Hypothyreóza a tehotenstvo

leila13
2. mar 2012

Maminky, máte skúsenosti so zníženou činnosťou štítnej žľazy - hypothyreózou? Dočítala som sa, že sťažuje otehotnenie, dokonca až neplodnosť a taktiež spôsobuje zníženie fyzického aj psychického vývinu plodu 😨
U žien sa vraj vyskytuje často, tak dúfam že si navzájom poradíme 🙂

leila13
autor
5. mar 2012

žiadna? 😨

kvojtanikova
5. mar 2012

a ty ju mas diagnostikovanu? Beries na to lieky? Ja som po operacii (kompletne odstranenie), takze tiez v podstate hypotyreoza, beriem lieky dozivotne a mam 2 krasne zdrave deticky, takze si myslim ak beries lieky tak by to nemal byt problem.
@leila13

leila13
autor
5. mar 2012

@kvojtanikova - ahoj. Mne zatiaľ iba obvodná lekárka diagnostikovala z krvi znížené množstvo hormónov. Lieky zatiaľ neberiem, lebo čakám na termín u endokrinologičky. Dúfam že začneme liečbu čo najskôr, lebo plánujeme bábätko a pokiaľ nebudú hormóny na dobrej úrovni, tak sa neodporúča... 😒
Som rada že je u vás všetko ok. 🙂 Je to povzbudzujúce 😅

kvojtanikova
5. mar 2012

@leila13 tak drzim palce, ak budes brat spravne lieky, nemal by byt s otehotnenim problem, verim ze aj u vas to dobre dopadne.

leila13
autor
6. mar 2012

@kvojtanikova - no dnes som bola u dr. a ani ma nechcela vziať, lebo majú veľa pacientov, jedine ak by som bola tehotná.... 🙄 Ale našťastie im práve neprišiel jeden pacient, tak ma vzali. Pomerali, povážili, spravila mi sono... predchádzejúce krvné testy od obvodnej sa jej nezdali, tak mi vzali znova krv a poslali do iného labáku. No a už len čakať 10 dní na výsledok. 😔

kvojtanikova
6. mar 2012

@leila13 nuz, co sa da robit. Budes musiet cakat. Ale neboj sa, 10 dni rychlo ubehne a za ten cas sa kludne mozete snazit.