Je moja rana po cisárskom v poriadku?

jeminije
28. apr 2022

Ahojte je moja rana v poriadku?? Na začiatku šestonedelia sa mi roztrhol jeden steh v strede kázali mi potierať betadinom.. urobila sa mi aj chrasta no len ja som robila prudké pohyby tak vypadla.. som 5 týždňov po cisárskom

Prvá foto je ako to vyzeralo včera
Druhá ako dnes

liluska123456
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jeminije
autor
28. apr 2022

@liluska123456 a to sa vám stalo po koľkých týždňoch

liluska123456
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svetlana16
29. apr 2022

@jeminije urob si repikovy obklad, ak tam je hnis vytiahne ho vonku... Potom prečistiť betadine...
Mne sa tiez zapálila rana, obklad hnis vytiahol ale mne sa rana zapalila na 9den,lekarka mi na ambulancii vystriekala ranu striekackou do vnutra s betadine a antibiotikami, potom som to robila doma týždeň ale kombinovala som aj s repikom +mi nasadila klasicke antb. Po 3-4uz to bolo fajn... Drzim prsty... Mala som potom dlhšie jednu taku dierku a stale som sa o nu starala repikom aby sa to nevrátilo... +treba ranu vetrať, nosila som len saty nic tesne

ikonica
29. apr 2022

Ak sa ti to nezda, bombarduj lekarov... Pytas sa tu minimalne raz sa tyzden ci je to ok... Takto na dialku ti nikto nepomoze, chod k lekarovi... Neber to v zlom... Ale tam ti asi najlepsie pomozu....

derdia
29. apr 2022

@jeminije nie nie je to v poriadku treba ist do chirurgicekj amb na prevez.

derdia
29. apr 2022

@jeminije tam je zapal, v tej ranke otvorenej, treba to sterilne prevazovat a cistit minimalne betadine, a kryt. Lebo je to otvorene, ak sa tam chyti nejaka bakteria moze sa Vam to cele rozpadnut. Takze necakajte. Zatial to vyzera ok. Ale treba tam starostlivost.

jeminije
autor
29. apr 2022

Vyzerá to dnes lepšie? Davala som repík a aj betadine..

jeminije
autor
29. apr 2022

@ikonica áno viem, v štvrtok mám kontrolu ale pre istotu chcem vedieť či tu nie je niekto s podobným prípadom..

alabama0011
29. apr 2022

@jeminije kup si unigel, ja som pouzivala po abdominoplastike. Mala som take iste, na tom istom mieste.

jeminije
autor
30. apr 2022

@alabama0011 a ktorý aurovitas alebo apotex? Tiež si to mala také otvorené ako ja v Tom strede? A to si mala operáciu brucha myslím či je to podobné cisarkemu

alabama0011
30. apr 2022

@jeminije ano ano, presne tak isto som to mala, v strede je vzdy najvacsi problem. Po abdominoplastike je vacsi rez, od jedneho boku k druhemu. Cize ano, taka ista rana len dlhsia a stred sa mi otvaral.
Tento som mala

taktotedanie
30. apr 2022

@jeminije ja nechapem preco to stale dookola riesite na MK, vsetky tu maju medicinske vzdelanie! ved chodte na chirurgiu a rieste to

jeminije
autor
30. apr 2022

@taktotedanie vy asi nerozumiete že idem doktorovi s tým jasné to hore píšem ale pre pokoj či tu nemá niekto podobný problém sa pýtam 😉

taktotedanie
30. apr 2022

@jeminije viete kolko faktorov ovplyvnuje hojenie ran? Kazdej sa to zhoji inak, tu by som sa na rady ohladom takejto vaznej veci nespoliehala.. moze to u 10 zien vyzerat rovnako a zrovna u jednej sa nakoniec spravi absces a tych 9 z nich tu povie, ze to je v pohode im sa zhojilo..