Intímny problém

2. okt 2022

Dobrý deň všetkým, píšem anonymne z dôvodu témy tohto príspevku, nechcem to riešiť pod mojim nickom. Som šokovaná z toho čo som si podľa toho našla na nete, no chcem sa vás tu spytat na to čo teraz ďalej robiť. Mam problém zrejme s genitalnymi bradavicami. Na gynekológiu chodím každý pól rok kvôli inému problému, krory chvalabohu už je vyriešený (cysta) a teraz zas ďalšia vec ktorá začala. No čo má zaráža je, ze moja gyn si nevšimla ze tam niečo mám. Asi možno rok dozadu sa mi urobil malinky pupačik pri zadkovej časti ako je ohyb pod zadkom. Nemala som žiadny iný problém. Iba som ho na dotyk cítila a neskôr zmizol. Ja som to vôbec neriesila lebo na nenapadlo ze môže ísť o niečo takéto, však to poznáte a chodila som ku Gyn často robila mi aj cytologiu, vytery, všetky výsledky super. To bolo ešte pred pól rokom kedy som sa dozvedela ze už som sa aj nadobro zbavila cysty ktorá má trápila na vajecniku. Brávala mi vždy krv, robila vyter výsledky super, cysta preč. Tak som sa tešila ze konečne je to zamnou. Medzitým som si vsimla ze uz sú v oblasti, kde som mala ten pupacik zrazu 2 pupaciky, jeden na jednej strane, druhý na druhej strane pri zhybe ako keby pod zadkom. A take vystuple, telovej farby (nemajú výzor karfiolu ako sa spomína pri tomto ochorení) keď som sa holila, vsimla som si to, ze má to tak nejak dole stipe ale keďže je to na ťažko -pre mna viditeľnom mieste, tak som si myslela ze som sa len porezala. Takto to bolo asi 3 mesiace, vsetko Ok ale pupaciky tam stále boli. Jeden sa zväčšil, hovorím si ze asi nejaký zarastený chlpok, alebo len nejaký kožný vyrástok. Žiadny výtok, ani pálenie svrbenie nemám po celu dobu odkedy sa mi prvý pupak objavil. No začala som teraz tomu prikladať váhu, keď som sa na tých miestach minule poškriabala a cítila som ze prechádzam nechtami uz nie po jednom pupaku ale ze sa mi urobili na viac miestach v oblasti posvy. sú vzdialene od seba NIE sú pri sebe na husto, nie je ich veľa. vzhľadovo to nie je žiaden karfiol ako sa pise ale ploche mierne vystupujúce vyrastky o ktorých inak ani neviem, iba keď si prejdem po tom danom mieste, viem ze tam niečo je. Popravde som sa predvčerom začala zaujimat o to, ako to dať preč. Tak som hľadala na nete a vyskočilo na mna ze genitalne bradavice . Čiže toto som celé zistila v priebehu dvoch dni, budem sa objednávať ku gynekologicke. Prosím vás ako je možné ze na cytologii mi nevyšlo žiadne HPV ani nič podobne niekoľko krát po sebe!!!, moja dr musela tie vyrastky vidieť keď tam boli v tom čase uz dva a nič mi na to nepovedala? Čítala som hlavne aj to, ze sa toho dá ťažko zbaviť a popravde nemám teraz peniaze na nejaké lasery a podobne záležitosti, z krémov to vraj stipe a boli. Dajte mi vaše skúsenosti, ak máte v tejto oblasti niečo prežité a dali ste sa z toho dokopy. Dakujem vám za všetky rady

autor
2. okt 2022

Ešte som chcela dodať, že už som unavená zo všetkých tých návštev gyndy, bola som rada že som sa dostala z tých s prepáčením sr.ciek a zas som v nejakom bludnom kruhu, nebaví má to už. Imunitu mám Ok, podla cytológie ak by tam bolo HPV, určite by to Gyn zistila podľa výsledkov. V tom čase tam už pupaciky boli dva. Chodila som k nej ako na klavír. Môžu sa tieto bradavice vyskytnúť aj keď vírus nemám? Lebo väčšina prípadov bolo že HPV mali a toto bol sprievodný jav. Ja si to už neviem vysvetlit

agajka22
2. okt 2022

nemas ich potvrdene od doktorky pockaj az co povie ona

simca06022011
2. okt 2022

Kludne to mozu byt obycajne vyrastky, papilomy atd. Ale aj obycajne vyrazky,. Vobec nemusi ist o bradavice. A spytaj sa dr, ak gynekologicka nic tak pojdes na kožné.

