Milé damy mám 50 rokov a v júni som podstúpila hysterektomiu. Vybrali mi laparoskopicky vaječníky, maternicu cez posvu. Uz sú to tri mesiace, ktoré mi dali na zotavenie. Intímny styk som zatiaľ s manželom nemala. Hoc gynekológ mi povedal na kontrole, že uz môžem stále mi povie takú vec, že môže Vám vypadnúť pošva pri námahe takže sa úplne toho desim. Máte s tým niektorá vlastnú skúsenosť? Nemali ste po pohlavnom styku po takomto zákroku zdravotné problémy? Ďakujem za odpoveďe.
Žiadne zdravotné problémy, aktívne behávam a nič mi nevypadáva.
Nemám žiadne problémy, intímny život veľmi aktívny, aktívne športujem.
@blizenci Intímny život mám oveľa intenzívnejší, ako predtým...A to, že ti "vypadne" pošva je čo za kravina? Ešte som to slovné spojenie nikdy ani len nepočula ... Ani neverím, že toto z úst vypustil lekár.
Zrejme myslel, ze je tam určité riziko na prolaps pošvy, teda "prepadnutie" pošvovej steny. A povedal to takto "ľudovo".
V niektorých prípadoch po totálnej hysterektomii sa to stáva, no neznamená to, ze u každej ženy automaticky to nastane. A určite to neznamená, ze "vypadne" celá pošva, to isto nie.
@mandarinka555 no povedal mi to uz druhý krát dokonca. Pri prvej kontrole ma ani neprezrel iba sa opýtal ako sa mam a vraj treba sa šetriť, lebo Vám môže vypadnúť pošva. Som odpadla skoro.
@blizenci Ty si niečo pila?
@mandarinka555 to, ze ste to nepoculi, neznamena, ze to neexistuje. Vola sa to prolaps posvy. A ano stava sa to. Vyguglite si to.
@33timi33 Ona napísala, že jej vypadne pošva...
@mandarinka555 to je v podstate presne to iste. Ano, vypadne jej posva.
@33timi33 Ty budeš mať zrejme ešte viac promile, ako autorka👎
@mandarinka555 a ty budes zrejme dake decko, co sa sem chodi zabavat provokovanim ;) jedna vec je, ze ti chybaju vedomosti a dalsia, ze mas zrejme problem s alkoholom, ked ho tu tak odusevnene spominas 🙂 tak si kludne daj este na nase zdravie ;) cheers!
@33timi33 Došli ti argumenty?
@mandarinka555 nie ja nepijem vážená!!!! Toto čo píšem mi povedal gynekológ u nás pri kontrole po operácii vážená takže si vyprosim, aby ste mi písala kraviny ci som pila!!!! Nie nepijem možno Vy áno!
@mandarinka555 ja som napísala presne slová, ktoré mi povedal lekár!!!! Nieže ja som to povedala! Takto presne to povedal on mne!!!!
@33timi33 presne tak. Aj mne sa zdá, že ta pani popíja a píše kraviny. Ja som v otázke napísala presne to čo mi pri kontrole povedal môj gynekológ pri kontrole po operácii. A on to povedal presne tak ako som to tu napísala,, vypadne Vám pošva,, pokiaľ budete dvíhať ťažké veci atď
@mandarinka555 to čo si dovolujete tu niekoho zosmiesnovat, že pije!!!! Nie ja nepijem. Pokiaľ Vy áno Vás problém!
@mandarinka555 prolaps pošvy je ľudovo povedané"vypadnutie" pošvy. Čiže reálne to môže sa stať, je to skutočne možný následok po totálnej hysterektomii.
Neznamená to ze v okamihu "vyletí" celá pošva, ale jednoducho začne "prepadávat" má to viac stupňov.
Možno to mohol gynekológ podať trochu inak, voliť iné slová, ale v podstate povedal pravdu.
@jaskolka Je to predsa lekár, tak sa má vyjadrovať normálne a nie tliachať pacientke, že jej "vypadne" pošva...Ja som po hysterektómii už 20 rokov a nič mi nepadá a to sa v robote nadvíham aj 30kg bremená.
@mandarinka555 moja kolegyna bola na hysterektomii a v nemocnici s nou veru lezala zena, ktorej "vypadla posva". To, ze sa autorkin gynekolog takto vyjadruje, za to autorka diskusie nemoze, len sa sem prisla spytat, neviem preco si sarkasticka.
A to, ze ty dvihas bremena je jedna vec, tebe to uskodit nemusi, inej to uskodit moze.
@0silvia0 to nie je sarkastickost, ale jej vlastná sprostota. Hrá sa na múdru pritom sa toto nejakému percentu žien po op žiaľ stáva ako som si včera nacitala. A presne ako píšete, lekár mi to zrejme nepovedal lekárskym termínom prolaps pošvy proste povedal mi to,, dosť sprosto,,, že môže Vám vypadnúť pošva.
Mám presne rok po operácii....všetko nám doma funguje ako má(snáď možno ešte lepšie🙂a aktívne športujem....všetko je na svojom mieste
@blizenci tak to som ešte nepocula, ze ti vypadne pošva 🤦 ja nemám maternicu 4 mesiace, aktívny pohlavný život a nič mi nevypadlo 🙂 je to lepšie ako predtým. Nemáš sa čoho báť. Vyskúšaj a uvidíš ako to pôjde 🙂