Je ranka na maternici dôvodom neúspešného snažilkovania?

jena555
18. nov 2015

ahojte baby bola som u gynekologa a povedal mi ze mam ranku na maternici no mozno preto sa nam s manzelom nedari ani otehotniet lebo mam toto no kamoska mi povedala ze kvoli tomu nemozem byt tehotna je to vazne ? lebo na internete sa pise ze to moze byt aj rakovina alebo ako stitna zlaza dakujem vam velmi pekne prosim vas poradte .. dakujem za kazdu jednu radu

mily7
18. nov 2015

Gynekológ by mal jasne a zreteľne ozrejmit situáciu! Viem nie vždy to robia ale máme plné právo byť informovane o svojom zdravotnom stave tak sa toho domáhaj pytaj sa! On ti povie najlepšie
Čo sa tvojho zdravotného stavu týka! Ja mám prepazku malú na maternici a dve deti! Nemyslím si že ranka je taký problém ale určite by som sa vratila
Za lekárom a dožadovala odpovede od neho!

mikys1
19. nov 2015

Mala som ranku po prvom dieťati a mám ešte ďalšie 3 deti , takže u mňa sa to nepotvrdilo

lenadka
19. nov 2015

Určite nie, tá ranka ako píšeš býva na krčku maternice, mám ju tam pravdepodobne ešte od čias puberty a čakám tretie dieťa. Ak máš ranku na krčku už jednotku na preventívke nedostaneš, ale ak si dáš urobiť ster ako sa má každý rok, všetko sa dá včas podchytiť, tak nepanikár. Prajem nech sa zadarí čo najskôr, skús viac športovať, a užívať nejaké prenatálne vitamíny (kyselinu listovú), vitamín E.

tomasko27
19. nov 2015

Ja ked som bola minuly rok v novembri na preventivnej tak mi povedala ze mam ranku na maternici,ale vsetko bolo dobre ci uz sono aj stery a ze to nic vazne.V juli som otehotnela na prvy sup a to sme si dovtedy davali pozor a potom sme si povedali ze sa nejdeme snazit ale nechame tomu volny priebeh a hned to vyslo.Tak myslim ze problem nebude v tej ranke.Drzim palce aby to vyslo.