Zdravím. Bude to znieť blbo no kým sa odvážim ísť ku gynekologické chcem sa spýtať vás.
Mám 17 a minuly rok som brala do Marca antikoncepciu v Marci som prestala mali sme rodine problémy a priznávam že som to zanedbala noa v july som si zamyslela že ju zas začnem brat. Začala som ale nepovedala som gynekologicke že som mala takú dlhu prestávku . Nezačala som ju ani brat ako sa má, v prvý deň menštruácie začala som asi po dvoch týždňoch menštruácie . Menštruáciu som mala napodlsedy 4.jula kedy sa skončila a dnes je 11. August a ja som stále nedostala menštruáciu. Problém je bohužiaľ v tom že sa môj priateľ do mna spravil viackrát počas bránia antikoncepcie . Pred dvoma týždňami som si spravila test a bol negatívny ale neviem či to nebolo skoro na ukázanie . Tak mi prosím poraďte , čo mám robiť. Myslite že je veľká pravdepodobnosť že budem vážne tehotná ?
A prečo si ju nezačala brať ako si ju mala ?? Antikoncepcia nie su cukriky, dam si keď nezabudnem alebo ked to vyhovuje mne. Samozrejme ze pauza ktora nastala ti zmenila cely cyklus, kedy minuly rok nemyslis nahodou tento rok co si mala pauzu ? Ak si ju uz vyse roka brala tak ako sa ma je tam riziko ze budes tehotna velmi nizke. Navštiv gynekologičku a povedz jej čo a ako presne, mi do teba nevidime ci si tehotna. Ale ak chces vediet ziadna antikocepcia nie je 100% .
@klaudia_kaja brala som ju od minulého leta po tento marec
@moncacin1503 mám v pláne ísť ku gynekologické ale veľmi sa bojím že som tehotná
@moncacin1503 a co tak test? Za dve eura a par minut vies na com si....
@moncacin1503 test by ti uz mal ukazat ci si tehotna. Ale je pravda ze anti dokaze rozhadzat cyklus. Sprav si ten test a uvidis ak bude negativny tak aj tak zajdi na gyn aby ti pichli vyvolavacku.
@whatever1 určite si spravím aby som vedela na čom som len dúfam že ukáže správne
Preco dovolis frajerovi aby sa do teba spravil? To zijeme v dobe kamennej
@moncacin1503 urcite ukaze spravne ked ti tak dlho meskaju. Utekaj do lekarne, kup si ten najlacnejsi(vsetky testy funguju na tom istom principe) a drzim palce aby to dopadlo tak ako chces.
@blairgossip co ti ma na to odpovedat???? 😮
@blairgossip poviem priklad- zalozim diskusiu ze som spravila neaku blbost a potrebujem radu a take ako ty mi napisu ze som blba... To radsej aby sa ziadne diskusie nezakladali
@whatever1 Tak ale treba niekedy aj toto napisat pre buducnost, ze .. Predsa ak nechcem deti tak nedovolim sby sa do mna spravil nie? A on chce deti ze sa spravil? Cisty primitivizmus jak v jaskyni
@blairgossip a nezijes v dobe kamennej ty ? Prečo by sa nemohol spraviť do nej ??? Od toho je antikoncepcia ...
Niečo ti viem povedať z vlastnej skúsenosti. Antiku som brala desať rokov, zo zdravotných dôvodov. Endokrinologička ma upozornila, že by som vždy po dlhšej dobe mala mať v užívaní prestávku - rok brať, potom si dať mesiac, dva pauzu. Znovu nasadiť si si ju mala v prvý deň cyklu, no keď si tak nespravila, čo už. Teraz sa ti všetko posunie. Ale zas žiadna tragédia. Keď som šla na dovolenku a menzes mi vychádzal na toto obdobie, gynekologička mi povedala, že mám užívať lieky bez prerušenia, čiže dobrať jednu dávku a nenechávať si 7dňové okno na menzes, ale rovno pokračovať v užívaní ďalšej dávky. Cyklus sa mi síce posunul, ale to bol všetko. Iné problémy som nemala. Čiže v tvojom prípade sú momentálne dve možnosti. Buď si tehotná, čo ti kvalitnejší test potvrdí okolo 16 dňa po, alebo si si len posunula cyklus. Držím palce nech je to tá druhá možnosť. A pre budúcnosť, trochu zodpovednosti k sebe samej by neuškodilo.
@lubik87 Pretoze je sanca ze antikoncepcia nezaucinkuje?? Vies kolko ludi ma deti aj s antikoncepciou a to ju brali pravidelne kazdy den? A este k tomu, ona ju nebrala zodpovedne a poriadne, cize uplne ju vladtne brala zbytocne, chranena nebola. Uz ti doplo? Nesom chranena a este sa necham napustit to je fakt Sila . Aha cize antikoncepcia je na to aby sa do mna niekto mohol robit 😀😀😀
@blairgossip no predstav si ..moja milá..nebuď taká afektovana aby ťa neroztrhlo :D
@blairgossip a na co je podla teba antikoncepcia? Samozrejme, ze ked sa spravne uziva moze sa ist naplno. Ved na to to je
@brezza Antikoncepcia je len 99 percentna ochrana mozno aj menej. Su pripady kedy by dokladnom brani antikoncepcie zena otehotnela. Autorka prispevku to zanedbala a este k tomu nechala nech sa do nej spravi, tak asi ze ked nechcem dieta nenecham aby do mna vosli spermie ne ? Podla mojho nazoru je najlpesia ochrana antikoncepcia a kondom. Ochranena som tak pred pohlavnymi chorobami a nemam nechcene dieta.
@blairgossip myslim si, ze je velmi velmi malinka pravdepodobnost, ze so spravnym uzivanim antikoncepcie zena otehotnie. Neviem si predstavit brat antikoncepciu a este aj praktizovat prerusovanu suloz. To je velmi obmedzujuce a uzivanie antikoncepcie by stracalo vyznam. Nepoznam osobne ziadny taky pripad, ze antikoncepcia by niekomu zlyhala pri spravnom uzivani. Jedina stoporcenta istota je asi nemat sex.. autorka sa ale spravala nezodpovedne, lebo tabletky neuzivala podla navodu a nemusela byt chranena.
Su 2 moznosti - bud si tehotna, alebo si si totalne rozhadzala cyklus.
Antikoncepciu treba brat podla pribaloveho letaku, inac nema zmysel ju brat