Ahojte baby. Mam taky problem. Zacinam mat podozrenie ze mam alergiu na vlozky. Skonci menstruacia a ja ostanem cela ubolena. Viac krat sa stalo ze pysky som mala cervene a spuchnute akoby pluzgier na nich. Bola som aj u doktorky mala som nejake bakterie. Dobrala som teraz 10dnovu liecbu, trvala este pocas menstruacie a ak mi skoncila zasa som cela ubolena,ustipana, opuchnuta. Aj napriek liekom. Objednala som si kalistek uvidim ci sa to pri nom zlepsi. Lenze aj moja dcera (3r)ma dlhodobejsie okolie genitalii cervene a zapachajuce. Hovorila som to viac krat detskej lekarke ta mi naposledny povedala ci to nema zo zleho utierania po cikani. Pouziva aj gel na intimnu hygienu. Robili jej testy na mrle tie su negativne. Tak ma napada ze ak ja mam taketo problemi aj ona nemoze to byt alergia mozno na praci prostriedok? Vymenila som jej nohavicky za bavlnene zo slovenky, tiez ich zehlim sem tam a moje a jej pradlo neperiem spolu. Detske zvlast, uterak ma tiez svoj...co to moze byt?
Práci prášok.. Kamoška to mala tiež.. Vymenila hygienické potreby za inú značku, nepomohlo.. Časom potom prišla na to, že je to prášok...vyskúšaj uvidis. 🙂
Trojročná používa gél na intímnu hygienu ? 🤔 Toto som teda ešte nikdy nepočula.
@sunny8 veď trojročka také ani nesmie používať, neverím že toto neni vymyslené, ak nie treba často meniť vložku u mamy, kúpiť vlhké obrúsky pre mamu, a dcére kúpiť detské mydlo na kúpanie a nie intímne pre dospelých, vlhké obrúsky na dôkladnejšie utretie po toalete a bephanten ak by bola sem tam vystipaná. A je po probléme.
Ak to bude u dcerky pretrvavat vypytajte sa k detskej gyn.,ktora urobi vyter ci tam nieco nema.Moja v 3 rokoch mala streptokoka.Vyriesili to az atb.
Cista voda len, žiadne prípravky, všetky nohavičky vyhod, kup cisto bavlnene, per na 60 a zmen prasok/gel na pranie. Ziadna avivaz. Mozno aj toaletný zmen
Praci prášok, avivaz alebo praci gél, pripadne pranie v nízkej teplote a ten gél sa úplne nerozpustí. Alebo aj toaletný papier,niektoré sú parfumovane, či farebné, čo moe spôsobiť reakciu. Takisto vložky, ak používaš nejaké parfemovane, kľudne je to možno z toho
A najmä nedávat malej gél na intímnu hygienu, radšej čistá voda, ak už musí byť, jemne detské mydlo. Ale gél jej moze ešte viac dráždiť pokožku, deti majú predsa iné pH ako dospelá žena
Nemam dcéru ale syna ,cize konkretne na vas problem vam neporadim ale.... z jedneho dna na druhy sa syn vyhodil na bruchu, chrbte nohach, bolo to take nieco ako ked vas poprhli pokriva , myslela som si ci to nie je z jedla, z vitaminov. .. ale napokon som zistila ze sa vysypal z avivaze, detskej avivaze. Ale reaguje na avivaz az tak ze to vyprate pradlo som vyprala este raz ale bez prasku a avivivaze a vysypal sa znovu lebo trochu bolo este citit avivaz. Takze to pradlo som vyprala este 2x v cistej vode, vyzehlila a uz žiaden problem nebol. Ja si myslím, ze to mozno moze byt bud z prášku na pranie alebo avivaze ....alebo nerobí jej zle kozmetika?
