HPV vírus

scarletka34
21. júl 2023

Baby co mate hpv vírus 16. Dali ste sa zaočkovať? Dnes mi to navrhol lekár 3 vakcíny. U mladých báb je to dobrá investícia pokiaľ ten vírus v sebe nemajú.
Ale neviem ja keď uz ten vírus mam ci sa mi do toho oplatí investovať. Aký máte na to názor za každú radu ci názor ďakujem. 😊

kacena4
21. júl 2023

nemame ju, ale ja som dala zaockovat tento rok ajdospelu dceru, za mna vakcina ma viac variant hpv voci ktorym moze chranit a hlavne je to tusim prva vakcina proti rakovine za mna ano

vanilkovazmrzka
21. júl 2023

Tak vakcina je na vybrane kmene (?) virusu, tie rizikove. Pravdepodobne mas v sebe nejaky z tych neskodnych, cize vakcina ta bude stale chranit pred tymi rizikovymi.

Teda aspon tak mi to dava zmysel 😅

Tiez nie som zaockovana, a asi by som sa aj dala, aj ked som uz stara 🐢

scarletka34
autor
21. júl 2023

@kacena4 no ja ten vírus mam 16sku úplne slabú našťastie.🙏🍀 Tak tiež zvažujem nad tymi vakcínami...

jeennyv
21. júl 2023

@scarletka34 kamoska dala dceru a dala sa aj ona, kvoli stavu caste mykozy, vseliake komplikacie atd mala uz od mlada..

denissi
21. júl 2023

@scarletka34 AHoj , ja som tiež zaočkovaná asi už 6 rokov, mala som poz. 16 a 18 navrhol mi to vtedy gynekolog tak som nevahala

scarletka34
autor
21. júl 2023

@denissi a teraz máš výsledky dobre ci ako to je po tom očkovaní?

sapetka
21. júl 2023

Co viem tak prave 16 a 18 su najhorsie

denissi
21. júl 2023

@scarletka34 ano už mám vysledky v poriadku
@sapetka vraj ano 😔preto mi hned nariadil tie vakcíny

scarletka34
autor
21. júl 2023

@denissi tak super to ma teší, ze výsledky suu už dobre. Uvidím aké budem mat teraz výsledky. A čo navrhne doktor a dám sa aj ja zaočkovať. Dnes mi o tom rozprával a mam o tom očkovaní porozmýšľať. Ze prvá vakcina sa dá po 2mes druhá a 3 o pol roka. Ty si to ako mala?

denissi
21. júl 2023

@scarletka34 presne takto isto 🙂😉

jaja1305
1. dec 2023

Tiež som mala dlhodobo pozitívne HPV. Dlhšiu dobu som na odporúčanie lekára používala DelfaGyn. Nie je to lacná záležitosť, ale čo by človek neurobil pre zdravie. Ak by mal niekto záujem, zostalo mi nerozbalené balenie 150 ml s aplikátormi.