autor
2. okt 2022

@simca06022011 ale toľko výrastkov? Ja to nemám nikde inde na tele, nemáme to v rodine a nie som na take bradavicky a výrastky háklivá, dokonca aj znamienko mám iba jedno jedine. Čiže ja mám inak čistú kožu. Takze záhada ze by sa obyčajne výrastky začali takto rozširovať, práve pri intímnych partiách aj keď nie priamo na nich.

simca06022011
2. okt 2022

Kolko tolko? Myslis az tie 2? Zbytočne o tom vibec špekulovať a riesit, lekarka ti povie.

autor
2. okt 2022

@simca06022011 nie 2 veď písala som že už ich je aj 5-6, tie dva sú take ovalnejsie cca 2mm majú, ale nevystupujú moc do výšky, iba skôr sú ako take telové znamienko by som to nazvala. No áno špekulovať nešpekulovať, kým má dr objedná, to neviem dokedy budem takto fungovať a ešte pod takýmto stresom že kedy sa to mohlo a z čoho objaviť, vychádzam iba z toho že na poslednej cyto som nemala žiadny nález, všetky výsledky fajn ale tak to bolo pól roka dozadu. Dr mi povedala že keďže mi zmizla cysta tak návšteva preventivka stačí až o rok.

nanka1986
2. okt 2022

No tak hpv sa nedáva bežné testovať pri cytologia, testujú na základe požiadavky gynekológa, ak je podozrenie. Mne tak dávala dodatočne robiť testy zo vzorky, ale musí to byť lbc cytologia, ta kvalitnejšia. Čiže keď jej povies, že máš podozrenie na genit bradavice, urobí lbc a požiada o test na hpv.

sono2
2. okt 2022

Nooo. Keď sa barie ster na cyto, HPV sa netestuje.
Keď máš bradavice si stopercentne pozitívna.

autor
2. okt 2022

@nanka1986 davala som si tu rozšírenú cyto robiť. Ja si dávam vždy tu a platím si ju.

sono2
2. okt 2022

A treba ich dať samozrejme preč, či už ti to je neprijemne alebo je.
Prenesieš na partnera, tebe ako vidíš sa množia

sono2
2. okt 2022

Dobry článok.
Precitaj si.

nanka1986
2. okt 2022

No ved ôk,ale ja ti píšem, že hpv testy sa robia iba na vyžiadanie gynekológa, nie automaticky...

ropucha6
2. okt 2022

Si si ista, ze v tej rozsirenej cytologii mas aj HPV test? Mne to gyndos vyslovene povedal, ked isiel robit aj HPV testy, ked som mala viackrat horsiu cytologiu…inak pockaj, co ti povie doktorka, co najrychlejsie sa objednaj.

autor
2. okt 2022

@nanka1986 Dobre ale odhliadnuc od tej cyto… hádam doktorka si to vsimla keď mi tam pozerala a videla že to nie sú vyrážky…

autor
2. okt 2022

@ropucha6 neviem čo tam popravde je, ja som si rozšírenú cyto platila aj hlavne kvôli tomu že Gyn vie na tom zistiť ako mi spominala aj rozne zmeny, niečo aj o rakovine hovorila, že sa to tými testami dá zistiť. Ale konkrétne na HPV som sa nepýtala lebo som ani len netušila že by som to mala mat

autor
2. okt 2022

@sono2 partner nemá žiadne problémy, je testovaný aj u svojho urologa na rozne tieto pliagy, keďže riešil dlhu dobu problémy s mocovym ústrojenstvom…

autor
2. okt 2022

@sono2 Dakujem prečítala som si. A som akože dosť v pr.eli z toho. Už som znechutená toľko sedieť na Gyn. Čo som sa natrapila s predošlým problémom a teraz ešte toto..

