ahojte neviem ci som v tomto sama alebo sa tu najde aj niekto iny ale mam nenormalny strach ist ku gynekologovi, nemam strach z vysetreni ani nic podobne ale ze minieco najde, naposledy som bola vo februari na preventivke nasiel cystu s ktorou idem len na kontrolu o tyzden ale aj tak sa zakazdym bojim ze co ak..a a budem musiet ist na nejaku operaciu..neviem sa toho strachu zbavit ked mam ist k nemu tyzden predtym nespim, hnackujem zvraciam od stresu..ziadneho ineho lekara sa tak nebojim..pritom lekar je v pohode..uz aj sam lekar si to na mne vsimol ze som tam doslova na kolaps vzdy ked tam idem...neviem co robit
Je normálne, že sa bojíš, ale teda tá nevedomosť je podľa mňa vždy najhoršia, keď sa niečo deje.. jje niečo čo si treba nastaviť v hlave, ale to sa samozrejme ľahšie spraví ako povie… ak budeš mať nejaký problém, tak ho budeš mať, aj keď sa na neho nepríde, práveže návšteva doktora a jeho včasné podchytenie je v tom prípade ten najlepší scenár… ale teda napríklad ja sa bojím injekcií a akokoľvek si to racionalizujem, proste strach mám, odpadávam 😂 čiže niekedy len zatnúť zuby a prekonať sa…
@andreja13 ved toto ze ked nepojdem tak ma bude zase matat myslienka ze co ak a mala som ist ....alebo by bol problem a budem si buchat hlavu o stenu ze mala som ist vtedy..
Ja to mám podobne so zubárom, vždy keď tam mám ísť, tak sa bojím, že mi tam "niečo nájde". Pomáha mi keď si poviem že ak by tam aj niečo našiel, tak čím skôr sa to začne riešiť, tým menej problémov. Chce to veľa vôle sa donútiť ale je to tak.
Ja som si v hlave zafixovala, ze cysty a podobne srandy, nie je nic zavazne. U mna sa objavuju a miznu ako sa im zachce. Tolko stresu co prezivas, tiez nie je zdraviu prospesne. Skus si logicky odivodnit, co take hrozne sa moze stat. Ved od toho tam chodime, aby sme predisli vaznejsim diagnozam. Mozno pomozu nejake dychove cvicenia, alebo nieco relaxacne.
podľa mňa je horšie nevedieť než vedieť, ak by mi niečo bolo tak by som to chcela vedieť a bojovať, nechcela by som to zistiť v 4.štádiu 😲
Ak by ti mal aj niečo nájsť, lepšie je to nájsť skôr a ihneď to vybrať. Svojim strachom to neovplyvníš. Ale to že ti niečo nájde nieje pravidlo.
. Ja som bola na gynek. operácii a tiež som mala neskutočný strach a nakoniec to nebolo vôbec tak hrozné, 3 hodinky po operácii som sa už prechádzala po oddelení. Neboli ani bolesti ani krvácanie ani utrpenie ako som očakávala ..
Nie je nič čo by si nezvládla. Ja osobne vždy keď sa niečoho bojím tak odpočítavam (ako sme niekedy odpočítavali koľko dní chýba do Vianoc).. proste poviem si ,,zajtra o takomto čase už ho budem mať za sebou a budem ok" .. a vždy to tak je 🙂
Tvoj strach je opodstatneny, nakolko ti naposledy nieco nasiel. Ale budes v pohode, ked tam vobec nepojdes? Skor by som sa bala nerobit nic a neist ako ist. Aspon budes vediet na com si.