Hysterektómia

spalviktoria
27. apr 2022

Ahojte, bola ste niektorá teraz niekedy na hysterektomiu?
Mňa to čaká o mesiac mám zopár otázok.
Ďakujem

mariet24
27. apr 2022

@spalviktoria mamina bola na jeseň

dassena
27. apr 2022

co by si potrebovala vediet? sestra na nej bola pred dvoma rokmi, tak by sme ti mozno vedeli co to zodpovedat

melanta
27. apr 2022

Bola som minulý rok.

spalviktoria
autor
27. apr 2022

@melanta ak sa smiem opýtať, vaječníky vám nechali?
A ako sa cítite? Ako vám robili , rez cez brucho?
Ďakujem

spalviktoria
autor
27. apr 2022

@dassena vaječníky jej ponechali, ako sa cítila po operácii a teraz? Ako jej robili rez cez brucho?
Ďakujem

melanta
27. apr 2022

@spalviktoria vaginálne. Vaječníky mi nechali. Cítila som sa fyzicky v podstate dobre, bolesti také normálne pár dní. Psychicky som to viac riešila, že nemám maternicu, mala som z toho taký zvláštny pocit. Ale našťastie, mám veľmi skvelého partnera, ktorý ma podporoval, že s maternicou alebo bez, furt som to rovnaká ja. Ja som potom ešte aj chemo absolvovala. A potom liečenie v Lúčkach, to bolo super. Teda neviem, či mi to pomohlo nejak zdravotne, ale psychicky to bola fajnotka.

spalviktoria
autor
27. apr 2022

@melanta a môžem sa opýtať prečo ste potom absolvovala aj chemo?

melanta
27. apr 2022

@spalviktoria pretože mi vyberali maternicu kvôli rakovine krčka maternice. Ale absolvovala som len 4 liečby, myslím, že nie nejak drastické. V podstate po pol roku od operácie ani neviem, že som niečo také podstúpila. Akurát tie kúpele odporúčam riešiť čím skôr. Pretože nárok je do 6 mesiacov po operácii a tie kúpele sú celkom obsadené. A ideálne tiež radím už v žiadosti napísať, že pokiaľ je to možné, tak uprednostňuješ Lúčky resp. iné kúpele, ktoré preferuješ. Ja som žiadala o Lúčky a aj mi ich odsúhlasili.

spalviktoria
autor
27. apr 2022

@melanta tak vám držím palce😉

melanta
27. apr 2022

@spalviktoria ďakujem, nápodobne.

magdalenkad
27. apr 2022

@spalviktoria v januári som podstúpila rezom od pupka nadol, zostal mi ešte jeden vaječník..

abeata
18. máj 2022

@spalviktoria
bola pred dvoma týždňami...operovaná 2. 5. Zhubný nádor endometria, abdominálna totálna hysterektómia + lymfoadnektómia. V NOU.

spalviktoria
autor
18. máj 2022

@abeata Môžem sa opýtať tá abdominalna totálna hysterektomia+ lymfoadnektomia je vlastne čo, ak máte chuť mi odpísať budem rada.
Ďakujem 😉

abeata
18. máj 2022

@spalviktoria v pohode, nemám s tým problém 😉. Je to operácia rezom cez brucho. Mne brali všetko - krčok, maternicu, vaječníky, vajcovody (to jehysterektómia) , ešte aj na slepák sa ulakomili, okrem toho lymfatické panvové, aj paraaortálne uzliny ( to je lymfaadnektómia) a preto mám rez od hrudnej, až po lonovú kosť. Napriek tomu, že mi brucho vyzerá ako po párty s Jackom Rozparovačom, dalo sa to bez väčších problémov zvládnuť.

spalviktoria
autor
18. máj 2022

@abeata och tak to mi je ľúto, a teraz ako sa cítite?
Mne tiež idú brať maternicu ale vaječníky mi ponechajú a tiež rez cez brucho.

abeata
19. máj 2022

@spalviktoria netreba ľutovať 😉 Ja už mám svoje "funkčné" obdobie predčasne za sebou, takže som bola ušetrená prudkých bezhormonálnych stavov a celkovo fyzicky to nie je až tak zlé. Bolesť minimálna a aj to iba v kontexte jazvy ( však dnu toho veľa nenechali tak tam v podstate ani nemá čo bolieť 😁), akurát taká večerná únava mi lezie na nervy, ale aj to je úplne nepodstatná vec, pretože nemám doma malé deti a manžel s dospelým synom si poradia so všetkým .
Vy sa nebojte , zvládnete to. A možno to urobia iba bikini rezom v podbrušku, čo ani vidieť nebude. Hlavne kľud 🙂

spalviktoria
autor
19. máj 2022

@abeata tak to je dobré že to obdobie už máte za sebou, mňa ešte len čaká (39r.). Ja idem teraz 26.5. a rez mi nevadí, lebo mám už za sebou 3x sekciu. Len už na mňa prichádza strach, ako to všetko dopadne.
Tak vám držím palce, nech sa vám v živote darí 😉.

abeata
19. máj 2022

@spalviktoria viem si predstaviť ten strach. Ale nemá zmysel mentorovať a tvrdiť že " nebooj nič tam nebude"... to naozaj nie je dobré, pretože podvedomie sa dokáže na tú myšlienku tak upnúť, že ak sa v konečnom dôsledku nestane skutočnosťou, psychika to neunesie a človek sa zosype. Mne pomohlo brať tú chorobu ako každú inú, počítala som so všetkým, ale hlavne s tým, že sa to predsa dá liečiť, prešlo si tým toľko ľudí...tak urobím všetko preto aby som to nejako zvládla. Tak hlavu hore, veď vaši drobci vám tak či tak nedávajú na výber - iba žiť 😉

evcsu
24. sep 2022

@melanta ahoj. Ake si mala štádium, keď sa ťa môžem opýtať?

melanta
25. sep 2022

@evcsu IIA2

evcsu
26. sep 2022

Ahojte dievčata. Počuli ste aj o tom že sa môže podať aj epidurál pred operáciou? Alebo to je blbosť😊

lsimo
26. sep 2022

@evcsu nechápem, k čomu by tá epidurálka mala vlastne byť, kedže sa operácia vykonáva aj tak v celkovej anestéze

evcsu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evcsu
28. sep 2022
evcsu
28. sep 2022

@abeata ahoj,dá sa s tebou ešte spojiť?

gabiso3
29. sep 2022

Ahojte pozdravujem Vás. Aj mňa čaká hysterektomia 25.10.v Žiline.

spalviktoria
autor
29. sep 2022

@gabiso3 ako ti budú robiť laparoskopicky?

gabiso3
29. sep 2022

@spalviktoria Dr. pri objednaní povedala, že skúsia laparo tak uvidím.

tabakmirka
29. sep 2022

Setra to má za sebou. Robili jej to asi pred dvoma rokmi a tak isto laparoskopicky. Musím povedať, že sa z toho našťastie veľmi rýchlo zotavila

spalviktoria
autor
29. sep 2022

@gabiso3 tak to je lepšie laparoskopicky, ja som bola bola normálne rez cez brucho a musím povedať že to dosť bolelo a ešte k tomu som aj vracala z narkózy. Ale na druhý deň už mi bolo lepšie, aj som pomaličky chodila