Je muž gynekológ lepší ako gynekologička?

25. feb 2023

Preco sa hovori, ze muz gynekolog je lepsi ako zena gynekologicka?

xsimonkax
25. feb 2023

Je nežnejší😆😆😆

diaalex
25. feb 2023

Mala som aj aj a za mňa muž je citlivejší, jemnejšie pracuje ako žena. Žena to berie drsnejšie, myslím vyšetrenia plus muž ťa aj viac vypočuje

veronikaszabova
25. feb 2023

Od gynekologicky som presla ku gynekologovi a vo vsetkych ohladoch som urobila dobre.

micusa2222
25. feb 2023

mám dobrú gynekologičku, predtým som mala dobrého gynekologa, ktorý zomrel..ale fakt je ten, že muž je skôr ohľaduplnejší,

bajka16
25. feb 2023

Sú citlivejší. Ja som odišla od gynekologičky ku gynekológovi, lebo bola necitliva, miestami arogantná a podľa mňa vôbec nie empatická nato, že je žena. Teraz som spokojná a nebojim sa ísť s akýmkoľvek problémom k lekárovi a tak to má byť.

pribinak
25. feb 2023

Toto som nepočula, je to vysoko individuálne.

uriva
25. feb 2023

Fíha, tak ja zvrátim diskusiu - mne viac jemnejšia príde žena. Gynekológ-muž ma to reálne až bolelo a to pri viacerých, keď ma napr. v pôrodnici vyšetrovali. Gynekologičky keď boli, tak super. Aj preto mám gynekologičku-ženu a som rada ;).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
25. feb 2023

Mala som gynekologicku, staru dievku, ta bola famozna, ale mnohe sa na nu stazovali, ze je prilis odmerana, mne to vyhovovalo. Teraz mam chlapa, tiez som spokojna. A zazila som medzitym kadejake, aj taku "vludnu a milu", len odborne nic moc. Pre mna v kazdom pripade radsej odbornik akehokolvek pohlavia (a kazdej odbornosti), ktory veci riesi a hovori k veci. Zbytocne omacky okolo nepotrebujem.

simca06022011
25. feb 2023

Neda sa to takto vobec povedat, ide skor o pristup a zaujem. Lebo ano vysetrit vie kazdy, niekto rychlovka, ze clovek potom v krcoch odchadza, iny s citom. Ale v konecnom dosledku je aj tak dolezite ako vysetria, ci ta rychlovka odflaknuta, alebo bagatelizuju problem, alebo proste odpinkauj vsetko jednou cytologiou a poslu na sono prsnikov a o ine sa nezaujimaju. Ved povinne urobili alebo naozaj aj sa snazia riesit nejake tie problemy a starosti 🙂 Tiez som menila gynekologa, recenzie suuuuper, a ano, ukecany (ako co mna zaujima co robia jeho deti a ani komentare o tom, ze preco nechcem dalsie dieta - pritom ani anamnezu nemal, ze teda nie je to velmi vhodne a co kedy kde robil a ako mu prave volala manzelka ? radsej keby sa venoval tomu s cim tam pacient pride, to samozrejme nic :DDD )

mima1608
25. feb 2023

Ja mám ženu gynekologičku už roky a som spokojná. Je kamarátska, otvorená, posrandujeme spolu vždy. Takže si myslím, že toto je individuálne. Napríklad kamarátka mala roky gynekológa muža, bol to arogantný blbec a kvôli zanedbaniu starostlivosti potratila bábo 🙁

babulkomale
25. feb 2023

Zazila som viac pocas hospitalizacií aj pocas pobytov na porodnici a jednoznacne muzi su v globale jemnejsi ( vynimka bola) a zeny maju vacsinou kratsie prsty a snazia sa tam dostat cim extremne tlacia na okolite tkaniva.
Samozrejme to neznamena ze neexistuju sadisti muzi alebo sikovne zeny s dlhymi prstami. Ale vacsinou je to takto z mojich skusenosti.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
25. feb 2023

no tak lebo vysetruju aj palpacne.. a ked nedotiahne tak ti tak zatlaci ruku, ze clovek je rad ze je :DDD na to prsty... :D

autor
25. feb 2023

@simca06022011 Aky dovod je na palpacne vysetrenie? Dnes su uz na vsetko pristoje.

