Je používanie tampónov bezpečné?

21. sep 2024

Je používanie tampónov bezpečné?

dadis
21. sep 2024

Ak sa aplikuju spravne, tak ano. Teda aplikovat cistymi rukami a po par hodinach vymienat. Pouzivat radsej mensie tampony a castejsie. Samozrejme, ak mas silnu menstruaciu, tak vacsi tampon je ziaduci, ale ked zoslabne, hned prejdi na mensiu velkost. Lebo ked po par hodinach vyberas polosuchy tampon, ide to tazsie a sliznicu si drazdis zbytocne viac, nez je ziaduce.

biba_18
21. sep 2024

ako píše @dadis, a nenechávať dlho…

stellarstar
21. sep 2024

Mne kolegyňa pred pár týždňami vravela že vraj v tampónoch našli veľa chlóru. Ja osobne nepoužívam, fičím na kalíšku

viestta
21. sep 2024

@stellarstar ja som zas tu na MK citala o olove v tamponoch. To bude zas nejaky kravina sirena na nete (kedze viem kto to siril, tak nepochybujem, ze to bolo v kategorii "sdielajte kim nesmazu")

vanilkovazmrzka
21. sep 2024

@stellarstar olovo to bolo 🙂

vanilkovazmrzka
21. sep 2024

@viestta nebol to az taky hoax

vanilkovazmrzka
21. sep 2024

Strucne a jasne popisane tu https://www.instagram.com/p/C96_-EMOanV/?igsh=M...

Ale neviem ci link otvori aj cez web alebo treba aplikaciu

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
21. sep 2024

@vanilkovazmrzka jasne a nechyba kodik na zlavu konkurencneho vyrobku 😂😂😂 takze doveryhodnost tohto prispevku okamzite klesla na nulu. Mimochodom, tie nohavicky s extremnou savou superschopnostou s pocitom sucha budu asi vyrobene zo slz lesnych vil a hrivy jednorozca, nie?

beronsche
21. sep 2024

@sissy27 "vyrobene zo slz lesnych vil a hrivy jednorozca" 😂😂😂😂

sissy27
21. sep 2024

Pouzivam tampony roznych znaciek asi 30 rokov a nikdy som ziadne problemy v suvislosti s ich pouzivanim nemala. Cyklus pravidelny, ziadne cysty, myomy, zapaly, preventivky u gyn samozrejmostou, otehotnela, vynosila, porodila bez problemov, intimny zivot tiez v poriadku.
Dodrziavam hygienu a cas pri vymene, tak ako je spomenute vyssie.

vanilkovazmrzka
21. sep 2024

@sissy27 prosim ta precitaj si ten prispevok. ta kocka vie o com pise, cely jej ucet je venovany zenskemu cyklu. Keby si si to precitala, tak vies, ze tam nenapisala nic v zmysle ze tampony su toxicke a nemas ich pouzivat.

anavixy
21. sep 2024

Tak ja tiez pridam nieco k tomu, snad pomoze k vytvoreniu nazoru 🙂
https://www.instagram.com/p/C9c5yBkslMW/?igsh=e...

sissy27
21. sep 2024

@vanilkovazmrzka to je mile, ale jej profil je v prvom rade biznis 🤷‍♀️ certifikovana lektorka - fantazia, “titul”, ktory si proste kupis (zaplatis kurz). A ano, nemoze napisat, ze tampony su toxicke, pretoze to nema cim podlozit a keby ju nejaky vyrobca tamponov zazaloval, tak nema sancu. Tak napise, ze sa v tamponoch naslo olovo a dalsie kovy, ale vlastne sa este nic nevie. Ale pre istotu ti odporuca nohavicky ( s affiliate kodickom na zlavicku, nech aj ona z toho nieco ma, ze hej) o ktorych uz radsej nepise, z coho su vyrobene (lebo nejaku cast tam asi tvori aj ta toxicka bavlna, z ktorej su tampony). O cykle vie len tolko co aj kazdy gynekolog, akurat teda z toho spravila peknu prezentaciu na socialne siete a zaraba na tom. Nic viac, nic menej.

