Intímny problém - svrbenie

12. nov 2024

Prosím, nemáte niekto skúsenosť, lebo už som zúfalá.
Par tyzdnov mam svrbenie ale iba zvonka. Nič iné (výtok, vyrážky a pod)., len neskutočne svrbenie vonkajšej sliznice.
Podľa gynekológa je VŠETKO v poriadku. Všetky stery, odbery, opakovane viackrát.
Idem meniť gynekológa, ale to trvá nejaký čas.
Ja už neviem, ci to je alergia na potravinu nejakú alebo na prášok. Nič som nemenila, spodnú bielizeň zehlim.
Môže to byť nejaké hormonálne alebo co? Nemáte skúsenosť?
Ďakujem

mima172
12. nov 2024

Skús Vagisan krém, môže ísť o suchosť slizníc, to spôsobuje malinké trhlinky a to môže spôsobovať to, čo píšeš. Často to príde nečakane, je to o kolísaní hormónov. A ešte na celkové zdravie slizníc je super pitie aloe vera. Ja preferujem konkrétnu značku, no keď vyberieš čisté zloženie, tak účinok by mal byť rovnaký (len nie tu najznámejšiu značku na trhu, ktorá robí aloe gél/džús- je predražené a nekvalitné).

kathhii
12. nov 2024

Probiotiká si neskúšala? Tie čo sa vkladajú ...

bubalea
12. nov 2024

Nemávam to často, ale keď sa stane, tak si zvyknem kupovať taký preplach v lekárni, a ten mi na to veľmi pomáha, čiže rozhodne odporúčam. 👍 Neviem, či je to Rosalgin alebo niečo podobné, to už presne neviem, ale som si istá, že v lekárni veľmi ochotne poradia. 🙂

autor
12. nov 2024

Skúšala som aj probiotika, bez efektu.
Vagisan používam, to som si sama našla, gynekológ odporučil Cicatridina, co mi už úplne vysušuje. Som nepochopila prečo toto mi kázal.
Ten Vagisan je fajn, zmierni svrbenie ale opätovne sa to objavuje v rovnakej intenzite.

autor
12. nov 2024

@bubalea ja to mam ale iba zvonku, nie v okolí pošvy, ale vyššie, nechcem opisovať detaily 🙂

simsalabim
12. nov 2024

Skusila by som kozneho lekara.

timetotime
12. nov 2024

neviem, ci kozny riesi aj intimne oblasti, povedala by som, ze skor asi nie.
ale mojej sestre az teraz napriklad bola zistena intolerancia na laktozu a mala nieco podobne. tak mozno je to aj tvoj pripad, ak uz nevies, ze co, tak by som sa skusila dat vysetrit na nejaku intoleranciu. mozes ju mat.

autor
12. nov 2024

@timetotime tiež ma to napadlo. Uvidím asi co ten novy gynekológ. Nech ma odporučí ďalej.

lujziana44
12. nov 2024

A mastičku dáku si neskúšala? Aj v lekárni toho majú kopec si myslím. 🙂

autor
12. nov 2024

@lujziana44 všetko som vyskúšala už asi 🙈
Najviac mi pomáha ten Vagisan, ostatné sú na mykozu/kvasinky a keďže to nie je príčina, tak aj efekt nulový.

ibrunova
12. nov 2024

Fungicidín, sprchové mydlo Canesten. Teraz mi lekárka odporučila https://etabletka.sk/obchod/multi-gyn-actigel-5... neskúšala si to náhodou?

autor
12. nov 2024

@ibrunova vyskúšam.

simsalabim
12. nov 2024

@timetotime samozrejme, ze riesi. Dermatovenerolog.
Mohol by to byt aj genitalny lichen.

autor
12. nov 2024

@simsalabim co to je prosím? Google nenasiel🤔

sabina230
12. nov 2024

Ak nemáš svrbenie v okoli pošvy ale vyššie uvažovala by som aj nad parazitmi. Napriklad mrle, tie sa zdržujú v oblasti konečníka a spôsobujú nepríjemne svrbenie.

autor
12. nov 2024

@sabina230 Vermox som užívala, to mi ako prvé dala obvodná. Ale mňa svrbia pysky zvnútra ako je sliznica. Skúšala som aj neholit (dlhšiu dobu) a zmena žiadna.

autor
12. nov 2024

@simsalabim toto je vysoko pravdepodobné, nikdy som o tom nepočula. Príznaky sedia. Ďakujem za info.

simsalabim
12. nov 2024

Drzim palce, aby si nasla informovaneho lekara 🍀