Zdravim. Moja sexuálna orientácia pre mňa predstavuje celoživotný problém, s ktorým sa neviem do dnes vyrovnať ( a úprimne, ani nechcem). Nikdy som o tom nikomu nepovedala, ani rodičom, ani kamoškám. Chcela by som sa spýtať, či tu má niekto skúsenosti so zmenou svojej sexuálnej orientácie (či je to možné, či sa tu niečo také niekomu podarilo a ako). Prosím, nechcem aby ste mi písali rady typu ,,Musíš sa s tým vyrovnať”, lebo nie, naozaj sa s tým nechcem vyrovnať. Chcem to zmeniť, ak je to možné. Kľudne mi napíšte aj súkromnú správu.
aby som ta pochopila, si lesbička a chces byt hetero?
@bianka432 akoze co podarilo? LGTB sa stali hetero? No pochybujem. Ze sa zmenili je len pretvarka. Casto velmi dobra pretvarka. Ale maju svoju 13. komnatu zamknutu na 13 zamkov niekde hlboko v dusi a tam vedia kto su.
Alebo skus teda terapie 50. rokov 20. storocia- elektro inzulinove soky, lobotomiu.... <- to bol sarkazmus
vyhladaj pomoc terapeuta, psychologa, ked sa s tym nevies zmierit. nie je to vobec hanba. pomoze ti prejst tymto obdobim zmiernovania sa so skutocnostou. zmenit sa to neda, ale mozes zmenit svoj pohlad na svoju orientaciu. preco ti to vadi- ze co povie okolie?
@pasikavamacka ani nie kvôli okoliu, ale preto lebo túžim mať raz rodinu... ale takto asi ťažko...
@bianka432 dve lesbicky to mozu nejako vyriesit, ked zozenu kamosa dobrovolnika, horsie ked chcu detidvaja muzi, to sa uz tazsie riesi na SK. pozri rozhovor s totu pani, maju dieta, nic nie je nemozne, nevesaj hlavu 🙂
Prepáč,ale mne to príde sebecké.
Sexualita je daná. Je v tebe. Na teraz sa môžeš prekonať, aby si rodinu mala, avšak stále to bude v tebe.
A sebecké mi to príde preto, pretože ak niečo také pred partnerom zamlcis, tak je to svinstvo.
Pokiaľ máš záujem aj o mužov, tak určite sa nájde niekto, kto by mal pre to pochopenie a mohli by ste si sexuálne vyhovovať..
Ak ti ide čisto o dieťa, tak napriklad na umelé oplodnenie, pokiaľ viem, môžeš ísť aj s kamarátom. Nikde nie je napísané, že musite byť manželia a môžu sa použiť darcovské spermie.
Len by si to musela finančne zvladat.
Každopádne ženy to majú v tomto smere omnoho jednoduchšie než muži. Tí majú deti veľmi tazko
@bianka432 otazka je po akej rodine tuzis, ak otec matka a dieta/deti, tak to asi nepojde (bez pretvarky), ak by si chcela mat partnerku a nejake dieta k tomu, tak to asi az taky problem nie je v dnesnej dobe...? a ci uz taky variant je ok a ci by si bola v tom stastna to uz je na inu debatu, do ktorej by som sa tuna nepustala 😉 fakt radsej vyhladaj psychologa, ktoremu veris a neries to tu.
Koľko máš rokov? Ono to nemusi byt definitívne, hovorí sa, že každý z nás je tak trochu bi. Síce ja som nikdy nepociťovala túžbu/potrebu zit so zenou, ale poznam niekoľko dievčat, ktorú takúto skúsenosť majú a dnes majú normálne rodiny. Podľa mna sa tým netráp, čas ukaze.
Mám kamarátku s podobným problémom, je kvôli tomu veľmi nešťastná...ale už má 44 rokov a zrejme sa matkou v živote nestala. Snažila sa to riešiť, zmeniť, prekonať, ale nijako sa jej to žiaľ nepodarilo. To ale asi moc povzbudivé nebude. Keby si aspoň bi, je to o niečo ľahšie, ale takto ťažko povedať čo bude, či sa ti to podari,lebo pre mňa je to nepredstaviteľné. Ale ako tu už žienky spomínali, lesbičky majú skôr a ľahšie deti ako mužský pár.
Hm dieťa rodinu mislis na to ked vyrastie a dospeje a bude mať úplne inú rodinu bude to dieťa trpieť
@bianka432 A prečo by si nemohla mať rodinu? Muža, deti, dokonca aj bez pretvárky. Jednoducho, stačí, aby si našla chlapa s takým istým problémom. Nejakého milého homosexuála, s ktorým si budeš rozumieť po ľudskej stránke, budete dobrí kamaráti. Ja poznám jedného takého, už je ženatý, vzal si slobodnú mamičku s dieťaťom. Takže má kompletnú rodinu.
