Čaute baby.. Poraďte daktora ak by ste vedeli.. Alebo ste zažili to isté... Prišla som o mimi v 7 tt. Bola som aj ma čistení. Všetko prebehlo v pohode, žiadne bolesti, len som pár dní ešte spinila. Doki ma zavolal na kontrolu až po prvom menzese,ale ešte neprišla..čistili ma 30.12. A my sme si s mojim drahým spravili trosku romantický večer pri filme a vínku a.... No bol sex. Co teraz ak by som otehotnela? Doki napísal ze o bejby sa snažiť až po 4 mesiacoch... Môj doktor je nervak... Sa bojím ze bude vrieskst... Plus kopu obáv... Joj... Baby mali ste niektorá sex ešte pred prvou mrchou?a podarilo sa?vynosili ste bábo?
@amelia000 on je dobrý doktor, odborník.. Len kus nervak...
Moja sesternica to mala tak, tiež sa bála, čo bude Dr. trocha posomrala, ale to druhe tehu sa uchytilo a normálne donosila zdravé dievčatko. Urob si test a uvidíš na com si
To je sice pekne, ale aj takemu cloveku by si mala stanovit hranice.
@eriksonka1234 no tak to je super,to je pre mňa dobra pozitívna správa... Test urobím až neskôr... A ďakujem ti ze si tu napísala
@amelia000 ja mam s tým celkovo kus problém.. Sa neviem ozvať, som taký strachopud.. No ale ta uvidíme co a jak bude.
Po čistení by sa mal dodržiavať režim ako šestonedelie, nie?
Preco ste si nedavali pozor a neppuzili ochranu? Nedoporucuje sa znova otehotniet tak skoro po cisteni a je na to dovod. Teraz sa pytas,ci je to problem,8 bab ti napise,ze vynosili zdrave dieta a 2,ze sa to opat skoncilo zle. To naozaj nedokazete pockat tie 4mesiace a nedajboze chces opat podstupit tu bolest zo straty?
A co sa tyka toho,ze je lekar nervak. Ako prepac,ale ked ti nieco nakaze,aby si bola zdrava a mohla mat zdrave dieta,cize sa snazi a ty ho nerespektujes,tak sa necuduj.
Mozes normalne sa snazit o babo hnet po prvej mrche tvoj dr mà pozadu nazor na toto. Ja som rodila v 18tt necistili ma lebo som vytlacila celu placentu. A snazit nam dali zelenu hnet po prvej mrche. Otehotnela som 4m po a tento tyzden budem rodit. Vy ste mali cakat nie koli teho ale aby si nedostala infekciu alebo tak.
Ono sa to neodporúča z určitých dôvodov, nie len tak...
@miadi je velky rozdiel rodit,samovolne potratit a ,,vyskrab,,. A velky rozdiel.
@miriam1983 ja som už písala ze je dobrý doktor, že je odborník a práve preto sa bojím ze bude kričať, lebo viem ze napísal ze až o 4 mesiace plánovať... Ja viem teraz že to bola chyba, preto sa pýtam ci už mala daktora podobnú skúsenosť co sa teraz stalo mne
Urcite mali. A ako pisem,su take,ktorym to dobre dopadlo a take,ktorym nie. Je zbytocne pidat,co si mala robit,ked uz sa stalo. Verim,ze sa teraz bojis,ale...
Už len čakať.
No tak ked je dobry dr a bude kricat .. tak preco ho nepočuvaš? Teraz budes mat zbytocne nervy. Uz ti nic neostava len čakat.
Ja som mala potrat a aj vyskrab po nom 2x...Moja lekárka, odborníčka, pôrodnícka, ktorá priviedla na svet vyše 1000 deti, mi povedala chrániť sa dva-tri cykly. Ale že ak sa náhodou zadarí, zvládneme to. Mimochodom, vyskrab mi robila ona sama a jediné, čoho sa bála, bol môj kŕčok maternice, ktorý mal už čo to za sebou a to namáhanie po vyskrabe ho mohlo oslabiť. Niekedy sa stane, že žena otehotnie pár mesiacov po cisárskom, čo je tisíckrát horšie ako nejaký vyskrab, takže z tohto by som si absolutne nerobila ťažkú hlavu. Mne pri kontrole po šestonedelí povedala, nech sa ešte ďalšie 4 mesiace veľmi chránime, aby som neotehotnela (bola to moja druhá sekcia)...
Lekára pošli kade ľahšie. mimochodom, si si istá, že je až taký odborník? lebo štandardne sa odporúčajú tieto 2-3 cykly. Pol roka a podobne terminy su už dávno prežitok. A to mám od lekárky, ktorá vyskraby robí a maximálne jej dôverujem, rodila som u nej.
@blondiee83 ale kazdy vyskrab je iny. Kamaratke povolili tak ako tebe a mne az za pol roka. Nevies,ci tam nemsla zapal,nevies aku ma vystelku maternice a ako vyskrab prebiehal. Pri tom nejde o to,ze by mohla prist infekcia,ale o nieco ine.
Ak otehotnies, príroda to tak zariadila a všetko bude fajn. Neutekaj hneď s vynechaním ms k lekárovi, počkaj do 8-10tt a potom chod.
Nám práveže povolili hneď po prvom cykle sa snažiť, ale ja som nechcela, bála som sa, že to dopadne zle. So sexom sme tuším nečakali až 6 týždňov. Snažiť sme sa začali po druhom cykle, ale zadarilo sa až po piatom a teraz som v 31tt.
Neodporuca sa nat sex hlavne kvoli moznej infekcii kedze maternica je poranena...tehu sa neodooruca tiez tohto dovodu, ake poznam x zien co takto otehotneli a donosili mimi....
V tom ti neporadim, ale ked na teba zacne vrieskat doktor, zacni aj ty nanho, pripadne zmen doktora..