Dobrý večer, pomohol niekomu na hpv vírus indol3c alebo papilocare? Alebo niečo iné okrem toho ? Príde mi nezmyselne sa dať ockovat, keď ten vírus už v tele je.
Po konizacii mi gynekológ odporučil, že si mám kúpiť niečo z týchto 2 produktov.
Dakujem za každú odpoved 🙂
@marseillefan aj gynekológ ktorý mi robil konizaciu povedal to iste že je to nezmysel keďže ten vírus už v tele mám. Ale zas môj gynekológ povedal že sa mám dať ockovat. Zo začiatku som aj chcela hneď v tom momente ako mi to navrhol ale tak prešli pár dni a nejak som to v hláve prehodnotila. Tak zato sa pytam na indol3c a papilocare či to niekomu aj reklame pomohlo
@jula33 ja som bola na konizacii krčka maternice v roku 2014, mala som 24 rokov, žiadne deti, 3. Predrakovinové štádium... Po konizacii "sluckou", poslali vzorky na histologiu a boli ok... Vtedy mi doktor navrhol očkovanie vzhľadom k tomu, ze som ešte nerodila (pripadne rizikové tehotenstvo), rodinná anamnéza (úmrtie na rakovinu krčka maternice, i keď niektoré názory tvrdia, že to nemá na ochorenie vplyv), úbohá imunita ale najmä kvôli tomu ze hpv vírusom trpí 85 percent sexuálne aktívnej populácie, a je len na jednotlivcovi ako sa to unho prejaví... Ja som sa dala zaočkovať 3 dávkami silgardu (3 dávková vakcína), keďže som sexuálne žila s mojim vtedajším priateľom a reálne hrozilo, že to na mňa prenesie a ďalšiu konizacii som už nechcela absolvovať, tak som do toho šla... Dnes som v 8 mesiaci a zatiaľ som nemala žiadne riziko predčasného pôrodu... Takže treba si vsetko zvážiť, ja som sa zaockovat dala, ale zmenila som aj životný štýl, stravovanie, šport, prístup k životu... Ak by som vtedy mala 2 deti, možno by som uvažovala inak... Dôležité sú každoročne preventívne prehliadky a lcb cytologia, ta zachytí oveľa viac parametrov ako klasické stery ktoré sa robia pri preventivkach....
Mne pomohol Deflagyn, upravil mi cytologiu.
@jula33 ahoj ja som si tym presla od konca roka 2020 kedy som po porode mala prvy zly ster a vysokorizikove HPV. Uzivala som cisto prirodne produkty, pre mna su top a po pol roku som mala treti ster ok a po roku som sa zbavila aj HPV. Teraz v januari som uz mala vsetko ok. A takisto mi dr vravel ak je uz v tele virus tak nema zmysel sa ockovat🤷🏻♀️
Ockovala som sa uz ako 25 rocna Silgardom (3 davky),bola som uz sice sex.aktivna ale s 1 stalym partnerom.Mam v okoli dost zien ktore mali rak.krcka a to ma presvedcilo,odporucali aj lekari s ktorymi som sa bavila a vsetci dali aj svoje dcery.
Citujem: "aj sexuálne aktívne jedinci môžu vakcináciou výrazne znížiť riziko rozvoja niektorého z HPV ochorení.