Ahojte dievcata, prosim mate tipy na to ako uvolnit prsia? Mam v nich take hrudy ze az. Tak uz ich mam citlive a bolave ze mi je viac do placu uz ked si pomyslim na kojenie…
mala som sekciu v stredu, a vsetci ze to nebudes mat mlieko a tak, ale mali sme aj bonding hned ako ju vybrali, a potom cely cas nna JISke, atd… prsia sa mi tak za tu noc naliali ze neviem co s nimi… 😭😭😭
Mala sa prisaje, ale nesaje. Len po kvapkach ich mliecko von… masirujeme, stacame, tepla sprcha, obklady, to vsetko sme poskusali uz.. odsavacku mi neodporucaju kym sa hrudy nerozbiju lebo to by bolo potom este horsie.. bradavky mam od malej tak zodrate za tie tri dni, az take pluzgieriky sa mi robia na nich..
Mate prosim niektora tip co by mohlo este zabrat?
Mala zacala vcera chytat zltacku, a mame aj viac papat, ale proste nespolupracuje s mojimi prsami, a chcela by asi aby sa jej mlieko lialo Do ust same a nie aby sa naucila poriadne sat. Sem tam teda davame cievkou UM.
Vopred vdaka za rady 🙏🏻
Ahoj, snaz si aj Ty rucne odstriekavat, viem je to narocne, bolave a pracne, ale musis si pomoct, a ak to bradavky vydrzia odsavaj aj odsavackou,aspon do uvolnenia. drzim palce
Mne poradili toto. Mlieko musi ist von! Zapalia sa Ti. Takze teply obklad, na 10 min., tepla plienka nahriata napriklad. Potom jemne pomasirovat a odsat. Rucne, alebo rucnou odsavackou. Nie dlho a nie vela a potom zachladit studenym obkladom. Pauza 2 hodinky cca. Dieta ale mozes prilozit. Mozes mat zapchate mliekovody, aj ide po kvapkach, oni opuchnu a mlieko nejde von a len sa hromadi a tvoria sa hrce. Masiruj si tie prsia. Toto mi poradila 1 laktacna v porodnici v BB, pri 3 dietati, takto zle som to nemala pri 1. Ani pri 2. dietati. Pomohlo. Potom som odsala coraz viac. Maly sa mi vobec neprisaval, to preto. Narazovo sa Ti naliali prsia, ale to sa da zvladnut, len to musis dostat von.
odsavat, odsavat, odsavat do uvolnenia - najlepsie vlastnou rukou..nahriat a este vyborne zaberaju kapustne listy, ktore potlacis tlcikom na maso, aby sa uvolnila stava , mozes dat do chladnicky zachladit a potom vlozit do podprsenky...hotovy zazrak. Jasne, ze mala netaha, lebo jej to nejde!!!pomoz jej rukou pri kojeni
Klusne ju dokrmuj aj UM, to je jedno, zltacka sa musi vyplavit, potrebuje vela tekutin. Ale Ty si prsia odsavaj, mne to napriklad rucne neslo, ani rucnou, doniesla mi elektricku a rozbehala som to. Maly bol komplet krmeny flaskou, doma som potom ho ucila na prsnik s klobucikmi najprv, potom pomaly bez. Kym sa naucil najest z prsa poriadne, mal 6 tyzdnov. Dovtedy klobucik, flaska, moje odsate, umele, voda. Na prasky, ale potom sa pekne dojcil do 20 mesiacov...
Zaklad je dojcit, dojcit na poziadanie, kludne kazdu hodinu, nic nepomoze lepsie, nez pravidelne vyprazdnovanie prsnika. ALE to co popisujes naznacuje, ze dieta sa ti neprisava spravne, tym padom nemoze efektivne vyprazdnovat prsnik. Je potrebe aby ti pomohli s prisatim.
To co teraz zazivas je tzv. Inicialne naliatie prsnikov, je to prirodzena vec, s ktorou sa stretne vacsina zien v prvych dnoch po porode.
Co je treba robit: pred dojcenim aplikovat na prsniky teplo, mozes si dat teply obklad alebo ist do sprchy, potom si urobit kvetinkovu masaz (vid internet) aby sa uvolnil dvorec, odstriekat mlieko rucne tak, aby bol dvorec makky a poddajny pre spravne prisatie dietata
Nasledne je dolezite prilozit dieta tak, aby sa dostatocne hlboko prisalo a aby prsniky vyprazdnilo (mozes skusit pocas dojcenia stlacat prsnik aby mlieko tieklo a nutilo dieta pit). Dieta musi byt vybalene z perinky, idealne aj koza na kozu, skusaj rozne polohy (urcite vyskusaj futbalovu). Vyborny je KOLEKTOR mlieka, ktory mozes dat pocas dojcenia na druhy prsnik a ten ti zachyti mlieko spustane let down reflexom a zaroven ho aj podtlakom uvolni.
PO dojceni/odsavani si daj studene obklady (na cca 20 min).
Pokial ti dieta neefektivne saje, je spave alebo budete teraz separovani (a dojcit sa bude moct mizno kazde 3h), tak pouzi odsavacku. Mozes si mlieko z prs aj vytlacat rucne, ale nie je dovod aby si nepouzivala odsavacku, ak ti to s nou pojde lepsie. Navyse odsate mlieko moze dieta dostat ako dokrm.
Pokial prsniky nebudes dostatocne (to znamena aspon do ulavy!) vyprazdnovat, tak sa tvoj problem bude este zhorsovat. Teda vyhladat pomoc s dojcenim a spravnym prisatim a ak dojcenie teraz nebude dostatocne, dostat mlieko von inak, kludne odsavackou. Po dojceni/odsavani nezabudni na studene obklady (su aj speci gelove vlozky na to, doma kludne aj kapustovy list). Toto inicialne naliatie trva par dni, potom sa to zlepsi. 🍀 ak mas instagram odporucam sledovat profil vasa laktacna konzultantka, najdes tam vsetky potrebne informacie, navody, videa…
@hulihuli https://grgyaprdy.sk/produkt/bio-prsny-olej-na-... toto pomohlo mne. A tiež sprcha
@hulihuli mne takto tvrdlo mlieko prvé dni..ale teda ja som z jedného odsala skoro 300ml 🫣 musela som každé dve hodiny, predtým horúca sprcha (našťastie mne teplo pustilo hneď takže som nemusela masírovať to boľavé) a následne do uvoľnenia odsat..ja som bola týždeň v nemocke jak dojna krava 🤣 celé oddelenie som zasobovala..ale teda mne malý nevedel sať takže ja som nekojila 😒 potom to trdlo len keď som neodsala po 3h..
Mne pomohla obyčajná alpa. Na kapesnik cez noc do podprsenky, ráno som vstala a bol pokoj. A samozrejme často prikladať, ak je dieťa spave aspoň premasirovat rukou a trochu poodsavat
@hulihuli prikladat, masirovat pod sprchou. Snazit sa to dat vonku. Mne predpisovali oxytocin na inhalovanie(akoby oblbne) treba to dat von ked nepomoze na pohotovost..