Je potrebné podstúpiť laparoskopiu?

16. jún 2023

Ahojte, moja otázka je možno trošku netradičná, ale zaujímalo by ma ako rýchlo po náleze cysty na vaječníku je potrebné podstúpiť laparoskopiu? Budúci týždeň idem na krv a zaujímalo by ma či to býva krátko po Tom alebo až za nejaký mesiac dva? Vopred ďakujem všetkým čo majú nejaké skúsenosti..

ninka99865
16. jún 2023

Aká je veľká?

autor
16. jún 2023

@ninka99865 tak to som si žiaľ vôbec nezapamatala 😫

river_song
16. jún 2023

Ja som bola po roku.. ale mne nerobila žiadne problemy, takze sa iba sledovala.. keďže sa nezmensila, ale naopak, zvacsila, tak az potom mi ju vyberali..

anjelicek26
16. jún 2023

Laparku mi robili dva krat, prvy krat kvoli dvom velkym krvnym cystam (urgentne, este tu noc) a druhu planovane s mesiac predstihom... dolezite je, aby ju lekar sledoval, ono bohuzial pri urcitej vahe a velkosti vie pretocit vajecnik a ten ti odumrie... tam kazda sranda konci...

nevenka
17. jún 2023

@anjelicek26 ano, toto je riziko. Pokial sa teda bavime o funkcnych "vodovych" cystach. Ja som mala cele jedno tehotenstvo 7 cm cystu, dozvedela som sa to az pred porodom v nemocnici na kontrole. Ani porodom nepraskla, narastla este trochu a doktor moj mi povedal, ze je mozne, ze sama praskne, ked mi pride ovulacia prva. Mne nabehol cyklus vzdy skoro, napriek dojceniu, takze mi praskla presne takto. Inak mi hovoril, ze asi by bolo dobre ju vybrat, presne pre to riziko pretocenia. Ze ak by som mala nahle velke bolesti, okamzite na urgent.