Ahojte, idem zajtra k doktorke samozrejme a budem dnes volať na sono, ale úplne som sa zosypala. Včera som si vyzliekla tričko aby som si ho nezaspinila v kuchyni a ako som sa šla prezliecť som si chytila od spodu prsia (mám fakt malé áčka) vždy to tak robím, že si ich denne trocha pochytám, či je všetko ok. V tom ma oblial horúci pot lebo mám pred MS a prsia som mala také ťažšie sami od seba. Na spodu pod bradavkou skor dole a von (ľavy prsník) mám hrču, takú väčšiu jemne bolestivú (viac to nie som schopná skúmať). Čo by to mohlo byť? je to celé také citlivejšie ten prsník.. mám 29, nerodila som, 2 roky neberiem HA, na kontrole aom bola pred vyše 2rokmi a teraz som mala isť vo februari po cca 2,5 roku lebo sme to spájali s kontrolou na gynde, aby som nechodila dvakrát.
Nikdy som žiadny ani malinký nález nemala. Dvíham ťažké váhy vo fitku a mala som minulý tyzden v stredu tažšie trening na hrudník a ramená.
prosím poraďte čo by to mohlo byť, ďakujem
@heidy222
@banalu
ďakujem baby za odozvu... aj partnerovi som to s plačom včera ukazala a on, že toto nikdy necitil, že to je take vyrazné.... nie som človek čo zanedbáva tieto veci a tak ma to položilo... som na ceste do práce a ledva predýchavam
ide o to že kolegynina sestra má rakovinu prsnika bola oki a včera nam povedala, že má metastázu a mňa to tak zobralo... ani som nespala...
@slnko93 môže to byť hoci čo...môj gynekológ mi kontrolu prsníky každý rok na preventivke...tiež mi pred 2 rokmi niečo našiel...pritom pol roka predtým som bola na mamografiu...poslal ma do mamarneho centra urobili biopsiu a je to fybroadenom - fybrom...sleduje to či sa to nezvacsuje...ale ,že to je bežné...daj si to vyšetriť a hlavu hore ..nie vždy je to to najhoršie
@banalu mam mať o 6dní MS... tak sa objednam dnes poviem im o čo ide a snad vydržim dovtedy... zajtra zbehnem k dr.. ak ma vezme... na pohmat vraj približne vedia... no keby mam predpoklad tak to je este horsie...:(( uplne sucitim s tym strachom
moja starka mala hrču, nezhubnu a vybrali jej ju no samozrejme vo vyssom veku
Nepanikar, cysty v prsnikoch su dost bezne...chod co najskor k dr. Ale plne ta chapem, ked som si nasla hrcku, tiez ma to vzalo, nedokazala som na ine mysliet (v rodine obe babky rakovina prsnika).Nakoniec vyssie spominany fibroadenom a viacere cysty, som sledovana, kazdorocne sono na specializovanom pracovisku,ale vsetko ok nastastie...drzim palce😊
@slnko93 prsia sa nikdy nevyšetrujú pred menštruáciou, lebo vtedy si tam môžeš nahmatať viaceré hračky. Ak by tam aj nejaká hrčka bola, väčšinou sú neškodné. Ja som na začiatku menopauzy mala viac krát hrčku, hmatateļnú aj lekárom a na sono a mamografii nebolo nič. U mňa to boli tukové hrčky, ktoré časom samé zmizli. Počkala by som do obdobia po menštruácii a ak tam aj potom bude, išla by som na sono.
@matabb73
@lenka2813
ďakujem žienky ste skvelé, ja som sa nikdy nepozastavovala nad týmito zmenami pred MS, viem že už som nejaké tvrdkavé veci menšieho charakteru mala ale po MS to vždy odišlo a zas som mala "vechtíky"... ja dúfam, že to nebude nič... veľa zdravia vám prajem, fakt je to to najcennejšie
@martul ja chodím s endometriózou takže u gynekologičky som x krát ročne:.. na sono som chodila počas HA 1krát ročne a po vysadení mi povedali, že mám chodiť 1x za dva roky
a to sono som mala mať teraz o mesiac keďže sa spájalo s endo. mne sa zdá, že som bola aj odvtedy ale nevidím to v karte tak neviem lebo som si to hradila sama vtedy....
hovori sa, ze rakovina neboli - su asi aj vynimky, ale ak je ta hrcka bolestiva, mal by to byt dobry znak, ze ide o nieco hormonalneho charakteru - ja som toto prezila v lete a je dobre
no ved to, vacsinou neboli, tak ako pisem aj ja
ahojte, dnes idem ku svojej gynekologičke po práci to ukázať a pre papier na sono ... no teraz ráno keď som vstala a ochytala som si to tak ma to dosť rozbolelo... keby som si nenamýšlala, že to je rakovina tak mi to príde také ako nejaký vačok... držte mi palce ja sa tam dnes snáď aj po......
dúfam, že nebudem plakať na celú čakáreň keby čokoľvek
ahojte, tak som bola... dorazila som tak,že som ich zastihla na odchode
najprv to necítila, lebo predmenštruačný prsník chápete mám ich celé také... potom že pohyblivá najprv chysta, fibrom 1,5cm cca, ale jej to prišlo skôr ako neohraničené (je to taký pocit akoby to navazovalo na zvyšok prsnej hmoty).. že po USG mám prísť ale že 18.10.2021 som mala USG čisté... takže nemám cvičiť, nemám si to chytať... ale ako mi to chytala bolelo to tak no ako celémprsia teraz, nie výrazne
*najskôr cysta
UPDATE PO USG:
nevidela tam nič.... cítila na dotyk, ale na sone absolútne bez nálezu. hrča sa zmenšila po MS... údajne mám veľmi žľazovité prsia a žiadny tuk... mám doriešiť s gynekologičkou prečo sa tak masívne naliala tá asi žľaza teda.....
píšem to sem hlavne pre tých, ktorí si budú prechádzať rovnakým strachom... zo mňa dnes spadol neskutočný kameň.
prajem krásny deň a veľa zdravia všetkým 🤍
To môže byť len nejaká cysta, ja mam 34 rokov , už sa mi presne to isté stalo 2 x vždy to zmizlo za pár dní. Minulý týždeň som s tým išla na sono a mamografiu lebo to nejak nechcelo zmiznúť a bola som riadne vystrašená, ale bolo to ok 😊