Je nezodpovedné, keď chodím na gynekologickú prehliadku každý druhý rok?

26. dec 2024

Ahojte som podľa vás nezodpovedna keď chodím ku gyn na prehliadku nie každý ale každy druhý rok?..môj lekár je s tým ok kedze nemám žiadne problémy aj lbc cytologiu vždy v poriadku ale od niektorých žien z rodiny okolia počúvam že som nezodpovedná že nechodím každý rok.

sonula
26. dec 2024

Hej. Nehovoriac o tom, ze vela benefitov poistovni je viazanych na pravidelne preventivky.

pribinak
26. dec 2024

Každý zodpovedá za svoje zdravie sám a sám potom nesie aj pripadne dosledky

gribka1
26. dec 2024

Veď to je o tebe, ak si ty s tým v pohode. Ale snáď pre srandu nie je ročný interval.

lucia13022023
26. dec 2024

Tak ja som toho názoru, že sa ma chodiť každý rok aj keď problémy nie sú. Ty nevieš, či naozaj nie sú. To ze si "na oko" ok môže byť, ale môže tam byt nejaký problém co uvidí dr na Sone napríklad.

liv1
26. dec 2024

Rakovina sa vie vyvinut velmi rychlo. Niekedy ani raz za rok nepomoze odhalit to vcas…

zuzubb007
26. dec 2024

Ma sa chodiť každý rok, tak aj chodím, keď ti dačo majú zistiť je to skvelé skôr ako už pri rozvinutej chorobe len preto

vanilkovazmrzka
26. dec 2024

Je to tvoja vec. Kopa zien nechodi vobec.

autor
26. dec 2024

Moja mama tam chodí každých 15 rokov napríklad..teraz bola pred mesiacom má ,58 rokov predtým bola keď mala 43

rozculena
26. dec 2024

@sonula ktoré

biba_18
26. dec 2024

a veď, keď ste s tým obe aj s mamou v pohode, tak sa tým netráp…

lerab
26. dec 2024

Kamoskyna mama chodila 1x ročne, raz vynechala a blbá zhoda náhod, bum rakovina prsníka. Mne posielal doktor cez mail každý rok reminder, ale vymenil asi sestričku, tento rok som nedostala, tak musím rýchlo termín vybaviť, inak som taká nesvoja. Radšej preventívne chodiť raz za rok, ako potom už liečiť následky - môj názor

autor
26. dec 2024

@lerab Ocova sesternica chodila pravidelne na mamograf a v 52 umrela na rakovinu prsníka

lerab
26. dec 2024

@autorka to mi je luto, záruku nemáš bohužiaľ nikdy. Určite si nemyslím, že si nezodpovedná, to určite nie, želám ti, aby si bola naďalej zdrava žena 😊

20erika07
26. dec 2024

Tak kvoli sebe by si mala každý rok. Mali sme v rodine ,behom roka narastol veľmi agresívny nador,teda aj prerástol za ten rok do mechúra a konečníka, to bol koniec. Raz za rok ma gynekologická preventivka "nezabije".

lindous
26. dec 2024

Prevenciou sa dajú odhaliť naozaj vážne ochorenia, ktorých včasná diagnostika určite zvýši pravdepodobnosť úspešnej liečby... ja ju preto nepodceňujem, aj keď to samozrejme nie je záruka ničoho... ako často chodia ostatní, do toho ma v podstatne nič a nič si o tom nemyslím, rob podľa seba

dixitka
26. dec 2024

Za mňa ok… veľa ľudí nechodí vôbec, to je horšie 🤷‍♀️

domak2
26. dec 2024

Tak tu v UK preventívna ani nie je, max raz za par rokov berú ster z krčka. Doma by som isto chodila pravidelne, ved je to par minút, to sa snáď dá raz ročne obetovať.

gribka1
26. dec 2024

Mamograf zisťuje, čo to má s tým, že chodila pravidelne...

petraa2022
26. dec 2024

Mozno na to doplatis a mozno nie. Kazdy zodpoveda za svoje zdravie. Niekto nechodi vobec🤦‍♀️🤦‍♀️🤨

januska12323
26. dec 2024

Je to tvoja vec nikomu by som sa s tým nespovedala.

dharmasanata
26. dec 2024

Keďže si mala v rodine niekoho s rakovinou prsníka, hlavne kvôli tomu by si prehliadky nemala zanedbať. Bolo by fajn aj požiadať o genetické testy na brca. Usg je síce len raz za dva roky, no ako samoplatca by si si mala nechať prezerať prsníky, a samozrejme aj samovyšetrenie.

katica06
26. dec 2024

Och žena, kebyže mám v rodine takéto ochorenia tak nielenže chodím každý rok, ale furt sa samovyšetrujem a pri prvej podozrivej hrčke som na gynde

sisska96
26. dec 2024

Keď tebe takto vyhovuje tak ok. Ale ak budeš mat nejaký problém a nevyrieši sa v čase tak neplač

lija22
26. dec 2024

@domak2 to je prekvapiva info pre mna. Takze ku gyn chodia zeny len ked chcu a cvaknu si prehliadku? Aked su tehotne prehliadky su zadarmo? Teda ak vies odpovedat. Pytam sa len pre zaujimavost

pribinak
26. dec 2024

@sonula ktoré? Pýtam sa čisto pre zaujímavosť, neviem o žiadnych

valikasikulova
26. dec 2024

@sonula aké benefity si vyuzila? Ja okrem dentálnej nikdy nič

pribinak
26. dec 2024

@valikasikulova ten dentálnu už ani nie je

autor
26. dec 2024

Tak je to ocova sesternica z piateho kolená neviem či sa to ráta do toho že.mam." dakoho v rodine"

valikasikulova
26. dec 2024

@pribinak ved ja viem však už asi aj vyše roka myslím😔, preto som chcela tip co také môžem využiť lebo fakt realne neviem o ničom kde by som potrebovala k tomu dokazovať ze mam preventivky , no snáď odpise , mne sa to hľadať nechce 😀😀

colsami
26. dec 2024

Ved kludne chodievaj aj raz za 15 rokov, ak si myslis, ze to je garancia (maminho) zdravia, za to ze ona tak chodi