Ahojte baby 🙂
Chcem sa podeliť o moje trápenie. Mám 22 rokov a na krčku maternice som si nahmatala hrbolčeky, jednoducho nemám krčok hladký. Už som s týmto trápením bola aj u lekárky, ale povedala mi, že krčok hladký byť nemusí, cytológiu mi nerobila lebo sa robí až od 23.roku života. Priznávam sa, že som tak trochu hypochonder, veľmi sa sledujem a bojím sa, že to je rakovina. Prosím Vás, ste niektorá taká čo nemáte krčok maternice hladký a máte tam tiež také hrbolčeky? Ešte som nerodila. Ďakujem za každú jednu odpoveď a povzbudzujúce slovo.
Ďakujem baby za reakcie. Počas života som mala iba jedného partnera a aj ja som jeho jedinou partnerkou, ktorú mal tak hádam je to všetko v poriadku.
Cytologiu ti moze urobit aj skoe, mne robi od 20.roku
@ladybug138 áno presne mne bola prvá robená asi v 17tich
@baruska73 ahoj na to ti poviem len tolko ze si naozaj hypochonder a mala by si s tym prestat 🙂 ja mam 26 rokov idem za chvilu rodit ale ani nahodou ma doteraz nikdy nenapadlo si vysetrovat krcok 🤷🏻♀️ Ani riesit aky je ci hladky alebo hrbolaty.. Neviem co chces este pocut ked ti lekar-gynekolog povie ze krcok hladky byt nemusi? On to vie asi najlepsie, tu skolu studoval on a nie ty ani ja ani ine baby tu na koniku. Je jasne ze je dolezite starat sa o svoje zdravie a chodit pravidelne kazdy rok na preventivky a to nielen ku gynekologicke ale aj k inym lekarom.. a ked to robis tak si myslim ze sa nemas coho bat a iba zbytocne stresujes.. tak ti cytologiu spravi na dalsej kontrole ked uz budes mat 23.. skus si vo svojom veku uzivat zivota a kym ta nic neboli riesit prijemnejsie veci, ako nejake vymyslene diagnozy 🙂