Imunologické problémy - protilátky proti spermiám a vajíčku

exstensa
17. sep 2013

Rada by som sa spýtala.. nenašla som nikde podobnú diskusiu alebo možno tu aj je len ju nevidím, tak prosím o radu - prípadne odkaz kde sa tento problém rieši.
Dnes ráno som dostala výsledky z imunologie kde mi zistili, že mám jemne zvýšené protilátky na vajíčko.. to znamená že následkom imunologických reakcií v organizme sa vajíčko neoplodní alebo sa neuhniezdi v sliznici maternice :(
Doktorka povedala, že je to stále v norme, že to nie je natoľko vysoké že by to mohlo ovplyvniť počatie ale môže to byť dôvodom nášho skoro dvojročneho neúspešného skúšania o babatko. S manželom sme inak obaja úplne v poriadku, prešli sme všetkými testami na plodnosť, ktoré vyšli pozitívne pre nás, tieto testy boli opakované po 8 mesiacoch a mám tam tento nález.
Máte niekto skúsenosť ako bojovať s imunitným systémom, aby sa dal do poriadku a nebojoval s prípadným počatím a nevylúčil mi vajíčko z tela?
Dakujem!

radina
17. sep 2013

@exstensa Na toto sa berie prednison. Skus vyhladat temy reprodukcna imunologia 😉

exstensa
autor
17. sep 2013

@radina dakujem pozriem sa 🙂 no prednison mi aj doktorka hovorila že sa na to berie, len vraj v mojom prípade tým že to je len take minimálne, tak ma nechce zbytočne tlačiť hormonmi.. a ked som sa jej spýtala čo teda ale mám robiť.. tak povedala že o pol roka zopakujeme testy a uvidíme.. a nič viac 😒 hladám na nete či neexistuju nejaké homeopatiká na toto, začala som brať MACA, ale neviem no či pomôže.. 😔

radina
17. sep 2013

@exstensa Na toto ti maca asi nezaberie :( ...... prednisonu sa tak bat nemusis pokial neberies vysoke davky a dlhdobo....mne zabral , resp. ta imunita sa mi dostala do normy po cca 3 mesiacoch.

radina
17. sep 2013

@exstensa ...a to ja som mala len mierne zvysenu imunitu voci "len" spermoskam a vyfasovala som prednison.

exstensa
autor
17. sep 2013

@radina ajeje.. ☹ už som zúfalá.. na imunologii mi dali ALVEO vybrala som dve flaše.. a vyhodené peniaze.. skusila som EPAM ženské kvapky a tiež nič.. teraz skušam tu MACU a asi zase nebude nič.. ešte som zistila že existuje GYNEX 🙂 tak už aj nad ním premýšlam..
ale dala si mi chrobáka do hlavy.. ja si predstavujem pod hormónmi zvýšenie telesnej hmotnosti a naliate telo vodou a iné negatíva s ním spojené.. preto sa toho tak bojím ale ked píšeš že ak sa to nepreháňa tak sa nič nestane a pomôže.. asi to prekonzultujem s doktorkou.. a tebe sa podarilo potom otehotnieť? tiež si mala taký problem ako ja? aha už vidím že si doplnila na spermošky 🙂

radina
17. sep 2013

@exstensa tak ja tehu nie som , lebo u nas je viacero problemov, resp. hlavne zle spermosky, ale to uz sa muz lieci ....
1 tabl. prednisonu je nic .... dokonca sa mi davka znizila na pol tablety. Na imunologii v prahe to takto tusim ale vzdy predpisuju, resp. aj moja dr. v care mi povedala, ze sa zacina s vyssou davkou a ta sa postupne potom znizuje...ja som ten prednison jedla tusim pol roka vkuse a nic mi nie je 😀 je pravda ze som ho potom vysadila, takze idem opat na testy, ci zasa nemam spat tu "alergiu", ale chystam sa ho opat nasadit si.

exstensa
autor
17. sep 2013

@radina normálne ako si napísala že v Prahe to vždy predpisuju som sa šla pozrieť čo som to vyzdvihla vo februári v lekárni, bo vtedy nám s manželom robili všetky testy v Gennete a ja mám doma Prednison.. 😀 mala som ho celu dobu medzi liekmi, vtedy mi to doktorka predpísala aj s vitamínom D - VIGANTOL, ale mala som prednison brat až keby v Gennete rozhodli pre umele oplodnenie, a tým že sme sa rozhodli pokúšať sa ešte prirodzenou cestou kedže vysledky boli v poriadku tak som ho odložila do skrinky 🙂
myslíš že to mám skúsiť a nasadiť sama? na krabičke mám napísané 1tbl denne.. alebo mám zavolať doktorke a skonzultovať to s nou 🙂

radina
17. sep 2013

@exstensa 😀 😀 ...tak keby som bola na tvojom mieste, tak ja radsej dam vediet lekarke co sa deje. Ale dala by som ju do roviny oznamovacej, ze si to idem pre istotu nasadit na cca. 2 mesiace, ze ci to neprejde do normy u teba.
Teraz ako spominas to Dcko, tak mi ho predpisali na imunologii v BA a doteraz som si ho nedala predpisat u gyndosa. 😀

exstensa
autor
17. sep 2013

😀 heh vidíš to.. tak sme si vzájomne vnukli liečbu 😀 ... hmmmm asi to tak urobím.. doma ho mám, čiže jej zavolám a poviem jej že to proste chcem skusiť.. snad to bude nejak fungovať bo už ma to nebavíííííííííííííííí.. 😝