ahojte, chcela by som sa spytat ci ste sa niektora s tym uz nestretla.
tesne nad prsnikom (ako zacina) cize skor na hrudi citim taku malu nepohyblivu gulicku, do 0,5cm, mam ju tam uz cez dva roky, a nedavno som si ju tam nahmatala a pripomenula si ju. je stale taka ista.. len teraz sa o to viac zaujimam a neviem ci s tym mam ist k lekarovi alebo nie. budem mat 21. neviem ci je to uzlina alebo co, len sa bojim aby to nebolo nieco vaznejsie?
ked som s tym bola u lekara v 19 tich tak povedal ze nador by vyzeral inak a aj tomu verim trochu ked po 2 rokoch je to stale rovnake len..
ci nahodou neviete co by to mohlo byt?
dakujem za rady
@danyelia to ma mrzi… drzim ti palce… na sone uzlin som bola nedavno a vsetko v poriadku.. ja len ze ci je mozne mat napriklad tukovu hrcku takuto tvrdu?.. lebo nic ine v poslednej dobe nerobim len hladam hrcky ..
Ja chodím pravidelne na usg kontrolu prsníkov od 19 rokov. Nahmatala som si hrčku o veľkosti 2cm, robili mi punkciu, chvalabohu bolo všetko v poriadku. Odvtedy som však každý rok sledovaná či sa hrčka nezväčší, nezmení tvar.
@lucinika ono je to fakt malinke, gulate, tvrdsie s nepohyblive.. no nezväcsuje sa to a je to akoby za prsnikom vhornej casti a hlbsie, akoby na samotnom hrudniku alebo tak by som to nazvala..
Môže to byť cysta alebo tukový nezhubný nádor. Nerobila by som paniku ale pre istotu by som šla na vyšetrenie.
@lucinika dakujem za pomoc
Ahoj, určite by som s tým šla zase pre istotu k lekárovi, ja som si nahmatala tvrdú, nepohyblivú a nebolestivú hrčku (síce až nad kľúčnou kosťou) a vykľula sa z toho rakovina lymfatických uzlín. Nechcem strašiť, u Teba to nemusí byť nič vážne, ale pre istotu...