sono2
2. okt 2022

Blbé no. Každý má inú imunitu.
V každom prípade, by ste mali mať od teraz ochranu, lebo ak náhodou, bude mať chudáčisko problém aj on.
Daj si ich odstrániť a pracuj na imunite.
Verím, že to zvládneš

sono2
2. okt 2022

Myslíš? Ze mu zisťovali ci neni hpv?
Neviem veru.
Muž mal tiež prostatu kadečo, my sme v Zahraničí, dostávame všetky výsledky do ruky až potom Dr extra, naše ostávajú u nás a veru hpv tam nebolo.
A to vyšetrovali aj ejakulat kadečo.
Ja teda hpv niesom.
Kedysi mi robil doktor testy predtým ako robil pap ster a povedal, že pozitívna nikdy nebudem ak nezmeníme partnerov.
To len k tomu partnerovi, či si na vlastné uši počula a videla že hpv nemá

autor
2. okt 2022

@sono2 no je to blbe nikomu to neprajem. Dakujem za radu, zajtra sa objednam ja termín k dr.

nanka1986
2. okt 2022

Ale prosím ta... Spoliehať sa na to, že si to Dr všimne.? Véd prečo si jej to na tej koze nespomenula? Však tam ležím, tak poviem, pani Dr. kuknite tam a tam, čo to môže byť? Hnevá ma to, svrbí, množí sa to.... Pravdepodobnosť, že máš hpv je viac ako veľká, už iba z testov zistiť, aký typ

autor
2. okt 2022

@sono2 neviem, bol testovaný aj na pohlavne choroby, niekoľkokrát, vždy mal všetko negatívne.

autor
2. okt 2022

@nanka1986 No je to dosť viditeľne, nevyzerá to ako znamienko ani ako vyrážka. Ja sama si na to zle vidím, z blízka si to určite všimnúť musela. A vtedy som bola stále v tom že tam mám iba jeden ten vyrastok. Ale hovorím na druhý deň som si vsimla keď som sa holila, že už sú tam dva. Jeden na jednej jeden na druhej a určite tam musel byt aj počas tej kontroly.

nanka1986
2. okt 2022

V pohode. Tvoj vyrástok, tvoj problém, vieš, myslím to ironický, riešila s tebou iné veci, tak sa jej možno nechcelo ešte aj týmto zaťažovať. Kazdopadne je to jedno, ju za to viniť nemôžeš...

sono2
2. okt 2022

Toto neni choroba. Ja počítam na 99 percent že na to testovaný nebol.
Hlavne je, že nemá prejavy, od teraz len kondóm a urýchlene ich dať preč

sono2
2. okt 2022

@nanka1986 presne.
To by doktorovi muselo sakra záležať, aby si všetko všimol a zaujímal sa.
Tak je veru

ika11123
2. okt 2022

Preniesť to kedykoľvek môžeš aj na partnera...možno ako ste sa hodila ste si to rozniesla 🙄 kožná to raz dva odstráni teda keď sú to bradavice... alebo dá aldaru myslím tak nejako sa to volá

autor
2. okt 2022

@sono2 Este jedna vec mi nejde do hlavy, keď som čítala skúsenosti aj inde tak na HPV sa babám prišlo pri zhoršenej cytologii. A to pri klasickej, až neskôr im robili konkrétne testy na HPV. Ale ja mám ako píšete vraj prejavy, no mala som ich aj pri poslednej rozšírenej cyto a výsledky boli v poriadku, tak ako je to možné?

autor
2. okt 2022

@ika11123 no len najprv tam boli tie 2 výrastky a boli tam dlho takto. Až neskôr som si vsimla že je ich už viac.