Zdravím, mám zápal močáku a dostala som antibiotika furolin, avšak zároveň sa snažíme o dieťa čo som samozrejme povedala doktorovi, ktorý mi povedal nech si najskôr urobím test než ich začnem brať lebo nie sú vhodne pre tehotné. Na test je však príliš skoro keďže cyklus by som mala mať až o cca 7 dní. Včera mi tiež vzal krv na CRP ktoré bolo v norme, teda obličky by nemali byť chytené. Avšak dnes ma začalo bolieť na pravej strane vzadu pod rebrom a dosť sa obávam či to nemôže byť oblička. Antibiotika som si vzala až teraz keď začala bolesť pretože som to nechcela riskovať keď neviem či som tehotná, zatiaľ som brala len blokurimu. Teraz neviem čoho sa báť skôr, či bolesti obličky alebo rizika antibiotík keby som bola tehotná. Máte niekto skúsenosť s podobným problémom? Čo odporúčate?
Obličku máš vzadu tesne nad zadkom. Ak si trochu pobuchas a boli to - máš chytenu oblicku. Antibiotika určite ber, nechceš o ňu prísť... keď máš mať menštruáciu o 7 dní, tak ak by náhodou aj sa zadarilo ešte len teraz dochádza k oplodneniu,musí sa potom uhniezdit a začať vyvíjať...to trvá všetko niekoľko dní. Ak máš antibiotika na dlho tak požiadaj lekára o ine ATB
@dadka1997 no teraz som na seba trochu nasratá že som rovno nepýtala tie ale vraj mi dal tie najúčinnejšie. Neviem naozaj čo robiť lebo je víkend a do pondelka sa to môže vystupňovať, vzala som len jednu tabletku ale nechcem ich pre istotu užívať
Menstruaciu mas dostat az o 7 dni...Normalne ber atb, zapal nielen mocaku ale aj oblicky nechces
@gejb obličky sú oveľa vyššie,ako nad zadkom. Polku života som si aj ja myslela,že sú nad zadkom a bola som veľmi prekvapená 🙂
@gejb
@andreablabla mne keď doktorka na pohotovosti pobuchala po krizoch a skoro som od bolesti vyletela po strop len skonštatovala "áno, mate chytené obličky kde ste boli doteraz" 🙈😁 Ďakujem za vizuálnu pomôcku, som mudrejsia 😁
No ja som si skusala búchať po celej pravej strane a je to také že to cítim ale nie je to neznesiteľná bolesť, skôr celkovo keď ležím stojím sedím to cítim
A tiež mám pocit že močák sa zlepšil od včera, pri močení to bolí už menej tak mi je zvláštne že by dnes začali obličky 😭
No, reálne tehotná (ešte) nie si. Zato máš zápal obličky, skus si prečítať aké su rizika nelieceneho zápalu a premysli co s tými antibiotikami.
Tehotná možno ani nebudeš a obličky máš len jedny na celý život
ak mas crp v norme urcite nemas chytene oblicky a ani tehotna nie si
nechapem co tu jiektore pisu ze mas zapal oblicky asi to este nezazili (ale normalny nie ked je niekto precitliveny a pri sebemensej bolesti leti na pohotovost
nie je co riesit
dieta ma este do 8meho tyzdna dvoj vlastny obvod kym sa napoji na matku funguje na zltom telieskum mala si brat antibio ako ti boli predpisamd
Su atb ktore mozu aj tehotne, popros o zmenu