Chcem sa spýtať prosím na pár otázok ohľadom šestonedelia.
1. Mala som vonkajšie aj vnútorné šitie, nič zložité bola som zašitá za 10min vašeho všudy. Stehy sú vstrebateľné? Nevšimla som si, žeby niečo "vypadlo".
2. Som mesiac po pôrode, hrádzu mam zahojenú. Avšak cítim dolu nie silné pnutie v oblasti hrádze a vchodu do vagíny, taktiež celé okolie mám citlivé na dotyk. Už môžem v pohode sedieť, len chcem vedieť či je to OK.
3. Chcela by som začať v kľude s pomaly začať cvičiť. Nič zložité, len by som chcela vybehnúť na hodinku a venovať sa sebe vo fotku. Predtým som necvicila. Môžem už v pohode ísť alebo ešte skoro?
4. Ako je to ohľadom sexu, treba počkať až do kontroly u gyn? Alebo môžeme skúsiť aj skôr? Bude to bolestivé? Ako sa na "poprvé" pripraviť? Nemôže sa vnútri potrhať šitie?
Ďakujem 🌼
Sestonedelie je čas, kedy sa telo dáva dokopy z pôrodu, aj keď nič necitis, v itri prebiehajú veľké zmeny, hojenie...vyckaj, na všetko máš čas
Počkala by som so všetkým do kontroly a opýtaj sa vsrtko svojho gynekológa. On to tam uvidí, ty to cítiš.
S fitkom určite počkaj. Aj keď stehy a jazva sa zahojí, maternici to trvá dlhšie.
Ak to máš citlivé na dotyk, asi by som ani styk nechcela ešte. Naozaj radšej počkaj do kontroly