Ahoj maminky, som 26tt, vcera na prehliadke dr zistil ze sa mi otvara jazva po sekcii ktora bola pred 6 rokmi.ja inak nic nepocitujem bolesti tahanie palenie nic.na sone to dr zistil.hned ma poslal na prijem do nem lezat🙈 tam ma vsak vysetrili a ze by so mnou aj tak nic nespravili kedze s tym sa neda nic.a lezat mozem aj doma v akotakej psychickej pohode. Stretli ste sa niektora s tym? Bolo vsetko v poriadku do konca? Dakujem😏
@gagik dakujem..trosku si ma upokojila..lebo naozaj som od vcera oka nezazmurila..a stale mam toho plnu hlavu. Dr to merala ma to zhruba cca 4mm..moj gynekolog asi nechcel nic podcenit ale hovorim dr potom v nemocnici povedala ze ak nastavim kludovy rezim zvladnem to...tak budem dufat ze to priroda nebude chcet inak🙏😢
Ahoj. Ja som bola 3r po prvej sekcii, dr mi na morfologickom ultrazvuku nameral 2mm jazvu. Môj gynekológ hneď povedal, že to bude znova sekcia, bo hrozí ruptura maternice. A co mi povedali v nasej pôrodnici? Ze meranie jazvy je zastarala praktika. Nakoniec ma nechali 9 dni prenášať, 4 dni mi vyvolávali pôrod. Mala sla von rukou pri hlave a dr mi tlačil na brucho,aby sla rychlo von.... a po 1.5hodinovom šiti mi povedala druhá dr, že sa môžem teraz chváliť, že som po sekcii porodila prirodzene🤦♀️😒 dotrhana na totalku, ale mala som sa tesit🤦♀️🤦♀️🤦♀️ takze dá sa aj prenášať s takou tenkou jazvou, da sa aj vaginálne porodiť. Podľa mňa ti to len sem tam skontrolujú a pokiaľ sa to nezhorsi alebo nebudeš mať bolesti, nechajú ta tak...
@vierocka888 dakujem upokojila si ma🙏
@vierocka888 vraj mam tu jazvu tak do 4mm..
No tak to si asi na tom lepšie ako som bola ja. Nešetrila som sa nejak extra, ale ani som nič náročné nerobila.
To vam kedy kontrolovali tu jazvu? Ja som 30tt v utorok idem na posledne sono, tak asi sa tiez opytam. Rodila som 4 roky dozadu cisarskym, 10 dni prenasala a syn bol velky 4380g vraj by som ho nevytlacila tak sa bojim co bude teraz, tiez je to chlapec a na poslednom sone bol o tyzden vacsi, takze mam obavy aby ma nechali trapit.
@vierka0508 vcera mi ju kontrolovali...
@peta147 ahoj,ja som mala jazvu iba 1mm, bola som iba v nemocnici. Robili mi aj MR jazvy v 30 ty, tam to presne namerali 1 mm,mala som v nej aj dehiscenciu -akoby dierku .Nemohla som nič ,ani na wc.Vydrzala som do ukončeného 37tt, potom ma už radšej sekli.A mávala som aj kontrakcie , čiže stále mi tlmili maternicu.Ty to máš ešte dobre ,ale dodržiavajú maximálny kludový režim a akonáhle ti začne tvrdnut brucho ,ries to.Nesmie ti to ,lebo sa ti rozleti tá jazva. A trvajú na Tom,aby ti ju premeriavali.Ale sonom ti ju nikdy nezmeraju tak presne. Ak ťa dajú do nemocnice,radšej chod.Pri akejkoľvek komplikácií budú pripravení konať.
@carmenuska u mna tiez nieco vravel o dehiscencii..😏 ale v nem premerali sice len sonom a ze ma do 4mm😔 v utorok idem na rizikovu amb k svojmu dr.. tak uvidim co povie..nie je mi vsetko jedno
@peta147 no dehiscenciu zistia jedine magnetickou ,pýtaj sa na ňu a hlavne počúvaj lekárov a keď ťa pošli ležať ,chod.Tam dostaneš pomoc okamžite ,tam ide o sekundy,keď to rupne.
To sú riadne stresy. Mne ešte nikdy nikto jazvu nemeral, ani po prvej sekcii ani po druhej. Teraz som 25.tt a teda dúfam, že ich ani nenapadne ma nechať rodiť prirodzene. Brucho už mám také ako pre "termínom" v 38.tt pri predošlom tehu, jazva zatiaľ nebolí, pri druhom bolela.
@carmenuska hej no ked to rupne babo ma este len 880g..takze nvm ci by to dopadlo dobre😏
Tu jazvu mas asi iba velmi tenku,inak by ta nejako riesili,nakolko by sa ti roztrahala maternica…mne po sekcii pri dalsom tehotenstve nikto jzvu nekontroloval,iba pri druhej sekcii mi povedali,ze ta stara jazva mi uz drzi iba “na vlasku”,sekciu mi robili v termine porodu…asi to teda budu len sledovat,ale ani to ze ju mas prilis tenku neznamena,ze dieta nedonosis…