Je možé, že sa kvalita spermií zmení v priebehu rokov?

ninacon
5. sep 2011

Ahojte kočeny, som tu prvý krát a potrebovala by som vedieť názor niekoho iného... Snažíme sa o bábetko, vlani som aj otehotnela v lete lenže plod sa prestal vyvíjať a v 10t to bol missed abort. Kedže sa nám odvtedy nedarilo doktorka poslala partnera na spermiogram, vyšli dosť zlé výsledky. nízky objem 1,5ml, málo spermií a aj málo pohyblive píšu že b a c, boli sme v gynfiv. patológia 75%,. Je možnosť že sa kvalita spermií zmení v priebehu rokov? Pytam sa preto lebo partner má 4 ročnú dcéru. úraz odvtedy neprekonal žiadny, ani neakú tzvláštnu chorobu. Je možné ten miss.ab. bol v dôsledku toho ze tá patologia spermií nieje dobrá? má isť na kontrolny spermiogram o cca mesiac. Ako doporučenie mi napísali do papierov ICSI. ďakujem za každý názor

ninacon
autor
5. sep 2011

nikto?? ☹

kajuska09
5. sep 2011

Ahoj 🙂 Ja mam za sebou 3 MA a asi pojde aj moj drahy na spermiogram, ale zrejme ho absolvujeme na imunologii, kde sa spravia take komplexne vysledky. Ja som pocula ze zly spermiogram moze byt aj ked bol priatel v saune, alebo bol niekedy teraz chory a bral antibiotika. Ten kontrolny spermiogram moze dopadnut naopak dobre....Nerozumiem sa tomu, ale drzim palce aby sa Vam podarilo babatko a samozrejme s uspesnym koncom 🙂

gabinka41
6. sep 2011

ahoj 😉 My sa snažíme už 2 roky a nič. Ja mám 13 ročného syna z prvého manželstva. Bola som na laparke a všetko je ok. Pri kontrole po laparoskopii mi doktorka našla cystu na vaječníku...tak ju teraz liečime 🙂 no a manžel bol na spg v SPLNe v KE.Výsledok: oligoasthenospermia - čiže málo a pomalé....objem bol v poriadku,i jeho hustota....počet bole veľmi nízky-700 tis./ml ☹ a pohyblivosť 36%...na oplodnenie by mala byť aspoň 50%. Tak teraz ide na kotrolný spg a uvidíme. Berie samozrejme vitamíny....Odporúčil nám IVF,ale moja doktorka povedala,že až také zlé to nie je...tak čakáme a papáme vitamínky 😉

ninacon
autor
6. sep 2011

@kajuska09 ďakujem, no uvidíme ako dopadne ten druhý spermiogram, čo sa týka tej sauny tak to sme boli asi tak pred 1,5 rokom, antibiotika bral niekedy na jar.... Nás poslala doktorka na SPG hlavne za MA lebo vraj spermie nemusia byt uplne ok preto sa telo zbavuje embria. Držím nám všetkym palce 😉

bewik
6. sep 2011

Ahoj @ninacon , my mame tiez zle vysledky spermiogramu, ale ovela horsie ako vy. MAme 97% patologiu, a to nam doktori povedali, ze este mame cas na IVF-ko. Snazime sa uz 3,5 roka ☹

gabinka41
7. sep 2011

@ninacon ahojky. Ja som tiež čítala a počula,že sauna a horúce kúpele zle vplývajú na spermijky. Zrejme na tom niečo bude,lebo s manželom chodievame do sauny a manžel má rád horúce kúpele.Teraz sme to všetko zrušili a tak uvidíme,čo ukáže druhý spg.Hádam sa počet aj predovšetkým ich pohyblivosť zlepšili. 🙂 Držím vám palce 😉

cuculik1
15. sep 2011

mojmi manzelovi sa spg zlepsil po tom ako prestal chodit do sauny a bral skoro 3m vela antioxidantov..... dolezite je vsak urobit aj fragmentáciu DNA spermii, ostatne ukazovatele nie su postacujuce.....my mame podobny problem aj ked sa to po tych 3 mesiacoch zlepsilo, na prirodzene to asi nebude, tak planujeme navstivit CAR v blizkej buducnosti... /v minulosti som bola tehu , 7tt sa to samo ukoncilo :( /

katarinnak
16. sep 2011

@ninacon ahoj, robili ti testy na vrodenu trombofiliu? robi sa to cez rozbor DNA.

