Hysteroktómia maternice

dara6878
11. dec 2024

Ahojte...
Včera bolo presne 3tyzdne od hysteroktomii maternice...odobrali mi len maternicu...krcok ostal aj vajecniky a este mi robili rekonstrukciu panvoveho dna...asi po tyzdni som zacala mat taky krvavu vytok raz menej raz viac...som z toho fest nervozna...isla som aj k mojmu lekarovi ten ma pozrel a ze mi to krvacaju nejake cievky... beriem ascorutin...mali ste to aj vy niektora takto? Myslela som ze sa to krvacanie ustali zastavi ale stale je to rovnako...dost aj stresujem🙈

malaopicka
11. dec 2024

Je to hysterEktómia a to znamená odobratie maternice. Len na upresnenie. Ak máš pocit, že to nie je lepšie, chod znovu na vysetrenie, nech to poriadne skontrolujú, najlepšie do zariadenia, kde robili výkon.

majamat
11. dec 2024

ja som to mala tiez, dostala som ascorutin. preslo to. ja som nemala krcok. ak mas krcok, mozes mat nieco ako slabu ms.

dara6878
autor
11. dec 2024

@majamat ano krcok mi ostal...len to uz trva skoro 2tyzdne...

majamat
11. dec 2024

@dara6878 no su urcite komplikacie, co bezne po operaciach moze nastat. krvacanie moze byt znamkou otvorenia rany, kde nie su uzatvorene cievy a pokial su velke, krvacanie je masivne a nastava sokovy stav - ale pomerne rychlo, nie po 2t. , co by ale dr videl. tiez zapal/infekcia, co by si mala aj ine priznaky, cize najpravdepodobnejsie nejaka prasknuta mala cievka. mozes mat slabsie cievy.

dara6878
autor
11. dec 2024

@majamat ano isto to bude tak...lebo ma pozeral a povedal ze zapal tam neni