@bianka432 Existuju vseliake kontroverzne metody na zmenu orientacie. Ci funguju? “Vylieceni” tvrdia ano, ci je to pravda, to neviem. Podla mna ziadna sokova terapia a intenzivne psychologicke natlaky zo mna lesbicku nespravia, tak ako z teba heteracku. Avsak mozes to zahrat, len musis vydrzat roky.
Chceš meniť niečo čo je v tebe už xy rokov? Neverím fámam, že je to vymyslený blud dnešnej doby.Jednoducho príroda to tak zariadila.Tak ako hetero žena miluje svojho muža a iného nechce/nepriťahujú jú iný muži.Tiež to nezmení.
Nájdeš si muža aby si mala deti... ostaneš s ním a aké pocity budeš mať?Asi také isté ako žena ktorá je s mužom ktorého nemiluje.Budeš cítiť úzkosť a budeš sa trápiť.Budeš sa cítiť ako v nekonečnom kruhu trápenia.Deti môže mať aj iným spôsobom.
No ja nie som odborník, ale minule som počúvala 2,5 hodinovú reláciu, kde diskutovali 2 odborníčky, jedna sexuologička-psychiatrička a druhá vývojová psychologička. Celá diskusia bola o homosexualite a oni hovorili, že tak ako existujú tzv. rodení homosexuáli tak existujú heterosexuáli so získaným homosexuálnym správaním. Čiže nie je to tak, že každý homosexuál to má automaticky vrodené, naozaj sa to dá získať, stáva sa to väčšinou v detstve rôznymi vplyvmi. U rodeného homosexuála s ato samozrejme zmeniť nedá, no u tých, čo majú len to homosexuálne správanie získané sa to u niektorých zmeniť dá, ale tiež nie u všetkých. Preto je podľa mňa fakt dôležité zájsť za odborníkom a poriadne do hĺbky to s ním prebrať. Druhá otázka je, tvoj pocit nespokojnosti. Niekedy si myslíme, že šťastným nás urobí niečo vonkajšie a zafixujeme sa na "niečo" od čoho očakávame, že ak to budeme mať, spraví nás to konečne šťastnými. Pre niekoho sú to peniaze, iného vzdelanie, ďalšieho deti atď. Pravda je taká, že nič vonkajšie nás nemôže urobiť trvalo šťastnými, možno len dočasne, ale určite nie na dlho. Je to len ilúzia. Šťastie sa naozaj dá nájsť len vo vnútornej spokojnosti a vyrovnanosti a to je to čo potrebuješ dosiahnuť a až potom riešiť rodinu. Nezakladaj rodinu pokým nebudeš mať toto v sebe vysporiadané, lebo si môžeš privodiť ešte väčšie trápenie, a nielen sebe ale aj tým, ktorých na seba naviažeš, mužovi, deťom...Takže naozaj teraz v prvom rade nájdi dobrého odborníka a zameraj sa na seba a poriešenie vlastnej vyrovnanosti.
@bianka432 na to aby si mala rodinu si myslim, ze nemusis riesit orientaciu, muz sa do teba zamilovat moze a mozes mat stastnu rodinu, jediny kto nebude stastny budes ty sama, lebo budes zapierat to co je pre teba prirodzene alebo to budes pocas manzelstva vyhladavat, ale ak si tak silna osoba a zvladnes to tak, si zaloz rodinu aj napriek orientacii, hlavne aby ten clovek bol ako najlepsi kamarat, nie len niekto kto presiel okolo 🙂 No cely zivot zit v klamstve tiez nie je ok...
Čo chceš zmeniť? Nauč sa pretvarovat to je jednoduchšie alebo to isté?🤔, Vieš koľko ľudí tak žije a sú v manželstve, vzťahoch..
@bianka432 presne ako pise galioska, milion ludi takto zije a ani by si to na nich nepovedala, ak to zvladnes tak budes mat aj vysnivanu rodinu, mne sa napriklad tiez v puberte pacili aj zeny, potom som sa zamilovala do mojho a sme spolu dodnes a lubim ho 🙂
Rodinu môžete mať. Veď budete dve , jedna z vás Môže mať deti, koľko chcete. Musí to byť pre vás ťažké, ale nemeňte to, čo ste. Držím prsty
sorry, ale to su nazory tych ludi, resp. rozhovory, nie studie...
prvy pan je sice vedec, ale aj antivaxer a obhajca alternativnej mediciny.
druhy pan studuje zaby. nemam cas pozerat to cele, ale tiez je to len nejake videjko, nie studia na ludoch.
ak mas relevantne zdroje, tak ich sem daj. toto NIE SU relevantne zdroje.
a co ti mame poradit? ze mas ist do klastora a skusit sa tam dosmrti modlit...? sexualna orientacia sa neda zmenit, ak sa nechces do konca zivota pretvarovat