cuculik1
16. sep 2011

@ninacon inac ta patologia 75% nie je vobec zla, dokonca sa v literature uvadza ze pri 15% zdravych spermii su sance naozaj dobre, všetko nad 15 patri do kategorie vyborné..... kontrolny spg sa odporuca najskor o 3 mesiace, nove spermie sa tvoria cca 72 dni, takze po mesiaci necakajte ziadnu vyraznu zmenu. a ano urcite sa to zlepsit da, moj manzel prestal chodit do saun, nasadil vitaminy a vysledok sa dostavil - po 3 mesiacoch, takze hlavu hore, inac vysoke davky antioxidantov maju dobry vplyv aj na mnozstvo spermii. u nas to suplo zo 78 mil/ml na vyse 150 mil/ml....

cuculik1
16. sep 2011

@ninacon a inac ten miss abort s tym moze aj nemusi suvisiet, dnes vo svojom okoli asi nepoznam babu, ktora by nepotratila...

ninacon
autor
19. sep 2011

@katarinnak ahoj, myslím že nerobili, na spermiogr. sme boli zatial len 1x takze asi nerobili. Myslím že ak bude aj dalsi spermiog. taky ako predhcadzajúci tak asi budu robit este podrobnejsie vysetr.

ninacon
autor
19. sep 2011

@cuculik1 dakujem za info, mne sa tie 3 tyýzden -mesiac tiez zdali malo, ale som v tejto oblasti novacik tak som sa tam s pracovnickou v gynfive nechcela doratovat. Nechapem prec nam kazali prist tak skoro, zeby im islo len o biznis? neviem co si mam mysliet. Ake vitaminy ste brali? Ja ako laik 😉 som mu kupila vitam. E a Zinok. Budem rada ak mi odporucite nieco volno proedajne a s cim su skusenosti. Hej ten MA je dost casty v dnesnej dobe, len vela bab po nom znova otehotnie do neakej doby, nam sa to nedarilo do roka tak preto som isla na gyndu, a odtial nas poslali na spg.

cuculik1
19. sep 2011

@ninacon my sme mali vzdy spermiogram zadarmo, nakolko manzela nan poslal do KE priamo moj gynekolog do zdruzenej tkanivovej banky, a tam robia spg. naozaj obsiahly. Vitaminy bral- este stale berie profertil 2 krát denne, 1 krát za dva dni kyselinulistovu 10 mg- to je len na predpis taka davka, vitamin E 400 mg- 1 krat denne, omega mastne kys. 3,6,9, zinok, vit. C 600, a selen, ma toho vela, na zaciatku s tym mal problem lebo nebol zvyknuty do seba davat take mnozstva tabletiek , ale teraz je to uz rutina. 🙂

ninacon
autor
19. sep 2011

@cuculik1 no tak mi sme v gynfiv platili 9e ☹, tak preto som aj napisala je mozno ze v tom vidia aj biznis...

cuculik1
19. sep 2011

@ninacon no, môže byť, a robili vam v gynfiv aj fragmentaciu DNA?

pici
19. sep 2011

@ninacon ahoj. necuduj sa ze v GF za to platis. je to sukromna klinika, a moj muz bol na prvom spg niekde u urologa a platil tri krat tolko :D
MA moze byt sposobeny aj patologiou manzelovych spermii, nakolko sa spojila chybna spermia s vajickom... ale to je skor otazka na odbornika...
ano tak ako u zien, aj u muzov neznamena ze ked ma jedno dieta, je schopny pocat aj druhe.. absolutne nie
ICSI vam odporucili prave pre zlu kvalitu spermii.. a je istota ze vajicka sa oplodnia...

