Ahojte, bola ste niektorá teraz niekedy na hysterektomiu?
Mňa to čaká o mesiac mám zopár otázok.
Ďakujem
co by si potrebovala vediet? sestra na nej bola pred dvoma rokmi, tak by sme ti mozno vedeli co to zodpovedat
Bola som minulý rok.
@melanta ak sa smiem opýtať, vaječníky vám nechali?
A ako sa cítite? Ako vám robili , rez cez brucho?
Ďakujem
@dassena vaječníky jej ponechali, ako sa cítila po operácii a teraz? Ako jej robili rez cez brucho?
Ďakujem
@spalviktoria vaginálne. Vaječníky mi nechali. Cítila som sa fyzicky v podstate dobre, bolesti také normálne pár dní. Psychicky som to viac riešila, že nemám maternicu, mala som z toho taký zvláštny pocit. Ale našťastie, mám veľmi skvelého partnera, ktorý ma podporoval, že s maternicou alebo bez, furt som to rovnaká ja. Ja som potom ešte aj chemo absolvovala. A potom liečenie v Lúčkach, to bolo super. Teda neviem, či mi to pomohlo nejak zdravotne, ale psychicky to bola fajnotka.
@melanta a môžem sa opýtať prečo ste potom absolvovala aj chemo?
@spalviktoria pretože mi vyberali maternicu kvôli rakovine krčka maternice. Ale absolvovala som len 4 liečby, myslím, že nie nejak drastické. V podstate po pol roku od operácie ani neviem, že som niečo také podstúpila. Akurát tie kúpele odporúčam riešiť čím skôr. Pretože nárok je do 6 mesiacov po operácii a tie kúpele sú celkom obsadené. A ideálne tiež radím už v žiadosti napísať, že pokiaľ je to možné, tak uprednostňuješ Lúčky resp. iné kúpele, ktoré preferuješ. Ja som žiadala o Lúčky a aj mi ich odsúhlasili.
@melanta tak vám držím palce😉
@spalviktoria ďakujem, nápodobne.
@spalviktoria v januári som podstúpila rezom od pupka nadol, zostal mi ešte jeden vaječník..
@spalviktoria
bola pred dvoma týždňami...operovaná 2. 5. Zhubný nádor endometria, abdominálna totálna hysterektómia + lymfoadnektómia. V NOU.
@abeata Môžem sa opýtať tá abdominalna totálna hysterektomia+ lymfoadnektomia je vlastne čo, ak máte chuť mi odpísať budem rada.
Ďakujem 😉
@spalviktoria v pohode, nemám s tým problém 😉. Je to operácia rezom cez brucho. Mne brali všetko - krčok, maternicu, vaječníky, vajcovody (to jehysterektómia) , ešte aj na slepák sa ulakomili, okrem toho lymfatické panvové, aj paraaortálne uzliny ( to je lymfaadnektómia) a preto mám rez od hrudnej, až po lonovú kosť. Napriek tomu, že mi brucho vyzerá ako po párty s Jackom Rozparovačom, dalo sa to bez väčších problémov zvládnuť.
@abeata och tak to mi je ľúto, a teraz ako sa cítite?
Mne tiež idú brať maternicu ale vaječníky mi ponechajú a tiež rez cez brucho.
@spalviktoria netreba ľutovať 😉 Ja už mám svoje "funkčné" obdobie predčasne za sebou, takže som bola ušetrená prudkých bezhormonálnych stavov a celkovo fyzicky to nie je až tak zlé. Bolesť minimálna a aj to iba v kontexte jazvy ( však dnu toho veľa nenechali tak tam v podstate ani nemá čo bolieť 😁), akurát taká večerná únava mi lezie na nervy, ale aj to je úplne nepodstatná vec, pretože nemám doma malé deti a manžel s dospelým synom si poradia so všetkým .
Vy sa nebojte , zvládnete to. A možno to urobia iba bikini rezom v podbrušku, čo ani vidieť nebude. Hlavne kľud 🙂
@abeata tak to je dobré že to obdobie už máte za sebou, mňa ešte len čaká (39r.). Ja idem teraz 26.5. a rez mi nevadí, lebo mám už za sebou 3x sekciu. Len už na mňa prichádza strach, ako to všetko dopadne.
Tak vám držím palce, nech sa vám v živote darí 😉.
@spalviktoria viem si predstaviť ten strach. Ale nemá zmysel mentorovať a tvrdiť že " nebooj nič tam nebude"... to naozaj nie je dobré, pretože podvedomie sa dokáže na tú myšlienku tak upnúť, že ak sa v konečnom dôsledku nestane skutočnosťou, psychika to neunesie a človek sa zosype. Mne pomohlo brať tú chorobu ako každú inú, počítala som so všetkým, ale hlavne s tým, že sa to predsa dá liečiť, prešlo si tým toľko ľudí...tak urobím všetko preto aby som to nejako zvládla. Tak hlavu hore, veď vaši drobci vám tak či tak nedávajú na výber - iba žiť 😉
Ahojte dievčata. Počuli ste aj o tom že sa môže podať aj epidurál pred operáciou? Alebo to je blbosť😊
@magdalenkad ahoj.
Ahojte pozdravujem Vás. Aj mňa čaká hysterektomia 25.10.v Žiline.
@gabiso3 ako ti budú robiť laparoskopicky?
@spalviktoria Dr. pri objednaní povedala, že skúsia laparo tak uvidím.
Setra to má za sebou. Robili jej to asi pred dvoma rokmi a tak isto laparoskopicky. Musím povedať, že sa z toho našťastie veľmi rýchlo zotavila
@gabiso3 tak to je lepšie laparoskopicky, ja som bola bola normálne rez cez brucho a musím povedať že to dosť bolelo a ešte k tomu som aj vracala z narkózy. Ale na druhý deň už mi bolo lepšie, aj som pomaličky chodila
@spalviktoria mamina bola na jeseň