@trevis12 ale deťom vyslovene ani nemôžeš drhnút cikulu mydlom, nech sa normálne okúpe mydlom stehienka záhyby, mydlom cikulu len fakt trošku, hlavne vodou pooplachovať, ja do dnes ak sme doma malá sa vyciká vykaká, utrie sa utriem ju pampers sensitive vlhkými obruskami, gatky len biele bavlnené, žiadne super farebné, ak je náhodou začervenanie tak jej dám trošku bephantenu len nie dovnútra, aj to už skoro vôbec nepoužívame. Ty musíš vidieť či má nejaký výtok, ona si môže aj ucvrknúť kvapku cez deň, preto sa ti môže zdať. Prípadne s detskou, keď vidím ako si moja stále nemotorne utiera, mohla si tvoja tak aj s papierom zaniesť baktérie z konečníka, ale ženský intímny gél jej nepomôže, lebo má iné pH, okrem toho nie je ani v puberte takže výtok a zápach nemá mať žiadny. Zvážila by som aj ten prášok a určite prať bez aviváže. A ty skús zmeniť vložky, inú značku, skôr neparfumované.
@trevis12 ahoj, ja mám podobný problém a mala som už v detstve. Bola som alergická na nohavičky, čo držali bavlnené plienky. Aj v dospelosti nemôžem nosiť umelé nohavičky, žiadna čipka a podobne. Musia mať veľké % bavlny. S vložkami je to podobné, väčšina mi vadí, našla som si len jednu značku, ktorá má jeden typ bavlnenejší ako iné, ale ani tie počas karantény neviem zohnať, uvažovala som aj na tými snuggs nohavičkami, ale nepoznám nikoho, kto ich už mal a neviem, či sú dobré. Pokiaľ ide o dcérku odporúčam nechtíkový krém od Welledy, syn mal problém so všetkými plienkami, jediné, čo pomohlo bol tento krém. Používame dodnes na zapareniny a podobne. Skús tiež prať bez aviváže a dať dodatočné pláchanie na práčke, len bavlnené nohavičky, prať na 60, v tom prípade aj pokojne spolu s tvojimi.
@sunny8 ano pouziva.😉 mna sprasila doktorka uz ked mala mala necele 2 roky ze nech ju odspodu v ziadnom pripade neumyvam s detskym sprchovym ale specialnym intimnym.najprv mala saforelle z lekarne teraz po 3 rokoch uz ruzovy lactacyd pre dievcata..
Nohavicky prat na vyssich teplotach a zehlit pokazde nie sem tam.prasok jemnejsi detsky alebo pre alergikov avivaz nepouzivat.uvidis ci sa to zmeni..
doktorka, nedoktorka, ja by som ten gel vyhodila a umyvala iba cistou vodou
Takto, ja odmalicka som mala tieto problemy. Robil mi dobre len olejcek Ariel, neviem ci sa tak volal ale pomahala to. Taky modry. Tym ma mama utierala vzdy vecer s super to upokojovalo. Pre malu myslim. A nikdy !NIKDY! ziadne mydlo. Proste len umyt vodou. Ani gel ani nic. Jak sa nieco dalo tak konirc zapaly atd. Takze pouzivat len vodu a ten.olejcek nikdy nic ine.
Ja mam tiez problem s Always vlozkami, teraz pouzivam Naturella a nemam problem. Inak som mala vsetko zdurene dole, ani pohnut som sa nemohla, lebo ma vsetko bolelo.
Presne ako baby vyssie pisu. Veela vonaveho prasku, veeela vonavej avivaze. K tomu vonave gulicky do pracky. Vsetko prevonane chemikaliami. Pouzivanie vlhcenych chemiou napustenych obruslov je tiez hlupost. Treba davat menej prasku,viac plachat, zehlit. Jest menej sladkeho.
kalisok je super volba, to chvalim.. a pre dceru kedze je este mala, tak vlozky neparfemovane... ja som mala rada kedysi bella dva druhy - modre a zelene.. teraz su uz nejake ine ako byvali.. a este nejake ine naturella atd su tiez.. na pranie mozes skusit mydlove orechy, alebo praci gel z nich a dufam ze sa tento vas neprijemny problem podari vyriesit. drzim palce
Neviem poradiť,ale napíš príspevok na stenu tam sa to skôr prečíta nie všetci čítajú fórum