simik22
20. sep 2011

ahojte, chcela by som sa opytat, moj partner ma zlu morfologiu spermii, naordinovali mu nejaku vitaminovu liecbu. Ma uzivat karnitagin, to su nejake ampule. ked som to zhanala po lekarnach, nikde o tom nepoculi a dali mi L-karnitin... je to to iste? mate skusenost?

cuculik1
20. sep 2011

@simik22 L karnitin sa pouziva, a jednym z ucinkov by malo byt aj zlepsienie morfologie, ale to nie je pravidlo, niekomu to pomoze niekomi nie, ale l karnitin nestaci....

simik22
20. sep 2011

@cuculik1 super, dakujem. neberie len Lkarnitin, ale je tam toho viac.centrum, vit. E, a tribulus.

feemarta
26. sep 2011

som tu uplne nova, i ked uz dlhsie citam vase prispevky.dakujem vsetkym, ktory pisali ci uz pozitivne, alebo i negativne, v kazdom pripade ste mi pomohli dostat sa s najhorsieho, ked som mala negativne skusenosti s Icsi, Inseminaciou atd...
v kazdom pripade pre vsetkych, ktory maju slabe spermie a male mnozstvo.To bol jeden z dovodou nasej problematiky neplodnosti.
Klinika nas doporucila na andrologiu, kde manzel dostal hormony, Injekcie pichajuce sa do brucha ( v jeho pripade 3x do tyzdna). je to testosteron plus progesteron, dava sa to normalne detom chlapsom v puberte, ak maju problem s ejak. Bol to samozrejme len pokus a dokonca doktori neverili, ze nieco stoho bude.Po pol roku sa testosteron v krvy zvisil i spermiogram bol na 99 %.Po roku sme opät navstivili kliniku umeleho oplodnenia v rakusku, kde sami doktori zizali.
Takze sme mohli podstupit umele oplodnenie ktore sa podarilo do 10 tyzdna udrzat.Pri vyzdvihnuti materskeho pasu som dostala spravu, ze srdiecko nema funciu a nenaraslo.
teraz zbieram odvahu na druhy pokus,manzel ma zmrazene spermie, takze nemusi brat tie hormonalne injekcie. ale nie je to tak jednoduche.I ked je uz to stastie, ze som mala tu moznost otehotniet..
Je to dlhy boj, pretoze i ja mam problemi, na ktore este neprisli.Okrem endometriose 2 stupna je tam este nieco, ale nevieme co.

v kazdom pripade drzim vsetkym palceky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wifina
26. sep 2011

@feemarta
vidím, že ste oproti nám prešli dlhou cestou, držím ti palce, nám tiež 🙂, my sme ešte len na začiatku, ale takto aspoň vidím, čo všetko nás ešte čaká...

simik22
26. sep 2011

baby ahojte, ako je to s IVF s doplacanim? myslim teda, aka je najlepsia poistovna, ked chceme postupit buduci rok IVF? kde sa doplaca najmenej? Ake mate skkusenosti? Zmenila by som, kym sa este da.. diky

jozo_ba
19. feb 2012

Iba pre zaujimavost: ja som bol na SPG 4 x za dva tyzdne a patologia mi skakala od 65% az po 98% a pohyblivost bola tiez rozna. Takze by som velmi neveril tomu, ze na zlepsenie SPG treba az 3 mesiace.

cuculik1
20. feb 2012

@jozo_ba mozem sa opztat, tie 4 testy bolivsetky z jedneho labaku? Rrobili ti aj fragmentaciu dna? A taktiez ak smiem, preco 4 spg v priebehu tak kratkej doby? Dakujem.

blue99
8. okt 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.