simca06022011
25. feb 2023

:D vies co, opytaj sa lekara, palpacne vysetrenia sa robia.

babulkomale
25. feb 2023

Pristroje? Napriklad ako ze si otvorena na styri prsty. Ziadny pristroj cloveka v niektorych veciach nenahradi.

lucylaw
25. feb 2023

Z mojich skúseností sú muži jemnejší a ohladuplnejsi,mám skúsenosti aj s pár ženami gynekologickami a jedna bola horšia ako druhá,mne to pripadalo ako keby ako ženy ani nevedeli,že už samotné vyšetrenie nie je úplne to najpríjemnejšie a ony ako keby sa predbiehali v tom,ktorá bude necitlivejsia..Takže za mňa jedine muž gynekológ 🙂

sense
25. feb 2023

Kedysi sl veľmi dávno som mala starú gynekologické, nebola zlá a napr Hak predpísala až po komplet rozbor krvy plus každého polroka robila aj pečeňové testy atď... Potom som sa presťahovala, mala som ďalšiu gynekologicku, empatia nula bodov, potom ako som tam bola s MA a mala som pocit ze som len číslo som pri ďalšom tehu šla ku gynekológovi a už som u neho aj ostala. Netlačí do Hak, netlačí do umelého oplodnenia, výprava sa so mnou ako s človekom plus ide z neho také nehráne pochopenie. Pri vyšetrení je ohladuplny a vždy každý krok vysvetli. Ak je problém à sú viaceré možnosti povie o oboch a aj ich klady a zápory. Možno to nie je pohlavím lekára ale človekom ako takým neviem. Našťastie ma v tomto žena možnosť voľby.

lavinis
25. feb 2023

Závisí od konkrétneho lekára/lekárky
Ja som mala aj aj a mne viac vyhovuje chlap

ivangeline
25. feb 2023

Mala som aj dobru zenu a aj muza... ale stretla som sa s blbymi gynekologmi ... ;D

kiki68
25. feb 2023

Za mna ano, ale to moze byt individualne. Ja nemam velmi rada tie zeny, ked na mna dole sahaju. Ako bud by som ju mala do postele, alebo ani chytit. Pre mna zial bola kazda jedna gynekologicka doslova utrpenie. Take dost brutalne boli vsetky oproti muzom.

marianarem
25. feb 2023

Ja to mam uplne naopak, predtym som mala dvoch chlapov, ale ten druhy bol uplne strasny, necitlivy, mal blbe zdeptavajuce reci. Po odbornej stranke vzdy pomohol, ale po ludskej katastrofa. Vzdy sa skrotil az ked videl, ze uz mam slzy na krajicku. Tiez bol presvedceny o tom, ze kazda zena by mala byt permanentne na HAK, ze to riesi strasne vela problemov. Teraz som uz dlho u zeny a je to milionkrat lepsie. Empaticka, snazila sa, aby mi vyslo tehotenstvo, s kazdym problemom pomohla.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luckakv
22. sep 2024

To tvrdila aj moja mama a ona s tým mala bohaté skúsenosti ( je nás viac detí takže vyšetrení i pôrodov mala viac). Ja by som to netvrdila an blok, i keď moja skúsenosť potvrdzuje toto tvrdenie a to som z tých hanblivejších. Ale u mňa skôr bol rozdiel štýl komunikácie a prístup k pacientke. To od pohlavia nezáleží. Mohla byť tá gynekologička aj stokrát odborníčka, ale pristupovať k evidentne vystresovanej mladej pacientke ( mala som 19 a bola to moja prva skúsenosť s gynekológom) ako vojenský generál k oddielu vojakov je podľa mňa cez čiaru. Trvalo mi desať rokov, kým som sa odhodlala ísť znova ku gynekológovi samozrejme inde. Bola to chyba, mala som tak urobiť ihneď. Odvtedy som chodila ku dvom gynekológom mužom ( prvý odišiel tento rok do dôchodku) a v pohode.