Hysterektómia

skodovam
29. mar 2024

Ahojte, chcem sa opýtať, či sú tu nejaké žienky, ktorým bola vyoperovaná len maternica, s ponechaním vaječníkov a krčka. Ja som tretí mesiac po operácii a už druhý mesiac v Tom období kedy by som mala mať menštruáciu mám slabé spinenie hnedej farby. Chcem sa spýtať, či to majú aj ostatné po takejto operácii. Mne bolo povedané, že keďže mám ešte vaječníky, tak slabé spinenie je normálne. Ďakujem za odpovede.

majamat
29. mar 2024

@skodovam ja sice mam vybrany a krcok, ale teda viem, ze spinenie naozaj moze byt.

ide o to, ze krcok je cast maternice sliznica materincie reaguje na hormonalny cyklus a tento hormonalny cyklus zabezpecuju vajecniky. cize ak mas vajecniky a aj cast sliznice, tak mozes mat taketo mini menstruacne krvacanie - cize toto spinenie.

skodovam
autor
29. mar 2024

@majamat ďakujem krásne, v nemocnici po operácii mi bolo povedané, že max nejaké spinenie ešte môžem mať, ale klasické krvácanie v podobe menštruácie už nie.

majamat
29. mar 2024

@skodovam vsak ano, preto som pouzila slovo mini. to malo byt na to spinenie.

urcite je to ok.

lizardd
29. mar 2024

@skodovam bud kludna, je to normalne. Taktiez mam vybratu len maternicu s ponechanim krcka a vajecnikov. Kazdy mesiac v case periody spinim.

skodovam
autor
29. mar 2024

@lizardd môžem sa spýtať, koľko dní ti to trvá?

kukinka55
30. mar 2024

@skodovam aj ja to mám tak ako ty, vybratá maternica a vajcovody, vaječníky a krčok ponechaný a tiež špinim pomaly každý mesiac v rovnakom čase...
Je to každý mesiac individuálne,niekedy to je jednorazová záležitosť, niekedy tri dni. Ale nieje to silné. Tiež som bola s toho nesvoja.
A maternicu už nemám 4 roky.
Je to v poriadku 🙂

skodovam
autor
30. mar 2024

@kukinka55 ďakujem krásne za odpoveď 🙏

korytnacka1981
30. júl 2024

Ja som mala operaciu v maji a dnes mini špinenie, je to prvý krát, takisto to bolo aj sprevádzané pnutím prsníkov, presne ako pred ms