HPV očkovanie po pohlavnom styku

ivaa_
12. apr 2021

Ahojte 🙂 , dávala ste sa niektorá očkovať proti HPV vírusu , aj už po pohlavnom styku . čítala som že je odporúčené ešte ked su dievčatá panny , čo je logické viem . Avšak má to účinom aj ked už som mala pohl.styk ?

lienocka2808
12. apr 2021

@ivaa_ kazdy gynekolo ma na to iny nazor. Niektori neodporucaju už ked ma zena pohlavny styk tak ockovat. Ale pokial este nemas v sebe HPV tak by to nemal byt problem. Daj si spravit LBC cytologiu, tam ti zistia ci mas alebo nemas HPS. Niektori gynekologovia dokonca odporucaju ockovat zeny po konizacii krcka maternice. Pri konizacii im odstrania cast napadnutu HPV virusom a zena je prakticky hned vyliecena bez pritomnosti HPV. takze su na to rozne nazory.

ivaa_
autor
12. apr 2021

@lienocka2808 dakujem, spýtam sa ho ked pôjdem na prehliadku čo mi na to povie

kikus7
12. apr 2021

@ivaa_ Mne gynekológ povedal, že pokiaľ by som nebola už panna, tak to nemusí mať tú účinnosť, nakoľko telo už mohlo s vírusom do kontaktu prísť. Tak som to využila a dala som sa zaočkovať. Išlo o 3 vakcíny, ktoré som si hradila v plnej výške. U mňa išlo o očkovanie proti 9 kmeňom. Počas toho pol roka, než som absolvovala tie tri vakcíny, som nemala mať styk, resp. do druhej vakcíny sme mali počkať, avšak aj tak som sex nemala. Ak už ste mala styk, neviem. Za opýtanie u lekára nič nedáte..

lienocka2808
12. apr 2021

@kikus7 tu nejde ani tak o pohlavny styk, ale o to, ci ma hpv virus. Ak mala sex a nema hpv, tak neviem aky by mal byt problem ockovat.

kikus7
12. apr 2021

@lienocka2808 Počula som, že by to mohlo byť neúčinné, ak by už žena prišla do kontaktu s vírusom, ale na druhej strane aj v prípade zakladateľky témy to môže byť účinné. Každé telo je iné a ja som v tomto skôr pozitívny človek. Samozrejme, taktiež v mojom prípade uvidím, čo bude o x rokov. Vakcína totiž bola proti deviatim kmeňom a keďže vírusy mutujú, kto vie, čo bude o pár rokov. Treba podporovať aj imunitu. Každopádne by som do toho šla znovu a zrejme aj ako nepanna. A čítala som aj o ženách, ktoré HPV mali a dali sa potom očkovať. Očkovanie si však musí zvážiť každý sám. Ja som nad tým premýšľala x mesiacov, zvažovala som pre a proti, čítala vedecké, zahraničné štúdie, pýtala sa odborníkov na ich postoj. Nakoniec som sa rozhodla tak, ako som sa rozhodla. Čas však ukáže.. Byť na mieste zakladateľky témy určite sa informujem u odborníka a určite neľutujem financie. Lebo do koho/čoho iného má človek investovať, ak nie do seba samého. Držím palce zakladateľke.. 👍

lienocka2808
12. apr 2021

@kikus7 ved to, je na to vela rozporuplnych nazorov aj u samotnych odbornikov. Ja mam HPV 33.nie ten najhorsi najagresivnejsi, ale predsa rakovinotvorny. Minuly rok som chodila po onkogynekologoch a pytala som sa na ich nazory. Z troch mi dvaja povedali, ze ma zmysel ockovat aj ked ma zena hpv, alebo mala, jeden mi povedal, ze to uz zmysel nema. Dokonca jeden mi povedal, ze urcite odporuca sa ockovat zenam po konizacii v dosledku hpv. Ze po konizacii je virus odstraneny a ockovanie zabrani opatovnemu nakazeniu. Takze teraz si vyber. Tiez som citala milion clankov o tom, a momentalne si vybrat neviem. Cytologiu som mala minuly rok zlu L SIL, hrozila mi konizacia. Zacala som uzivat indonal plus krem regresil a behom 3 mesiacov mi vysla negativna cytologia, avsak hpv stale pritomny. Ockovat sa teraz urcite nebudem.

ivaa_
autor
12. apr 2021

Ďakujem vám kočky moc 🤗😍

kikus7
12. apr 2021

@lienocka2808 Veď práve, že existuje x názorov a x situácií. Tiež keď som sa rozhodovala, nebolo mi všetko jedno a x nocí som ani nespala, keďže som do toho šla dobrovoľne, písalo sa aj o vedľajších účinkoch a mala som obavy. V okolí nebola ani jedna kamoška, ktorá by to riešila a ani mamina o tomto veľa nevedela. V podstate ani neviem, ako som sa k tomu dostala, keďže dovtedy som ani na gynekológiu nechodila. Každý človek sa však musí rozhodnúť sám, keďže ide o telo toho človeka. To je mi ľúto, že ste sa toho ešte nezbavili. Ten Indonal môže byť účinný. Prajem Vám, aby ste sa toho vírusu čo najskôr zbavila a bola zdravá. Musíme veriť, že bude lepšie. 👍

olma79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz