Je možné vyvolať menštruáciu po pôrode?

atomiclena
6. okt 2023

Ahojte, som desať mesiacov po porode. Nechcem prestať syna kojiť. Zároveň by som sa rada snažila s manželom o druhé bábätko. Je možné menštruáciu vyvolať injekciou?

peter0123
6. okt 2023

@atomiclena v tomto ti neporadím , ale ja som medzi tehotenstvami ms ani nedostala

viestta
6. okt 2023

Menštruácia je po ovulácii, keď ešte nemas ovulacie, nemenstruujes

lienka.7
6. okt 2023

@atomiclena kojenie nie je antikoncepcia, to ti povie každý gynekolog 😉

stellarstar
6. okt 2023

@atomiclena na ďalšie otehotnenie nepotrebuješ predsa ms

atomiclena
autor
6. okt 2023

@stellarstar a ako prídem na to ze mam ovulaciu keď kojim?

januska12323
6. okt 2023

Napríklad návšteva gynekológa?

atomiclena
autor
6. okt 2023

@januska12323 co s tou návštevou?

patus_2
6. okt 2023

@atomiclena buď podľa príznakov, napr. výtok a iné, alebo podľa toho, že si budeš merať bazalnu teplotu a podľa nameraných hodnôt zistíš, či máš alebo nemáš ovulaciu.

lienka.7
6. okt 2023

@atomiclena ovulacne testy?

e1i
6. okt 2023

@atomiclena sono,folikulometria. Inak zvyseny prolaktin co sa produkuje pocas kojenia blokuje ovulaciu

petamich
6. okt 2023

nie kojenie nie je antikoncepcia ako tu uz bolo napisane ale zaroven zvyseny prolaktin blokuje ovulaciu, ziadna ovulacia = ziadne otehotnenie (a ani ziadna menstruacia), zeny, co koja a su prekvapene, ze otehotneli, zvycajne otehotneju ten prvy mesiac, kedy ovuluju a nasledne by klasicky prisla menstruacia, no ale ta uz nepride a teda je podla mna zbytocne, aby si kazdy mesiac chodila k lekarovi, ci uz prebehne ovulacia 🤷‍♀️ skus radsej ovulacne testy, bazalnu teplotu...

leniel
6. okt 2023

@atomiclena suhlasim s @petamich, prolaktin zatial bolkuje ovulaciu aj hormony za nu zodpovedne. Kym dojcis, a myslim ze 10 mesacne este dost casto, tak je prolaktin vysoky - prirodzena ochrana dojcata, aby neprislo o sposob obzivy. Daj tomu cas. Cim bejby bude vacsie, tym to mliecko bude potrebovat menej a vsetko pride ako ma... ja teraz pri druhom som nemala ms 19 mesiacov

atomiclena
autor
7. okt 2023

Ženy ja chapem všetkému co píšete, moja otázka ale bola ci je môžme vyvolať menštruáciu injekciou. To bola moja otázka.

ja_mama
7. okt 2023

@atomiclena ktovie ci by ta injekcia fungovala na vyvolanie ms - odpoved ti asi da skor lekar. Kazdopadne mozno ms by aj prislq ale ovulaciu ti vyvolavacka nespravi, na to su ine hormonalne lieky - netusim ci sa mozu brat popri dojceni, to je opat otazka na dr.

rebrambora
7. okt 2023

Na to nepotrebujes menstruaciu. Otehotniet mozes aj v sestonedeli.

leniel
7. okt 2023

@atomiclena je to umely hormonalny zasah, za mna nevhodny a nemyslim si, ze ti na to gynekolog prikyvne

leidin
14. aug 2024

@viestta mala som pravidelnu menstruaciu 5 rokov a gynekolog mi povedal ze mam anovulacne cykly. Menstruacia je uplne zbytocna, nehovori nic o plodnosti, len o tom ze si tlsta tak sa ti energia uklada do tkaniva v maternici

viestta
14. aug 2024

@leidin mne sa uklada energia do tkaniva v maternici? Ty vidis do mojej maternice?