kontrola je na mieste.
@kikusha2212 ja som nie ze skusila, ja som mala dietu zameranu na liecbu kandidozy. ty mozes mat iny problem, tak aj ta strava bude vyzerat inak.
Ďakujem za odpovede 😊 navštívim teda súkromného doktora, aby sa na mňa pozrel.
@kikusha2212 Ahoj, moja kamoska s takymto ms zistila, ze je tehotna - az v 6 mesiaci, brucho minimalne.
@svetlonos ahoj. Viem, že aj to sa stáva, ale môj prípad to určite nebude.
@kikusha2212 ako ze je vysetrenie talker nemozne? Jo v prvom rade gynekolog. Mozem Ti ja hovorit, ze vsetko oki a ak to je nasla zmena, tak nieco oki nebude. Ja mam taky menzes slaby cely zivot, cize u mna je to ok. Napriek tomu som pri zmene v cykle mala po 30tke zistenu endometriozu. Pritom som nemala nikdy bolesti. Zmeny v cykle a krvacani nie su bez dovodu