Hrbolčeky na krčku maternice

baruska73
25. apr 2020

Ahojte baby 🙂
Chcem sa podeliť o moje trápenie. Mám 22 rokov a na krčku maternice som si nahmatala hrbolčeky, jednoducho nemám krčok hladký. Už som s týmto trápením bola aj u lekárky, ale povedala mi, že krčok hladký byť nemusí, cytológiu mi nerobila lebo sa robí až od 23.roku života. Priznávam sa, že som tak trochu hypochonder, veľmi sa sledujem a bojím sa, že to je rakovina. Prosím Vás, ste niektorá taká čo nemáte krčok maternice hladký a máte tam tiež také hrbolčeky? Ešte som nerodila. Ďakujem za každú jednu odpoveď a povzbudzujúce slovo.

smutna21
25. apr 2020

@baruska73 ahoj na to ti poviem len tolko ze si naozaj hypochonder a mala by si s tym prestat 🙂 ja mam 26 rokov idem za chvilu rodit ale ani nahodou ma doteraz nikdy nenapadlo si vysetrovat krcok 🤷🏻‍♀️ Ani riesit aky je ci hladky alebo hrbolaty.. Neviem co chces este pocut ked ti lekar-gynekolog povie ze krcok hladky byt nemusi? On to vie asi najlepsie, tu skolu studoval on a nie ty ani ja ani ine baby tu na koniku. Je jasne ze je dolezite starat sa o svoje zdravie a chodit pravidelne kazdy rok na preventivky a to nielen ku gynekologicke ale aj k inym lekarom.. a ked to robis tak si myslim ze sa nemas coho bat a iba zbytocne stresujes.. tak ti cytologiu spravi na dalsej kontrole ked uz budes mat 23.. skus si vo svojom veku uzivat zivota a kym ta nic neboli riesit prijemnejsie veci, ako nejake vymyslene diagnozy 🙂

0silvia0
25. apr 2020

@baruska73 odsleduj si, ci sa ti to nemeni pocas cyklu. To, co mozes urobit pre tvoje sexualne zdravie je pravidelne chodit na prehliadky, spravat sa sexualne zodpovedne, cize nestriedat partnerov. Viac urobit nemozes.

baruska73
autor
25. apr 2020

Ďakujem baby za reakcie. Počas života som mala iba jedného partnera a aj ja som jeho jedinou partnerkou, ktorú mal tak hádam je to všetko v poriadku.

ladybug138
25. apr 2020

Cytologiu ti moze urobit aj skoe, mne robi od 20.roku

paulisko
27. apr 2020

@ladybug138 áno presne mne bola prvá robená asi v 17tich