sissy27
21. sep 2024

@anavixy snad si to ludia precitaju cele a aj porozumeju 😃

vanilkovazmrzka
21. sep 2024

@anavixy dakujem, je tam napisane to iste, takze aspon si to expertky, ktore myslia kriticky, ale iba ked sa im to hodi, precitaju v inom poste bez kodiku

domak2
21. sep 2024

Tipujem, že robím milión veci ktoré sú môjmu zdraviu oveľa skodlivejsie ako tampony

sissy27
21. sep 2024

@vanilkovazmrzka v tom prispevku, ktory pridala @anavixy je jasne napisane co a ako a hlavne - rovno upozornuje aj na to, ze ine pomocky testovane neboli. Na rozdiel od tvojej “certifikovanej lektorky”, ktora potrebuje vzbudit paniku u internetovo zranitelnejsich jedincov, aby im vzapati ponukla alternativu a este aj so zlavickou. Ked povie A, mala by aj B 🤷‍♀️

vanilkovazmrzka
21. sep 2024
rezanka73
21. sep 2024

Záleží kam ich strkáš, lebo do nosa síce krvácanie zastaví ale budeš vyzerať ako 🤡

lenkasarka
21. sep 2024

@sissy27 dostala si ma. 😂😂

simona20201309
21. sep 2024

@sissy27 30 rokov? Si si istá? Toľko tampóny nie sú na trhu

simona20201309
21. sep 2024

Bezpečné sú určite- nepreteču, ak ich nemáš dlho. Ale či nie sú škodlivé? Neviem, ale určite je oveľa zdravšie ak to čo má ísť von, ide von. Ja som používala tampóny takmer od začiatku, približne takých 15r. A áno, mala som problémy. Teraz už ich nemôžem používať. Extrémne mi vadia a ani ich už po tom všetkom nechcem. Aj dcére odporúčam čokoľvek iné len nie tampóny. Dnes už máš toho na výber oveľa viac ako kedysi. Niekedy boli len vložky alebo tampóny. Dnes by som zvolila HOCICO iné

simona20201309
21. sep 2024

@rezanka73 to neskusaj! Keď ten tampón vsaje krv, nevyberies ho 😅

vkatush
21. sep 2024

@simona20201309 Tampax je od nejakých 30s minulého storočia, OB tuším začalo okolo 50s. Jasné, nevyzerali ešte úplne ako dnešné, ale sú tu už pomaly sto rokov. Ale keď som bola dieťa (pred takmer 30 rokmi), už vtedy ich moja mama používala, takže ... Áno, môže ich používať už 30 rokov 😁 ja som prvý použila tuším v nejakom 2006 na dovolenke v Chorvátsku 😂

Minule som mala rozhovor s jednou historičkou, ktorá sa zameriava na život v stredoveku. A tie praktiky vtedy... No, som vďačná za možnosti dnes 😂

nenne27
22. sep 2024

Podla mna nie su uplne ok.a to hovorim ako zena, ktora ich pouziva stale :( mam silnu menstruaciu roky ( stery, sono, vsetko ok.ine problemy nemam, cyklus ako hodunky 28dni) ale ked chodim do prace musim si dat tampon aj vlozku. Sestricka u mojho gynekologa mi stale hovori, ze nenos tampony, vobec to nie je okay..ale inak nemozem fungovat

sissy27
22. sep 2024

@simona20201309 ze neboli dostat v cssr neznamena, ze sa nevyrabali a neexistovali 😉 prvy tampon som zobrala z maminych zasob, mala som nejakych 13-14 rokov, bol to o.b.
@lenkasarka nemas za co 😃
@vanilkovazmrzka uz neviem ako ti to vysvetlit, skusim naposledy - ak nejaky prispevok najprv potrebuje vzbudit “halooo” aby nasledne odporucal konkurencny vyrobok, na ktorom zarobi, tak je pre mna vypovedna hodnota toho prispevku NULA, pretoze sa jedna len a len o marketing. Zaujimave, ze niekto iny to vie spracovat aj bez toho a otvorenejsie, hoci pouzili rovnake zakladne info. Mrzi ma, ak ten rozdiel nevidis, ale v tom pripade si vysnivana cielovka pre “certifikovanych poradcov” 🙈

tetapetra
22. sep 2024

@simona20201309 používam tampóny od roku 1994, skús preratať koľko to je rokov 😉.

simona20201309
22. sep 2024

@tetapetra dobre dievčatá.... som nevedela 😅

tetapetra
22. sep 2024

@simona20201309 v roku 1990uz boli sem-tam aj pampersky aj obrúsky na riťku. Automatická práčka už naisto bola v 1984. V 80tych rokoch sme už mali farebnú telku 🤣