Inkontinencia v 30tke

2. jún 2024

Ahojte. Mam stresovu inkontinenciu 1.stupna, ktorú mam po druhom pôrode (29 rokov). Už sú to tri roky, cvičením sa to trosku zlepšilo, ale otehotnela som a som pár mesiacov po treťom pôrode. Bolo to ôk, zo začiatku minimálne, ale minulý týždeň som začala cvičiť (konečne na to bol pri troch deťoch cas) a za týždeň sa to neskutočne zhoršilo. Nosím obrovské inkontinencne vlozky, ktoré mením niekoľkokrát denne (predtým stačila na deň 1 intímka) a proste aj tak som mokrá...co mam robiť? Úplne som z toho na nervy, nervózna a protivna...tak hľadám na nete ze ako ďalej. Nasla som recenzie na TOT pásku (ale mam len 32 rokov a odporúčajú to v neskoršom veku) a zároveň recenzie na laser. Napíšte mi prosím tie, ktoré ste po jednom alebo druhom, v ktorom roku ste to absolvovali a nejako ma povzbudte. Určite to už chcem vyriešiť na dlhšiu dobu (keď nie na trvalo) lebo mám tri malé deti a chcem s nimi behať a tešiť sa zo života a nie sedieť na zadku doma. Nehovoriac o tom, že mi chýba šport a potrebujem pár kíl zhodit. Už som naozaj zúfalá 😭😭😭

egonsk
2. jún 2024

takze kegelove cviky ti uz nepomahaju? Moja ex mala po druhom dietati par mesiacov problem, ale hlavne ked dvihala nieco tazsie. Po roku uz bola fit, ze aj 20 kilove vrece dvihla 😋

viestta
2. jún 2024

V kazdom pripade ist k vseobecnemu alebo ku gynekologovi pre vymenny listok na urologiu a riesit to s nim. Su rozne metody, treba to riesit hned, necakta, ze to same prejde

mikadooo
2. jún 2024

Fíha, naozaj skús asi najskôr cez dr. Vyzerá, že to nie je len cvrkanie, čo by šlo nejakými cvikmi upraviť... Ak to je až takto, asi by som sa na tvojom mieste poradila najlepšie s doktorkou - či dať tomu ešte čas, alebo to treba riešiť, nech si zbytočne nekomplikuješ život ďalších x rokov a účinok "cvikov" bude minimálny...

katzed
2. jún 2024

Riešila som to začiatkom roka, pomohol mi gynekológ, vyšetrenie moču - mala som baktérie, vybrala som antibiotika, potom som dostala na predpis spasmed, veľmi mi to pomohlo. Určite to rieš, držím palce 😉

autor
2. jún 2024

Ahojte. Ja som to riešila hneď, ako sa mi to objavilo. Začala som si to všímať v auguste 21, lenže to bolo len tak, na intímku. V septembri som to riešila s obvodnou, ale všetko bolo v poriadku - myslím rozbor moču. U mojej gynekologicky tiež všetko ôk, mala som vtedy mykozu ale ani po prelieceni sa to nezlepšilo. Tak ma odporučila na urogynekologiu, kde som sa objednala až na január 22, tam mi spravili urodynamiku- záver stresovať inkontinencia 1.stupna. dr mi kázal len 200krat denne sťahovať močový mechúr. Za rok som sa neposunula nikde, čiže v januári 23 som bola pri inej urogynekologicky, ktorá mi kázala len si nájsť fyzioterapeuta . Cviky mi pomohli, ale len mierne. No a keď som otehotnela, vedela som ze sa to zhorší, ale nebolo to také ako to mam momentálne. Po pôrode som to na 2-3 týždne úplne stratila, a postupne sa mi začala objavovat ale v miernej forme. Ako vravím, minulý týždeň som začala cvičiť, a za tých pár dní sa to takto zhoršilo. Piatok a sobota čistá katastrofa. Zajtra budem riešiť moju gynekologicku, ale najskôr sa mi k tej urogynekologicke podarí objednať až za 6 mesiacov, tak to majú v ordinacii. Preto som chcela vedieť reálne skúsenosti s laserom alebo TOT páskou. Pripadne ci mi to cvičenie mohlo teraz pohoršit...

