Ahojte prosím vás je tu niekto s touto dg? Mam ju od detstva neustály pocit na močenie pri najmenšom dotyku stisnuti alebo stuchnuti ci zatraseni. Podľa usg sa mi dokáže zaplniť v priebehu 5 minút 😔 nepocikavam sa práveže prúd mocu ako aj samotný pocit keď som mimo WC mam zvládnutý. Akurát obmedzuje ma to v rôznych oblastiach ci v spánku pri cestovaní a o sexe ani nehovorím. Nedokážem mať styk bez toho aby som nešla 5x na WC a niekedy to ani nedokoncime. Ako sa s tým naučiť žiť? Ako to zmierniť? 😢
Toto mam aj ja a hlavne ked som z detmi vonku musim chodit tam kde je nejaka sanca ciknut chodim non stop a je to fakt obmedzujuce
Áno, mám to, žijem už roky tak, v podstate som si zvykla že autobusom nehrozí nikam ísť,jedine vlakom alebo autom. Do mesta jedine ze viem, že tam je toaleta. Dakedy ale úplne v pohode aj celé hodiny netreba mi, a niekedy aj každých päť minút. Neviem od čoho to závisí, všetky vyšetrenia sú v poriadku, tak jedine s tým žiť, nič iné.
sú na to lieky Mictonorm a určite aj nejaké iné, treba to riešiť s urológom
Mám to snáď dvadsať rokov. Je to niečo hrozné, obmedzujúce. Nočná mora!! Má to veľmi negatívny dopad nie len v osobnom živote, ale hlavne v pracovnej oblasti. Bola som s tým viac krát u viacerých urológov, brala rôzne lieky, cievkovali ma. Podstúpila spm rôzne vyšetrenia a bez efektu. Po rokoch som to vzdala úplne! Aj keď to nemienim nechať tak, lebo rokmi sa to myslím, že iba stupňuje. Najhoršie pre mňa je asi to nočné budenie. Nezávisle od toho či pijem alebo nie. Určite to nie je vyslovene prechladnutim, ale vplyv to má. Nohy, brucho nemôžem veľmi si nechať nachladnúť. A najhoršie je to po káve, čaji, všetko močopudné. Držím palce nech sa váš problém vyrieši a ak vám niečo zaberie tak poprosím radu.
Ja to mam ale ani som len netusila, ze je to diagnoza. Vsetky ženy z maminej strany to majú. Mama roky nosí vložky, ja si zatial vystačim s intimkou ale je to fakt obmedzujúce. Ja si vsade mapujem toalety. Ked vypijem kávu tak sa radšej zdrziavam len doma lebo po kave chodim aj 3x čurat behom pol hodinky a to čuram normálne a nie par kvapiek. Poradiť neporadim ale nie si v tom sama.