Hysterektómia

10. aug 2022

Ahojte, chcem sa opytat či sa hysterektomia robí len ako velka brusna operácia, alebo je mizna aj cez posvu. Ak niekto má takúto formu operácie, poprosím o miesto a meno lekára.
Ďakujem

trgypadl
10. aug 2022

Ahoj, moze vybrat aj klasiky, alebo laparoskopiou cez posvu, ale zalezi to od viacerych kritérií, ktory operacny sposob vyberu

autor
10. aug 2022

@trgypadl a vieš povedať nejaké kriteri? Ďakujem

trgypadl
10. aug 2022

Konštitucia pacientky, veľkosť maternice,.. ked zacnu laparoskopicky a je zly prístup v dutine brusnej napr. vela zrastov môžu sa rozhodnúť pre brusnu operaciu, treba všetko skonzultovat v nemocnici, kde Vas budu operovat

autor
10. aug 2022

@trgypadl ja ešte len zvažujem operáciu. Nechcem rez cez brucho. Po sekcií mi museli 2x robiť reoperaciu, rana cela zapálená, proste horor. Toto už nikdy nechcem zažiť. Vytekalo so mna 5 hadieciek, krv, hnis, smrad. Mesiac som nedokázala stat na nohách.

trgypadl
10. aug 2022

Ouu to ma mrzi, ale pravdepodobme po takýchto komplikáciach tam budu zrasty, ale najlepsie sa vyjadrí operater, drzim palce

autor
10. aug 2022

@trgypadl ďakujem

mariet24
10. aug 2022

Mojej babke to robili na Sliaci cez pošvu a veľmi si chválila, neviem ale detaily prečo bola vhodná na tento zákrok, mamine klasika cez brucho rez, v Nitre. Na tom Sliaci si ale babka platila dosť za to

malina12
10. aug 2022

NOU Klenova rok 2015 cez pošvu
Ale vzdy sa pýtali aké boli pôrody
Obávam sa ze po cisárskych to nepojde...ja ked som sa prebrala tak ma viac bolel spodok ako po pôrode a na bruchu som mala 2 hadičky

trgypadl
10. aug 2022