svetlonos
2. jún 2024

Možno si fakt zle cvičila a zhoršilo ti to. Ja som mala pri 2 tehu problémy, hlavne ked som v noci isla na wc, po porode tiež. Ale už po prvom porode - teda až 1,5 roka po porode som začala mať problém. Zacala som chodiť cvičiť cviky na panvového dno. Prístroj vizera ako bycikel a na monitore sleduješ, ci cvičíš správne. Teda kontroluje to ta trénerka.
Ten prístroj v nejšom sa dá kúpiť aj domov, stojí okolo 400e.
Mne stačilo ist tam 10x po 25 min a potom už som cvičila doma sama, bez prístroja. Zlepšilo sa to len netreba prestavať s cvikmi. Sú to vlastne len rôzne vnútorné stahy panvového dna.

viestta
2. jún 2024

Zavolaj vseobecnej a pytaj si vymenny listok na fyzioterapiu. Uz su fyzioterapeuti, ktori sa aj tomuto venuju.

autor
2. jún 2024

Ja som cvičila s fyzioterapeutkou zameranou na to panvove dno, minulý rok, bola som pri nej asi 3x a ako som písala, zlepšilo sa to, ale nie stratilo. A teraz som tie isté cviky začala cvičiť a proste v priebehu týždňa je to takto 🥹 ja naozaj chcem skúsiť ten laser aspoň. Len potrebujem skúsenosti, pripadne odporučenie kde ísť, alebo ci už rovno na operáciu.

marca12
2. jún 2024

Skus najst fyzioterapeuta,ktory sa venuje cvikom na inkontinenciu. Zaklad je vediet spravne robit cviky,inak si este viac ublizis.

engel76
2. jún 2024

Skus stolicku emsella a aj laser incontiase. A ak to nepomoze, tak operacia. Neviem odkial si, operacie setrnou metodou robia tusim v Cadci. Urogynekolog skorsi termin, skus cez navstevalekara alebo topdoktor.

matkaakubko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
4. jún 2024

@matkaakubko neuraz sa na mňa, ale aka prírodna liečba môže pomôcť na inkontinenciu??? Keby ste prestali balachať a neznevažovať takéto vážne zdravotné problémy. Hádam ju nechcete liečiť bylinkami??
Autorka- neviem ako sa stavajú slovenskí urológovia k tomuto vášmu problému, ale treba to začať riešiť. Si mladá baba a určite nechceš aby sa to zhorsovalo. Čítala som, že v Čechách majú dobré skúsenosti s operačnými zákrokmi, skús vygoogliť.

sense
4. jún 2024

Skúsiť fyzioterapeuta ktorý sa špecializuje na panvového dno alebo nájsť pelviccentrum, kde sa absolvujú sedenia na takom špeciálnom kresle. Inak známa nosila Venušine guľôčky ze vraj to pomáha... S tým nemám skúsenosť ale s tým kreslom veľmi dobre skúsenosti u dcéry

matkaakubko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
4. jún 2024

@stanulienkat tiež na to napadlo, ze ktorá bylinka dokáže spevní svalstvo panvového dňa... Ale tak dotyčná pani ponúka prípravky aj v inej téme kde sa žene nedarí otehotnieť... Takže taky zabalený biznis

egonsk
4. jún 2024

@sense no mozno nejaka extra kysla, ktora stiahne nielen usta pri zuvani, ale pri cikani aj vodny kamen rozpusti 😁

misinka20tv
4. jún 2024

@engel76 zapájam sa do diskusie, tiež to mam po druhom pôrode. Bez intimky ani na krok a žiadne skakanie, behanie, rýchla chôdza pripadne vysoké podpätky. Som po 35 ké, tiež som absolvovala Emsellu 7 sedení pred covidom. Cítila som troska zlepšenie, ale po roku, som bola na tom istom. Vraveli, že tie sedenia potom treba každý rok opakovať, ale každé to sedenie vychádzalo 50 eur v tej dobe, tak už som nechodila. Čiže tiež čakám na nejakú pani, ktorá by vedela dat osvedčenú skúsenosť ktorá. Mam za sebou Emsellu, lieky cviky, ale nič dlhodobo nerieši môj problém. Navštívila som aj urológa ten mi predpísal lieky,, a odporučil bud pre písanie inkontinencia. vloziek alebo ToT pásku.

sense
4. jún 2024

@egonsk 😂😂😂😂

fido69
4. jún 2024

@autorka @misinka20tv
Dlhodobé riešenie je jedine ToT páska. Nie vždy síce nefunguje na 100%, ale domnievam sa, že vždy prináša pokrok v riešení problému. 😉

nsplv
11. júl 2024

Chcela by som poprosiť dámy, žijúce na Slovensku vo veku 18 rokov a viac, trpiace inkontinenciou moču o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci s témou Vplyv močovej inkontinencie na kvalitu života žien.

Veľmi pekne ďakujem za vašu ochotu i čas

https://forms.gle/tcwgDnN4tmfDcLHc8