Ahojte baby, chcela som sa spýtať a poradiť o tom, že dnes mi doktor oznámil vysledky z citologie, zistil mi, že mám pozitívny HPV VÍRUS, Aké mate s tým skúsenosti, zle to znasam. Ďakujem za rady.
@ketrin332 mne doktor nepovedal nič ani mi nič neodporucil žiadne iné vyšetrenia..
Ahoj, aj ja som mala asi pred rokom a pol. Taktiez mi nic neodporucili, ani asi nie je co okrem ockovania, tvoja imunita by sa s virusom do dvoch rokov mala sama vyrovnat. Ja som bola na kontrole po pol roku a uz som mala hpv negativne.
@sim_mi to fakt? Mne povedal ze už to lepšie nebude, že keď to raz mam tak mi to aj ostane..
@natalkam123 ja zijem UK Tu ked niekomu zistia HPV virus musi mat kolposkopicke visetrenie.aby vedeli ci je potrebna liecba
@ketrin332 zaujímavé.. Ako pozerám, tak tu je všetko všetkým jedno... Každopádne môžeš byť spokojna, že tam je úroveň nemocníc a lekárov na správnom mieste..
@natalkam123 je ale viac druhov hpv virusu, nepamatam si presne, ktory som mala ja. Doktorka mi vravela o ockovani, ze si to mam premysliet a pockat do dalsieho kontrolneho vysetrenia, ci sa nieco zhorsi. No nastastie uz bolo vsetko ok. Tiez som trosku panikarila a pamatam si dodnes ako na mna sestricka pozrela, ze sa mam ukludnit, ze to este nic neznamena 🤔 tak neviem. Kamoska dopadla horsie, mala nakoniec zmeny na krkcu maternice. Drzim palce, nech bude vsetko zas raz v poriadku!
Hpv ktory presne? Sú vysoko rizikové - z ktorych moze vzniknut rakovina krcka maternice, taky som mala, narobil mi aj problémy ale konizaciou mi ho odstranili.. a su nizkorizikove - tie vraj spôsobujú vyrazky, pluzgiere a ine kozne neprijemnosti.
@natalkam123 hpv vírus má 80% ľudí, niektorí o ňom ani nevedia. Záleží od toho aký typ máš ty.
@sivana09 co som videla na tom papieri co mal pred sebou bolo len ze pozitívne nič viac som tam nevidela...
@sim_mi ďakujem krásne si zlata 💋
@natalkam123 Ja mam HPV pozitiv. Zalezi, aky kmen virusu mas. Ja mam vysokorizikovy, tiez mam z biopsie potvrdenu stredne tazku dysplaziu krcka. Som sledovana na onkogynekologii, kedze sme chceli druhe babo, tak som musela otehu hned. Nastastie sa nam do 3mesiacov po biopsii podarilo 🙂 v Auguste idem na kontrolu k onkogynekologovi ci sa to nejak vyvija, pripadne straca. Bezne pri dobrej imunite si telo s HPV poradi samo, ale uz je navzdy nosicom. Bohužiaľ mne sa to zacalo rozvijat do zmien v bunkach, tak uvidíme, co dalej. Mozno sa mi krcok sam tehotenstvom a porodom upravi alebo pojdem na konizaciu. Ale az po porode.
@natalkam123 Mal by ta poslat na kolposkopiu a biopsiu
@natalkam123 ahoj, ja mam hpv vírus už niekoľko rokov, mne to doktorka vysvetlila, že pokiaľ je vírus v I. a II. skupine, stačí ho len kontrolovať, ak prerastie do III. skupiny, vtedy ho už treba riešiť.. Ja už som bola aj na konizacii (odstránení napadnutých buniek) ale vírus mam stále.
@slniecko0203 virus uz budes mat navzdy v sebe
@petulik1991 presne a ja si to mislim ze bi mala IST na kolposkopicke visetrenie abi SA pozrie akom stave je ten virus nieviem ako je Na SK .ale Tu UK anglicku gde zijem si zeny pozvany kazdy 2 roky na stery .a ked najdu HPV virus si automaticky pozvany na kolposkopicke vysetrenie.ci je potrebna liecba abo SA slesduje Len .
Pekný večer. Žienky dnes som bola pri ženskej. Včera mi bolo zistené hpv vírus typu 52 a 68 ....dnes mi brala ster že či vírus napadol aj bunky ....môže to bit pozitívne keď nemám žiadne bradavicky ani nič vypuklé? Vopred ďakujem😊
@petulik1991 CIN kolko si mala ze sttedne tazka pises?
@petulik1991 ahoj, môžem sa opýtať,či ti aj lekár odporučil tehotenstvo? Mne doktorka zistila v prvom tehu HSil + HPv 16,18 pozit. po porode sa mi to o stupeň zlepšilo na Lsil aj zostal len virus 16 pozit a takto je to už 2 roky nezmenené lahká dysplázia krčka hpv 16 a 0,5 cm biely epitel. Moj onkolekár mi odporúčil otehotnet čim skor ale moja doktorka je proti, tak neviem mam 31 rokov tak mám take zmiešané pocity 🤔
Ahojte baby, kontrolna cytologia ukazala vysledky v norme, neviem ci mi pomohol indonal s Cckom, ale po 3 mesiacoch mam negativne vysledky!
Ahojte baby chcela by som poprosiť o radu na cytologii mi zistili ranku na krčku maternici a hpv stredu idem aby mi zistili aky je to typ hpv.. moja otazka znie ci ta ranka na krčku je spôsobená hpv a ci aj nízkorizikové typu mozu sposobit tuto ranku alebo len vysokorizikove .. napriklad priatel ma bradavice ale ja nie typ hpv by smw mali mat rovnaký bradavice vacsinou su z nizkorizikovych typov .. som zúfalá z toho 😕
@katka3588 este sa chcem spytat ja mam partnera 4 roky ja som bola jeho prva a zase ja som uz predtym mala partnerov a myslim si o jednom ze ma aj mohol nakaziť .. lenze do teraz do tochto roku sa hpv v tele neukázalo nikdy na testoch nevyšli iba tento rok .. ak aj by som mala hpv v tele dlhsie je mozne ze to nemuselo ukazat minule roky ? Lebo naozaj mi je partner verný som si na 100% ista to by bol hrozny sok pre mna
@kristin10 kazdy rok uz 12 rokov chodim pravidelne na preventivky raz ročne. Partnera mám 10 rokov a pred 3 rokmi mi oslabením imunity napadol HPv virus krčok, takže je to o imunite, HPV máme v tele kazdy ako nahle zacneme sexualne zit a je len na imunite ako sa s tym vysporiada. Ine baby ani nevedia ze HPV niekedy mali a ine ako ja napriklad ze moja imunita si s tym nevie poradit tak ju musim podporit alebo ist na zakrok. Vsetko zalezi na vysledkoch a ich zavaznosti. Takze ak si si ista ze ta nepodvadzal tak super ale nema to stym nic spolocne. IMUNITA tam hra rolu.
@natalkam123 ahoj me tiez pred rokom zistili virus HPv tiez som bola na Tom zle som znasala.bola som pozvana na kolposkopicke visetrenie doktorka nevidzela nic ziadne abnormality povedala ze Len pliv vyrusu Nezobrala ani biopsiu Lebo nevidela nic.mala som IST na kontolu pred mesiacom ale prelozila mi Lebo som tehotna.tak nemusi to bit zle neboj SA.