Idem prvýkrát na sono prsníkov a mám strach

27. máj 2024

Ahojte zajtra idem v rámci prevencie prvýkrát na sono prsníkov..lekár má tam poslal ešte vo februári keď som bola na preventívke.. nájskor má prehmatal dôkladne..nič nenahmatal ale aj tak mám ísť na sono vramci prevencie..ja mám hrozný strach že mi tam niečo nájdu..už týždeň ani nespím ..som objednaná o 11:00..neviem sa zbaviť toho strachu lekár má uklidnoval že je to málo pravdepodobné že ide len o prevenciu ale aj tak sa bojím..

viestta
27. máj 2024

Ked tam nieco najdu nie je lepsie ak to najdu vcas a ked sa to da este riesit? To je ulohou prevencii odhalovat problemy vcas, vtedy ked je este sanca vyriesit to.

lilianka28
27. máj 2024

Ukľudni sa, pokiaľ ti nič nenahmatal, je to naozaj len v rámci prevencie. Ženy tak chodia + od určitého veku sa preventívne robí mamografia.
Daj si niečo na ukľudnenie.

autor
27. máj 2024

Uz má aj bolia obe prsia na striedačku..ale to už mám pocit že je skôr psychika..

lilianka28
27. máj 2024

No psychika je sviňa. Ja keď idem k zubárovi, týždeň pred tým ma začnú pobolievať zuby🙂

mk22
27. máj 2024

Bud rada, že ideš na prevenciu.
Včasné odhalenie vie zachrániť život.
Nestresuj, Dr nič nenahmatal..

janica_
27. máj 2024

Preco to v tebe vzbudzuje taky strach? Mali ste nieco v rodine? Ked ides na normalnu preventivku tiez sa dopredu bojis ze budes mat rakovinu zenskych organov? Na take sono/neskor mamograf by mali chodit vsetky zeny preventivne, nejde o nic vynimocne ze len teba poslal.

autor
27. máj 2024

@janica_ nie nemáme nič v rodine

janica_
27. máj 2024

Bude to dobre. Uz len z toho titulu ze tam pojdes a staras sa o seba. Prides, vyzlecies sa do pol pasa, pravdepodobne si lahnes a urobia ti sono, poutieras gel, oblecies sa, mozno pockas na vysledok ak ti ho daju do ruk a ides domov. Nie je to neprijemne, trva to chvilu.

autor
27. máj 2024

@janica_ ja vyšetrenia ako takého nemám strach pre mňa za mňa nech mi tam jazdí s tou lopatkou aj pol dňa ...

mk22
27. máj 2024

Sono je bežné vysetrenie, koľko. Máš rokov?
Véd a keď ti robí bežné stery, tiež sa bojíš ci mas rakovinu krčka maternice?

luccija
27. máj 2024

Nepreháňaj je to dôležité.Radsej o probléme vedieť ako hrať mŕtveho chrobáka a potom plakať.Ked nič nenašiel pohmatom na 99% to bude dobré.Aj ja som sa bála najprv sono a potom vedľa na mmg nevedela som, že mi budú robiť aj aj.A lekárka začala s otázkami či máme v rodine rakovinu, či som brala hormóny, až mi teplo zostalo.Treba chodiť na vyšetrenia a myslím na teba už to máš za sebou🙂

autor
27. máj 2024

@mk22 jasné že sa bojím a ako .

mk22
27. máj 2024

Robíš to preto aby si bola spokojná.
Mala istotu ze si fit.
Strachom výsledok nezmeníš.

iwesska
27. máj 2024

Kolko mas rokov? Nerozumiem celkom tej panike. Myslim,ze obavy ma kazda a je to v poriadku,ale nespavat kvoli tomu,ked nemas ani najmensie podozrenie nie je ok. Ja mam niekolko nalezov,chodim kazdeho 1/2r na mamo + sono,tak to ja by som uz nemohla spavat vobec. Ale co s tym narobim? Sleduje sa to,viem,ze keby cosi,je to hned podchytene a sanca na uspesnu liecbu velmi vysoka.

autor
27. máj 2024

@iwesska mam 25

iwesska
27. máj 2024

Tak to mas riziko blizke 0.