Ahojte chcela by som sa spýtať či má niekto s týmto skúsenosti. Čítala som o tom, že sa dajú zistiť podľa krčku maternice plodné dni tak som to chcela skúsiť 🙈🤷♀️ a pritom som si na krčku nahmatala dve malé hrčky. K doktorovi idem samozrejme v pondelok. Žiadne ťažkosti nemám...som pár dní po menzese. Nemáte niekto s týmto podobné skúsenosti? Hľadala som na internete a našla som len samú rakovinu a som z toho na nervy. Ďakujem
Hrčky na krčku maternice sú najčastejšie Nabothove cysty. Má ich veľa žien, sú neškodné. Ak pravidelne hodíte na preventívky, nekrvácate a pod., vôbec by som sa nebála.
@elemele práveže som minulý rok vynechala prehliadku
To samozrejme nie je dobré, ale nič to neznamená. Ja som tiež utekala ku gynekológovi s hrčkou na krčku a vysvetľoval mi, že rakovina KM väčšinou nie sú hrčky, býva to citlivé, bolestivé, krvácajúce. Tú hrčku mám už 3 roky a nijak sa nemení 🙂. Netreba sa hneď báť.
@elemele ďakujem aspoň trochu som sa ukludnila a nejako hádam do pondelka vydržím. Viem, že som hlúpa že som minulý rok nešla a dúfam, že to bude v poriadku 😕
Skus sa ukludnit, najlepšie ti to povie doktor, keď ťa vyšetrí.
A podľa možnosti si nájdi iný spôsob na zisťovanie plodných dní, je ich celkom dosť(bazalna teplota, hlien, ovulacne testy) . A nie si zbytočne "babrat" do krčku maternice neviem koľkokrát do mesiaca a ešte si tam nebodaj zaviesť dáku infekciu alebo sa poranit🙈
mozu byt polypy.. neskodne