Ahojte.
Mam 43r a premyslam ci naozaj nemoze ist o menopauzu. Zacina sa mi menit dlzka cyklu. Mavala som tych 26-27 dni. Posledne mesiace aj 24. No napr tento mesiac uz 2krat menzes. Nalady ze sa vela krat neviem ovladat a len kricim na deti. Obcas sa fakt vela potim.
Skusala niektora tento test https://www.drmax.sk/test-menopauzy-klimasei-2k... Ze ci je to spolahlive?
Alebo ako ste zistili ze fakt to uz prislo?
Dik
Mám 41, cyklus 24dni (pred deťmi som mávala 29). Na preventívne mi Dr povedala, ze určite nezačína menopauza. Z gyn hľadiska všetko ok. Mám si dať vyšetriť štítnu žľazu. Ale keďže iné problémy nemám, nechala som to zatiaľ tak.
mne sa tiež skrátila dlžka cyklu, aj zmenšila intenzita. Zmeny nálady ani potenie nepociťujem, ale beriem už nejaký mesiac pupalkový olej, mám 48 rokov.
@0silvia0 ten aj ja beriem, je super
@0silvia0
Ten som vcera tiez vygooglila. Ktory pouzivas? Dakujem
Nástupu už samotnej menopauzy s ukončením menštruácie predchádza dlhé obdobie predmenopauzy, ktoré trvá aj niekoľko rokov, už tam môžu byť rôzne príznaky a problémy, ale je to veľmi individuálne.
nemám vytypovanú jednu značku, vždy keď objednávam z online lekárne, kúpim. Pre mňa je dôležité, aby to bol olej v tobolkách
ja som kupovávala v dr.Max od Wallmarku 1000ku. Tiež olej v tobolkách. Len v poslednej dobe ho tam nemajú. A že je dobrý aj na tvár, tak si miesto masky budem občas dávať.
menop. ti vysetri gyndos-hormony. ale existuje perimenopaus ktora je 10 r predtym, stavy su pdobne a nikto ti ju nevysetri...ci riesit symptomy
Mne začal haprovať cyklus v 39. Vynechával mi. Teraz mám 42 a už 4 mesiace nemám menzes vôbec. Po hormonálnom profile mi bolo povedané že prechod. Mávam aj dosť návaly tepla, ale inak nič iné. Akurát nemusím výber dovolenky prispôsobovať cyklu 😀
@martinka13 treba hľadať pozitíva🙂
Autorka môžeš mať polyp, myom vtedy je častejšie krvácanie, spinenie.Urcite sa už niečo deje mne povedal gyn, že od 40 cca 10 r sú zmeny, pokým príde úplne k vyhasnutiu vaječníkov, alebo u niekoho nahle.Ja mám 45 r menzes mi hapruje 2 r ja mam polyp, ale tiež mám už skôr cyklus asi o 4-5 dní jednoducho tie ženské hormóny v druhej polovici už chýbajú.Chvilu som brala Duphaston a bol to veľký rozdiel aj pred menzesom čo sa týka nervozity, nálad....
Ja ovu ešte mám gyn mi kontroloval, ale citim, že to nie som ja.Kamaratka mala ukážkový cyklus a jedneho dňa nič v 41 r teraz je 3 r po a už ma nočné potenie, návaly, zavrate povedala, že ide na horm.liecbu, že jej to veľmi strpčuje život aj sexuálne je na tom zle s vlhkosťou, pribrala.
Nekupuj si test daj si profil u gynekológa tam skontroluje viac hormónov
Mne sa cyklus skrátil posledné roky, nechodí už úplne presne na deň, ako kedysi, ale cca deň dva hore. Nevynecháva, ale čo ma štve, je výrazné špinenie pár dní pred menzesom, na čo mi dr. odporučila iba ascorutin, ale figu zaberá. Pupalkový plej si dávam aj ja, keď nezabudnem, ale či dačo robí, neviem posúdiť. Dr. mi hormonálny profil ešte nechcela robiť, lebo ťažkosti nemám, aj cyklus pravidelný.... ale vekovo už určite idem do menopauzy, tento rok budem mať 53.
@simsalabim presne to spinenie tyzden pred menzesom nabehlo aj mne.
@0silvia0 no mna z toho ide porazit. Mala som to uz treti krat (teda 3 mesiace) a je to na nervy. 5 dni spinim - a teda dost riadne - a potom 4 dni menzes. Otras...
@retatka áno, práve som pozerala, už ked je tu téma napadlo mi skontrolovať to. Môžem zase objednať
ja som rozmýšlala, keď bude treba, skúsiť čaj odtiaľto
http://www.prirodnafarmacia.sk/ponuka_vyrobkov....
Mne zacal v 45r blbnut, spinila som vkuse mesiac, dr nasadila na 3 mes Noretisteron, a nic, pokracovalo spinenie po 3 mes zasa.....tak mi nasadila hormonal.liecbu,a posledne 3 mesiace ziatujem, ze aj s hormon.liecbou menzes je sileny, mala som 3 dni menzes, teraz mam 1,5 dna....normalne som mavala max 4 dni,a kazdych 26-29 dni
daj si spraviť hormonálny profil u genekologa