Hrčka nad prsníkom

6. aug 2022

ahojte, chcela by som sa spytat ci ste sa niektora s tym uz nestretla.
tesne nad prsnikom (ako zacina) cize skor na hrudi citim taku malu nepohyblivu gulicku, do 0,5cm, mam ju tam uz cez dva roky, a nedavno som si ju tam nahmatala a pripomenula si ju. je stale taka ista.. len teraz sa o to viac zaujimam a neviem ci s tym mam ist k lekarovi alebo nie. budem mat 21. neviem ci je to uzlina alebo co, len sa bojim aby to nebolo nieco vaznejsie?
ked som s tym bola u lekara v 19 tich tak povedal ze nador by vyzeral inak a aj tomu verim trochu ked po 2 rokoch je to stale rovnake len..
ci nahodou neviete co by to mohlo byt?
dakujem za rady

danyelia
6. aug 2022

Ahoj, určite by som s tým šla zase pre istotu k lekárovi, ja som si nahmatala tvrdú, nepohyblivú a nebolestivú hrčku (síce až nad kľúčnou kosťou) a vykľula sa z toho rakovina lymfatických uzlín. Nechcem strašiť, u Teba to nemusí byť nič vážne, ale pre istotu...

autor
6. aug 2022

@danyelia to ma mrzi… drzim ti palce… na sone uzlin som bola nedavno a vsetko v poriadku.. ja len ze ci je mozne mat napriklad tukovu hrcku takuto tvrdu?.. lebo nic ine v poslednej dobe nerobim len hladam hrcky ..

lucinika
6. aug 2022

Ja chodím pravidelne na usg kontrolu prsníkov od 19 rokov. Nahmatala som si hrčku o veľkosti 2cm, robili mi punkciu, chvalabohu bolo všetko v poriadku. Odvtedy som však každý rok sledovaná či sa hrčka nezväčší, nezmení tvar.

autor
6. aug 2022

@lucinika ono je to fakt malinke, gulate, tvrdsie s nepohyblive.. no nezväcsuje sa to a je to akoby za prsnikom vhornej casti a hlbsie, akoby na samotnom hrudniku alebo tak by som to nazvala..

lucinika
7. aug 2022

Môže to byť cysta alebo tukový nezhubný nádor. Nerobila by som paniku ale pre istotu by som šla na vyšetrenie.

autor
9. aug 2022

@lucinika dakujem za pomoc