Ahojte, mam taky problem ,do porodnych ciest sa mi tlacila nejaka hlavna zila-tepna, uz je v porodnych cestach, vraj mi hrozi sekcia,comu nie som nadsena, ale ak to bude nutne ,tak budem musiet, vraj pri prirodzenom by mohla prasknut a hrozi vykrvacanie.Chcem sa teda opytat ,mala ste niektora s takym niecim problem a bola na 100%sekcia ?Totiz este stale neviem na com som ,co nas caka, kedze mi povedali ,ze to zhodnoti lekar v nemocnici ,ktoru si vyberiem na porod,ale vraj skor ta sekcia bude ako nie...
za mna ti odporucam obehnut este dvoch lekarov (kvoli konzultacii) a opytat sa na ich nazor a pohlad na vec, kedze nemocnice casto tlacia na co najmensi pocet sekcii, predsa len poistovne maju na vsetko limity...
Ak sa ti do porodnych ciest -krcok,posva, tlaci "nejaka hlavna zila,tepna",nie je o com diskutovat.
Predpokladam,ze vies,ze jedine,co sa ti tam teraz nachadza,je pupocnikova snura,ktora obsahuje jednu tepnu a dve zily. Tepna privadza dietatku ziviny a dve zily zas privadzaju odkyslicenu krv k tebe. Pokial pupocnikova snura ma tendenciu vnarat sa do porodnych ciest,hrozi pocas porodu jej stlacenie a zastavenie privodu kyslika k dietatu po rozne dlhu dobu.
Dorazne odporucam pocuvat lekarov,ktori sonograficky dokazu vidiet co presne sa ti vnutri deje a ak je potreba sekcie,kvoli vysokemu riziku zastavenia privodu kyslika dietatu,je v tvojom a v zaujme dietata ich pocuvnut.
Hadam som pomohla. A ak si uz rodila,od uvedenia prispevku,tak dufam,ze mozem pogratulovat 🙂
@morandia tu nie je nic iste. Moze sa poloha pupocnika aj zmenit kludne a pojdes per vias naturales (prirodzeny porod posvou),no je viac pravdepodobne,ze bude smerovat do porodnych ciest, preto na percenta ti to vyjadrit neviem 🙂. Zavisi od aktualnej situacie,ked sa uz budes otvarat a spravia sono 🙂
Ano mal pravdu,ale vzdy sa riadi od aktualneho stavu. Ak si uz v poslednych tyzdnoch,tak sa tazko zmeni a dobre odhadol 🙂 . Ak mas este dost casu do porodu,zmenit sa moze. Zavisi od tyzdna
To uz si v zaverecnych tyzdnoch a dietatko uz je velke,pravdepodobne sa nijak vyrazne nepresunie na to,aby sa zmenila poloha pupocnika. Tvoj lekar ti povedal dobre 🙂
Ak je ohrozene dieta asfyxiou/krvacanim pri takomto pripade. Asfyxia znamena,ze by bol nedostatok privodu kyslika k dietatku (hrozi poskodenie mozgu a inych organov),alebo riziko asfyxie ak je predpoklad,ze ten pupocnik vojde do porodnych ciest pocas porodu. Ide hlavne o ochranu dietatka 🙂
@morandia ja som mala planovanu sekciu na 38tt s inymi dovodmi. v zavislosti ako si na tom sa snazia dotiahnut tehu aspon do 36tt, cim vyssi termin, tym lepsie pre dieta. vybrala som si spinal, takze som malu hned videla. presne som vedela, co ma caka, aj mi odpovedali na moje otazky.
Preco sa bojite tej sekcie? Ja som ju mala tiež akutnu. A na druhy den som chodila ako srna..
da sa to zvladnut. ja som mala spinal a najviac ma hnevalo, ze som nedokazala pohnut chodidlami po sekcii a mala som stale pocit, ze mam nohy v kolenach pokrcene 🙂 a ked sme sa mali postavit, tak mi priserne klesol tlak, tak som sa dopovala hroznovym cukrom a do hodiny som stala a chodila.
ja som mala 24h malu v inkubatore, pravidla v kubine - ak je dieta pod 3kg, tak davaju na den do inkubatora, ale nosili mi ju pri kazdom prebalovani.
Doveruj lekarovi ide o zivot a ak by bola sekcia tak planovana cize bezbolestny porod bez kontrakcii a potom.sa davaju analgetika
Ja som mala planovanu sekciu a velka pohoda ale iny dovod, nemas sa coho bat prave naopak